Adam - alocasia odora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 26> |
Korisnik | |
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
moj savjet je da tu stabljiku izržeš na kolutove....barem ja to svojim žinim kad im se napravi smeđa stabljika iz svakog koluta izrast će ti minimalno 1-2 adama.....sretno..... |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
pokušaj ga presaditi u veću posudu ili ih razdvojiti u nekoliko posuda, te obilno zalijevati.....sretno..... ![]() |
|
![]() |
|
evo ja imam iskustvo sa tim otrovom...tek kad sam ga dobila i kad sam išla prerezala list koji se počeo sušiti tekućina iz lista mi je pocurila po koži...pojavilo se crvenilo i jako me peklo, svrbilo...od tada uvijek režem u rukavicama...... |
|
![]() |
|
GeaGP ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 8 |
Hi Vida...
nisam neki strucnjak,ali sam nedavno imala problem s Adamom koji se zvao stitnjaste usi...izgledalo je kao bijele tockice ljuskice na listovima,ponegdje i sa zadnje strane lista,koje bi s vremenom bile i krem-smeckaste(nisam na oko mogla vidjeti da se radi o usima,mislila sam da je neka plijesan,bolest)..ako mislis da je to-to...javi pa cu ti reci kak sam ih se rijesila :) Pozdrav,i sretno! :) ![]() |
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
moj adam je pokupil neke gljivice, ili kaj vec. po svim listovima ima sitne tockice, a gore ko da se stvara paucina. jel znate kaj bi to moglo biti? pojavilo se i na hortenziji i na gardeniji. a sad kad ih stavljam u kucu, bojim se da mi sve ne zarazi.
|
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Meni je ovo ljeto cvao 2 puta. prvi put se i cvijet i ovaj tuljak posušili, a drugi put je ovaj zeleni tuljak samo bubrio, ali ja nisam obraćala pažnju dok nisam vidjela ove kuglice, kažeš da su to sjemenke, pa da logično je...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
GeaGP ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 8 |
Lantana,citala sam na jednom forumu da su to sjemenke,doticna je svaku posebno sijala u zemlju i dobila puuuuno malih Adama koje je poslije dijelila svim zivima :) Meni je Adam tako cvjetao 2 puta,ali nikada mi se "tuljak" nije raspuknuo,nego bi se sve posusilo...nisam imala pojma da su u njemu crvene sjemenke,ja sam obadva puta tuljak odrezala i bacila nakon kaj se posusuio... :(
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Moj adam je ovo ljeto procvjetao, i kad je cvijet osušio, ova cvjetna čašica je bubrila i ja jučer zaljevam i vidim nešto crveno, raspuknula se i unutra crvene bobice, jako interesantno...
![]() danas ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Povijene listove je najbolje odmah odrezati,nema šanse da će se podići, samo će vremenom požutjeti i na kraju ih morate opet odrezati.Sory
![]() |
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
|
Super,Alena...hvala puno,bacam se na posao :)
A jel ima netko iskustva,jedan Adam mi je dobio stitnjaste usi,rijesila sam ih se,bili su u pocetnoj fazi...ali su dva lista na kojima su bile ostala povijena...ima li sanse da se ti listovi oporave,ili ce takvi ostati? |
|
![]() |
|
alenasms ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Kolovoz 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
Gea, možeš da posadiš u drugu saksiju i imat ćeš dvije biljke, nema potrebe da stavljaš u vodu za jače korjenje, samo posadi i redovno zalijevaj, govorim iz vlastitog iskustva.
![]() |
|
![]() |
|
Bok...molim pomoc :)
Izvadila sam iz velike tegle u kojoj imam Adame jednu stabiljku koja nema listove,mislila sam da je pokojna :(..i sad vidim da ima 2 korjencica..sta da radim?da posadim u teglu,da stavim u vodu da jace pusti korijenje,da rezem(navodno se Adam rasadjuje i tako da se stabiljka reze na neke kolute....?) I jos nesto...jel u tanjuru ispod tegle smije biti vode,ili to Adamu smeta,pa da proljevam visak vode nakon zalijevanja? Unaprijed hvala... |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Na mom su se počele pojavljivati smeđe mrlje od kad sam ga stavila u kuću,dali netko zna zbog čega?? Bojim se da će se posušiti. Ja mislim da mu nije prevruće pa jednostavno neznam što bi mu moglo biti.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Adamu prija sadjenje u bastu preko leta, listovi su mu mnogo krupniji, samo ga treba vratiti u saksiju da bi prezimeo. Evo, razlike u velicini blizanaca, od kojih jedan stalno stoji u saksiji a drugi redovno menja prebivaliste
![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Možeš im dati prihranu za zelene lisnate sobne biljke, nakon toga obično počinju ludo rasti. I možda jedno presađivanje ako je gužva u tegli.
![]() |
|
![]() |
|
Upomoc....
prije godinu dana smo kupili kucu,i u nasljedstvo dobili velikog Adama koji je oduvijek stajao u dnevnom boravku(nikada nije bio vani)...to su zapravo 4 biljke u velikoj tegli...kad sam ga dobila,bio je gust i imao ogromne listove,a sad,s vremenom...listovi koji se "rode" su sve manji i manji,pa skoro ispada da su vece stabiljke od listova :(...To se pocelo dogadjati nakon sto su procvjetali... S cime bi ih mogla nadohranjivati ili sto napraviti da pocnu "bujati"? Hvala.... |
|
![]() |
|
mala plava ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
imam pitanje u vezi sa admom....jako ljepo napreduje ali sam cula da je otorovan ..mozete mi rec jeli to istina...???
|
|
![]() |
|
BARAKUDA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
imam adame već nekoliko godina. U većini slučajeva ima tri lista. Ove godine upravo sada ima 6 listova + cvijet, Svako tolko jedan list požuti a pojavi se novi list.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |