trebam savjet |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nema problema! Ja inače ne nanosim ljepilo na podlogu prilikom ljepljenja salvete nego samo preko salvete (kod decoupage papira i printanih papira najprije namažem ljepilo pa onda još preko motiva standardan postupak)! Lakše mi je na suho jer se salveta onda ne zaljepi cijela pa mi se manje gužva i tako... Svatko radi kako mu je najlakše zato kažem da isprobavaš dok ne pronađeš "svoju" tehniku!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
...najprije veliko hvala na brzom odgovoru...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Lilly, dobro nam došla među veselu ekipu mackalica! Nemaš pojma gdje si se uvalila, ali gotovo je - nema više natrag!
![]() No, da ti barem malo pomognemo... Uhvatila si se baš nezahvalne stvari - cijela salveta pa još staklo, ali samo polako i puno strpljenja. Pokušaj najprije vježbati na druga 2 sloja salvete, koji nemaju motive, samo dok "uhvatiš" ritam... Nije veliki problem, samo treba malo prakse - najprije kreni od samog centra salvete i postepeno nanosi ljepilo radijalno, dakle kao zrake sunca, sve više šireći krug! Naravno, negdje će ti se salvetica malo pogužvati, popravi koliko možeš, ali najbolje pričekaj da se malo posuši ljepilo (da nije skroz mokro) i onda noktom malo izravnaj nabor ili mjehurić. Ja recimo ne koristim uopće kist kad nanosim motive već sve radim prstima jer tako imam najbolji osjećaj jesam li nešto jako stisnula ili gdje mi se napravio mjehurić... Ne znam šta bih ti još rekla osim - sretno i puno zabave, a manje živciranja! ![]() |
|
![]() |
|
Lilly71 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 50 |
...curke...jedna nova koja bi htjela naučiti nešto o toj tehnici...malo sam se igrala sa teglicama, cijevima od radijatora, pločicama u kupaoni, kutijama od cipela...
![]() ![]() PS ispričavam se ako sam promašila temu za pitanje....ali i ja trebam savjet...pa ako je moguće...hvala |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
super...hvala puno...
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
kod salvetnog ljepila ja uzimam mat,veliko pakovanje ti se vise ispalti nego ono manje,ja malu bočicu plačam 22kn a ovaj sto izzy spominje je 38kn al tu je 150ml a u ovom od 22kn 50ml!
|
|
![]() |
|
Ja koristim Art Potch Decoupage (satenski ili mat) od Hobby Line - a, kupljen u Lumosu. Ne kupujem sjajni jer ionako sve lakiram nakon ljepljenja!
![]() |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
ja bi kupila u nb ili chenacho al neznam koji bi mi preporucili...
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
maslačak,imaš ovde jednu takvu temu http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3918 treba ti boja koju češ koristit za podlogu,salvete,salvetno ljepilo ili razrjeden drvofix,kist i spužvica
|
|
![]() |
|
evo i mene tu i trebam savjet...zanima me decoupage -radila bi okvirice za slike.. i boce...zanima me vasa preporuka koje je ljepilo dobro za to...salvetice tek imam 2-3 al polako tek krecem...pa bi mi vas savjet strucnjaka dobro dosao...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |