Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Suncokret – lat. Helianthus annuus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Suncokret – lat. Helianthus annuus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:58
ja ih nisam nikad dohranjivala,samo ponekad tu i tamo malo zalila,one baš prave obične visoke suncokrete sam sijala u vrtu,nikad zalijevala samo okopala,bili su takvi divovi da sam dok sam brala cvjetne glave,morala sjekirom sjeći stabljiku,onda znaš kakvi su bili,kao divovi,ali meni prekrasni!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:40
to je tako kad je marsha otkrila sjeme i posadila prerano Smile
budući sam u stanu posadila sam ih u tegle na balkonu.
ima još dosta sjemenja to ću kod majke baš u vrtu posadit kasnije.
ako šta bude od njih javim.
nadam se da će bit nešto smile162

jedno pitanje, da li ih treba nodohranjivati gnojivom za vanjske cvjetajuće biljke?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 18:00
Nema na čemu draga!
Da ne treba ih na gusto saditi i također za njih je najbolje saditi ih na otvoreno,ne u posude. Ako su u posudama od njih neće biti ništa ,samo se sile,odu u zrak i postanu slabašni i nikakvi. Ako su posijani direkt u zemlju,otpočetka rastu kao lijepe robusne i jake biljke. Također ti je još rano za sjetvu,oni se siju negdje u 4-5mj.dok prođe opasnost od mraza.    
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 16:51
Monstera, hvala na savjetu. Necu ih presadivati. Valjda im ne bude guzva. Inace ne znam nista o sjetvi :-) samo sam cula da ih ne treba na gusto sadit.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:57
Marsha nažalost suncokret se ne smije presađivati,ja sam ga znala presađivati i onda mi svaki puta ugine tako da presađivanje možeš zaboraviti. Izravna sjetva u zemlju,to mu najbolje odgovara,bez obzira radi li se o niskom ili visokom suncokretu.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:50
ja sam u većoj tegli sadila 4-5 sjemenki. ako svi niknu i ako im bude gužva presadit ću ih.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:48
za niske ukrasne piše 40X40 cm
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:04
Imam i ja sjeme suncokreta,mislim da je visoki.Koliki treba biti razmak između sadnica?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 13:02
Pozdrav,
da dignemo malo temu o ovom prekrasnom cvijeću.
Iščitajavajući forum naišla sam na ovu temu i odlučila ih posaditi.
Kupila sam sjeme niskih ukrasnih suncokreta i posađeni su prije 2 dana.
Možda malo prerano al nadam se da će uspjeti Smile

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2010 u 16:19
Jel se on sad sije??
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2009 u 14:53
Slažem se s rain. Biljka je jako atraktivna i bez cvijeta. Neobičan je i dominantan, a kako ima rizome, moglo bi se očekivati da će biljka biti iz godine u godinu sve 'grmastija'. 
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 23:31
Meni je prelijep i bez cvijeta,s tim prekrasnim uskim,razigranim lišćem.
Na vrh
Zrinka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zrinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 13:01
Kako je lijep, baš pravi ukras na dvorištu smile71
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 10:18
Iako je cijeli na sunčanom mjestu,cvate tek od polovice biljke.
Sve si razmišljam ,gdje da ga preselim!?
Trebao bi negdje u pozadini biti tako da su neke relativno visoke cvjetnice(cinije,visoki asteri,cleome i sl)ispred njega.One bi"sakrile"donji dio koji ne cvate.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2009 u 10:15
Evo cijele biljke.E sad, ja slikala sa 3 strane pa odakle se najbolje vidi,same prosudite.

Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2009 u 12:50
Shasha, hajde 'opali' jednu fotku iz daljine da se vidi cijela biljka!
Prekrasno izgleda, ovako čipkasto!
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2009 u 07:50
ovo je prekrasno, a na kaj si se popela da si snimila sami vrh - jer je to stvarno visoko Wacko
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2009 u 22:22
Antune,ako misliš da se biljka visine 3m.uklapa do jezerca onda može.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2009 u 19:11

Jel može to pored jezerca rasti

Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2009 u 14:11
je, vrijedilo je čekati smile71
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.