|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 89> |
Korisnik | |
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() |
meni su moje obe orhideje prestale sa cvatom i na obe sam skroz odrezala cvjetnu stapku jer je cvjetna stapka sve vise i vise postajala tamna,sve do samog mjesta gdje je i počela rast. i na ovoj prvoj orhideji je počeo izlazit i jedan novi list!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
breza ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() |
a joj.... sada ste me zabrinuli! jesam li totalno uništila moju biljčicu jer sam nakon cvatnje grane odrezala iznad samih listova?Inaće, listovi su lijepi,ima i dva nova lista.Hoće li mi potjerati nove grane?
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
![]() |
nema jos pupoljaka. znas jos se budem nacekala :((
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
ima li vec pupoljaka ili su jos uvijek samo grancice na ovome di je veca? treba ti dosta dok procvjeta... neznam tocno ali dosta treba
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
![]() |
vecer. imam dva phalaenopsisa i oba mi tjeraju nove cvjetne grane. jedna je tek na pocetku, a druga rasye sigurno vec 2 mjeseca. zanima me kolko jos teba proci do cvatnje? jako sam nestrljpljiva :)
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
![]() |
ja sam danas zalila svoje orhideje,ali ovoj sto sam zadnju kupila listovi su joj i dalje malo objeseni. jesam li je malo zalila i dali da je sutra jos mrvicu zalijem?
|
|
![]() |
|
Kiki34 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() |
Lana2 hvala ti, znači samo malo strpljenja...
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Cometissa što se tiče potapanja to radiš tako da orhideju potppiš u veću posudu s odstajalom vodom i ja ju obično tako držim jedno 15-tak minuta. Nakon toga vadiš orhideju van i dobro ocjediš preostalu vodu iz kalića. Najbolji pokazatelj da nema viška vode je kad ti i kod naginjanja kalića više ne kaplje voda van. Nadam se da će ti ovo biti jasnije i da nisam previše zakomplicirala objašnjavajući.
|
|
![]() |
|
cometissa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
hvala ti lana2, za sada ću je onda ostavit tako..
evo upravo sam stavila tanjurić s vodom ispod teglice, malo da se natopi pa vadim van.. nadam se da to dobro radim, tako sam shvatila iz nekih prijašnjih postova.. jedino mi nije jasan onaj dio s potapanjem? kako ste točno to mislile, izgleda da sam malo tudum za to, pa mi baš nije jasno kako da ju potopim pa osušim? |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
cometissa tvoja orhideja izgleda lijepo i zdravo. Ne trebaš ju presađivati, phalenopsis ne voli prevelike posude. Za dvije godine možeš samo promijeniti novi supstrat i ponovno je vratiti u istu posudu.
Kiki što se tiče rezanja stapke postupila si ispravno. Gnojivo možeš dodati ali rjeđe nego za vrijeme cvatnje, jer obično nakon perioda cvjetanja biljka krene s tjeranjem novih listova i zračnog korijenja. Što se tiče tjeranja novih grančica nema pravila. Za potpuno novu granu treba ipak nešto više vremena. Ako je stara cvjetna grana OK dosta brzo iz lisnog pupa orhideja će bočno istjerati novu granu s pupovima. |
|
![]() |
|
Kiki34 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() |
Pozdrav svima,
budući da sam početnik u uzgoju ovih fascinantnih biljčica, strah me da ne uprskam nešto. ![]() Nakon što su mi je phalenopsis ocvalo odrezala sam cca 1 cm iznad onog 3 pupića i smanjila sam intenzitet zalijevanja te više ne dodajem gnojivo. Jel to ok? Nakon koliko mogu očekivati da mi potjera novu grančicu, ima li uopće pravila, i mogu li ju nekako potaknuti na cvatnju? Hvala |
|
![]() |
|
cometissa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
pozdrav svima!
evo kupila sam si orhideju, pa krenila guglat kako s njom da mi ne propadne ![]() malo sam prelistala ovu temu, i svaka čast, prave ste znanice.. mene zapravo muči što nisam sigurna bih li je presađivala, pa ću stavit slike, nadam se da ćete me savjetovat, jeli joj tijesno ili joj je tako okej? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
![]() |
Hvala, hvala!
![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
![]() |
Ovo je moja Miltonia (Milka, iz milja).
![]() Trenutno ima 15 cvjetova, od kojih tri najveca traju vec vise od mjesec dana. Zanima me samo (slabo ima informacija o Miltoniama), sto uraditi kad ode cvat? Cvjetna stapka joj izbija iz sredine lista, tako da ne znam da li to treba odrezati do lista ili kako? Evo slikica kako izgleda danas: ![]() |
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
i ja čekam da mi procvate cimbidijum , ima več par cveteka dvije grane
|
|
![]() |
|
![]() |
rose budući da stapka propada odreži je skroz do kraja. Ponekad jednostavno cvijet iscrpi stapku pa ne vrijedi ono pravilo da se odreže iznad trećeg lisnog pupa nakon čega bočno tjera nova grana s pupovima.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
ajde uslikaj te sto neznas im ime pa da otkrijemo :)
tj stavi sliku ako imas u cvatu... btw meni su crkla dva phala od onih paukova :( i jos dva su u karanteni ostalo je dobro... kupila jos dva phala u bauhausu sa nekim sitnijim cvjeticima bas su mi lijepi bili... bila u bauhausu nemaju pod milim bogom nis... smanjili su opcenito cvijece skroz bas su debili :D |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
dobri duh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
Pozdrav svima! ![]() Ja imam 9 orhideja,6phalaenopsisa. dvije koje ne znam naziv i jedan oncinimbus mislim da se tako zove.te koje ne znam naziv cvatu mi dva puta na godinu recimo pred proljeće i pred jesen i cvijet im traje 2-3mj.Stoje mi na sjevernom prozoru i svima kad ocvatu cvijetovi odrežem tu stabljiku na kojoj su bili i podrežem im zračno korijenje na jedno cm do dva, jednom na mjesec ih dohranim a zalijevam jednom u 2 tj. a voda mi stoji u bocama tjedan dana sa kojom zalijevam.Nikad ih ne zalijevam dok se god u prozirnim posudama vidi vlaga već kad su suhe i zadovoljne one,zadovoljna ja.Listovi koji su bili prvi kad počmu žutiti ili biti mlitavi što je rijetko,samo ih odrežem. |
|
![]() |
|
![]() |
meni je jednoj orhideji prošla cvatnja ali sad je grana smeđa. odrezala sam taj smeđi dio al grana kao da sve vise propada. listovi su normalni i zdravi. sta da radim?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |