Afrički ljiljan - Agapanthus africanus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala na hitrom odgovoru
![]() ako ujutro ne bude kišno možda prošetam do njih, nisu mi daleko, ali stvarno sam rijetko tamo |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
našla sam u plodinama, cijena je 19kn
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
stefkaja gdje si našla lukovicu?
iako mislim da nismo ni u istoj županiji voljela bih znati, ja još nisam naišla na lukovicu afr. ljiljana, po trgovinama |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
agapanthus voli biti stisnut, čak da malo žile vire van .....znači ne posadit preduboko ..na dno stavi drenažu, pomiješaj dio vrtne zemlje sa kupovnom i malo zali....stavi u prostoriju gdje nema grijanja, a čim malo otopli može van
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Drage moje molim malu pomoć kupila sam danas lukovicu bijelog agapanthusa pa me zanima u kakvu posudu ga je najbolje posaditi..čitam da treba biti u uskoj posudi..koliko uskoj?
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
dali ima lukovice tamo kod tebe
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jesam Bromi, predivan je, ali cijena mu je bila 120 kn, a lukovicu platiš dvadesetak, istina ne cvjeta prve godine, ali čekanje se isplati.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
a jesi li vidjela i bjeli
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Krasna biljka, vidjela sam ih na Korculi, svaki vrt ima nekoliko grmova, divno!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja sam moja dva agapantusa po Lorinom savjetu iz posuda preselila u vrt. Jedan mi je lani cvao, naravno svi ste ga vidjeli, jer samo bila tako oduševljena s njim da sam vas stalno "davila". Nisam smjela niti pogledati što je s njima, ali evo dotrčala sam da vam se pohvalim. Nisu smrzli, bacaju krasne male zelene listiće, samo se nadam da će me i druge biljke tako ugodno iznenaditi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Mislim da si dobro napravila i meni su u zemlji i cvatu svake godine i ima ih sve više. Bergeniji su cvali dva puta, jer je nakon prvog cvata otkinula cvjetnu stapku (da se biljka ne troši na pravljenje sjemena).
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
baš bih volila da procvjetaju, toliko mi je smetala ta posuda i toliko sam ih čekala, da više jednostavno od puste muke nisam znala što bih - te sam ih iz revolta posadila |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Mislim da si to mudro izvela i moja dva su u zemlji po Lorinoj preporuci, čekamo cvjetanje na proljeće.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
ok, nisam više mogla izdržati, i danas je moj agapatus preseljen u zemlju, bio je u uskoj posudi i korijenje mu je virilo na sve strane i 2-3 godine nije cvao, sad je u zemlji i šta mu je tu mu je!
p.s. tvoji su Lora krasni!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
goga-zg ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
danas sam bila u mbm-na žitnjaku.imaju akciju manji agapanthus ljiljani su po 30,00 kn.a veliki su oko 55,00 kuna.pa tko voli nek izvoli.
|
|
![]() |
|
ok, danas možda prošetam do tamo, pa ću malo prošvrljati i vidjeti cijene.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
ajd vidi pa mi javi molim te, posebno sam vezana uz afričke ljiljane
možda jednom podijelim priču sa vama još mi je preteško |
|
![]() |
|
Bromelija, to mi je jedan od dražih dvjetova, a i vaj je predivan. Moj cvjeta već dva tjedna, znam da je to kratko, ali takva ljepota zaslužuje moju punu pažnju.
I ja si želim bijeli, a Hpya mi je rekla da ih ima kod nas u Rijeci u rasadniku, ali na žalost nisam još stigla ići vidjeti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hvala draga kamilice evo i mene imam plavi a želja je bijeli pa ako netko ima može i zamjena
![]() evo ovako izgledaju moji IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww286/durdicatom/ljiljana.jpg[/IMG] ![]() |
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Ja nemam ni jedan, ali su prekrasni. Vidim da se Bromelija još nije ovdje pojavila, ali evo pitanje umjesto nje: ima li netko bijeli af.ljiljan? Ona ima plavi pa traži tko ima bijeli.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |