Gazanija - Gazania splendens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 20> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slike su premještene u temu za to, u podforumu cvijeće foto - gazanije
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....volim puno vrsta biljaka, ali me gazanija odusevila zbog jednostavnosti i dekorativnosti.....lanjske od prijateljice nisu prezivjele jer su imale previse vlage u pitaru.....znaci ne pretjerano zalijevati.....
.....sad sam kupila 3 i stavila ih na otok u travu na suncu cjelodnevnom.....izgledaju zadovoljno.....lantana , prvo sam provjerila imas li ih ti.....onda znam da mogu i ja na otok stavit ![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...a meni gazanije nikako da uspiju :(.... ne znam sta i kako , ali prosle godine mi nisu ni nikle ....opet sam sjeme posadila neki dan pa cemo vidjeti ....a predivne su , Mimar svak cast!
|
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Mimar ove crvene me bacaju u trans
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
a sta kazes na ove
![]() vatromet boja ![]() ![]() i nesto smirenije varijante ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivne su Mimar,ja sam ove godine uzela zute,tamnije is vijetlije nijanse.Tražila sam onu sa ljubičasto-bijelim laticama,ali je nisam našla.Sjeme podjelila.Nema veze i ove što imam svidaju mi se..A ove tvoje su prekrasne..
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo mojih gazanija, ove godine obradovale su me raznim bojama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mala Boo ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 49 |
jooooooj,cure....ja bi sjeme od svih vaših gazanija!to je najljepši i najzahvalniji cvijet!!!!
|
|
[IMG]http://smiley-msn.com/Smileys/Super-smiley//Smiley-msn.com-Super-Smiley-41065.gif" />
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
prekrasne,ja kod svoih očekujem cvijet
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Može mi netko objasniti kako se uzima sjeme???
Ili još bolje ako netko ima sliku sjemena, bila bih zahvalna...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kad ocvate, na mjestu gdje je bio cvijet su i sjemenke, bijelo-sivkasto, kao neka paučina
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Jučer sam nešto uzimala i pri tome slikala.
Sutra ću staviti slike da vidite jesam li ja to dobro napravila???
Uzela sam jedino što je bilo...
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
![]() ![]() ![]() a ponekad smo imali i gubitak identiteta ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Gazanija je zaista predivan cvijet, traje dugo, a biljka dugo cvjeta, jedino ove godine moje nisu tako bogate cvijećem, ali dekorativno je i lišće.
Nekako kao da su sada počele sa bogatijom cvatnjom.
Dugokosa predivne su ti, naročito ove narančaste.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() Moje gazanije cvatu cijelo ljeto. A puzajuće su se udvostručile.
Ova druga vrsta pak pušta sjeme i neke mladice su već visoke 4-5 cm.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bravo baka, tvoje su zbilja prekrasne, preporučam se za ovu narančastu mladicu ili sjemenke, svejedno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() Sad mi ti moraš reći:
-sjeme? To ono pahuljasto kad se cvijet posuši.
-mladica? sad ili na proljeće?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Bako, predivne su ti!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Da se ubacim u temu
- sjeme je baš to pahuljasto - mladica se može i sad presaditi, još je lijepo vrijeme, a može i na proljeće (naravno nema smisla sad saditi na kontinentu gdje ne opstanu preko zime, ali kod nas na moru može i sada - ako se nekome sadi imam viška) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |