Suncokret – lat. Helianthus annuus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja ih nisam nikad dohranjivala,samo ponekad tu i tamo malo zalila,one baš prave obične visoke suncokrete sam sijala u vrtu,nikad zalijevala samo okopala,bili su takvi divovi da sam dok sam brala cvjetne glave,morala sjekirom sjeći stabljiku,onda znaš kakvi su bili,kao divovi,ali meni prekrasni!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
to je tako kad je marsha otkrila sjeme i posadila prerano
![]() budući sam u stanu posadila sam ih u tegle na balkonu.
ima još dosta sjemenja to ću kod majke baš u vrtu posadit kasnije.
ako šta bude od njih javim.
nadam se da će bit nešto
![]() jedno pitanje, da li ih treba nodohranjivati gnojivom za vanjske cvjetajuće biljke?
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Nema na čemu draga!
![]() Da ne treba ih na gusto saditi i također za njih je najbolje saditi ih na otvoreno,ne u posude. Ako su u posudama od njih neće biti ništa ,samo se sile,odu u zrak i postanu slabašni i nikakvi. Ako su posijani direkt u zemlju,otpočetka rastu kao lijepe robusne i jake biljke. Također ti je još rano za sjetvu,oni se siju negdje u 4-5mj.dok prođe opasnost od mraza. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Monstera, hvala na savjetu. Necu ih presadivati. Valjda im ne bude guzva. Inace ne znam nista o sjetvi :-) samo sam cula da ih ne treba na gusto sadit.
|
|
![]() |
|
Marsha nažalost suncokret se ne smije presađivati,ja sam ga znala presađivati i onda mi svaki puta ugine tako da presađivanje možeš zaboraviti. Izravna sjetva u zemlju,to mu najbolje odgovara,bez obzira radi li se o niskom ili visokom suncokretu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ja sam u većoj tegli sadila 4-5 sjemenki. ako svi niknu i ako im bude gužva presadit ću ih.
|
|
![]() |
|
za niske ukrasne piše 40X40 cm
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Imam i ja sjeme suncokreta,mislim da je visoki.Koliki treba biti razmak između sadnica?
|
|
![]() |
|
Pozdrav,
da dignemo malo temu o ovom prekrasnom cvijeću.
Iščitajavajući forum naišla sam na ovu temu i odlučila ih posaditi.
Kupila sam sjeme niskih ukrasnih suncokreta i posađeni su prije 2 dana.
Možda malo prerano al nadam se da će uspjeti
![]() |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Jel se on sad sije??
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Slažem se s rain. Biljka je jako atraktivna i bez cvijeta. Neobičan je i dominantan, a kako ima rizome, moglo bi se očekivati da će biljka biti iz godine u godinu sve 'grmastija'.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Meni je prelijep i bez cvijeta,s tim prekrasnim uskim,razigranim lišćem.
|
|
![]() |
|
Zrinka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Kako je lijep, baš pravi ukras na dvorištu
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Iako je cijeli na sunčanom mjestu,cvate tek od polovice biljke.
Sve si razmišljam ,gdje da ga preselim!?
Trebao bi negdje u pozadini biti tako da su neke relativno visoke cvjetnice(cinije,visoki asteri,cleome i sl)ispred njega.One bi"sakrile"donji dio koji ne cvate.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Evo cijele biljke.E sad, ja slikala sa 3 strane pa odakle se najbolje vidi,same prosudite.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Shasha, hajde 'opali' jednu fotku iz daljine da se vidi cijela biljka!
Prekrasno izgleda, ovako čipkasto! |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
ovo je prekrasno, a na kaj si se popela da si snimila sami vrh - jer je to stvarno visoko
![]() |
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Antune,ako misliš da se biljka visine 3m.uklapa do jezerca onda može.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Jel može to pored jezerca rasti |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
je, vrijedilo je čekati
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |