Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Brankom View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brankom Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:03
Haj, Smile
konačno sam upao u bio vrt. To je ono što me zanima. Zašto? Pa zato što:
- okružen sam prirodom,
- imam dosta površina na mršavoj zemlji ( sve skupa oko 7.000 m2),
- stalno moram održavati ( kositi, pljeviti, čistiti, piliti itd),
što rezultira sve većim količinama komposta, koji mi je podloga za bio vrt.
U tome sam druga godina i za sada sam zadovoljan rezultatima, bolje rećeno rezultati me navode da nastavim tim putem i to sve skupa proširujem. Samouk sam i ućim po vlastitom iskustvu što ne znači da ne prihvačam svako tuđe znanje, saznanje i dobro iskustvo.
Eto toliko za uvod !

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 12:45

Smrcko, puno ti hvala. Nikako nisam mogla naći tvoj post a od prošlog ljeta razmišljam kako to moram probati. Lani sam špricala  juhom od luka i od preslice i zalijevala koprivom ali svejedno su se razboljeli, a s obzirom kolika kiša ovdje pada već mi je sada zlo kako će sve izgledati ove godine. Inače, ja sam ove godine ukopala navodnjavanje, nije kap po kap već se cijevi cijelom dužinom znoje. Nadam se da će to mom vrtu odgovarati. Još jednom hvala i pozdrav.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 22:36
To sam ja Tongue
Recept je moje mame i biovrtlaraWink
Možeš šaku šećera na litru vode ( količinu pravi koliko ti je potrebno). Prokuhat sa vodom šećer, ohladiti i špricom špricati po pomidorima.

Moja mama kaže da joj je bio najbolji pomidor kad je to radila. E je li slučajno ne znam, probaj ništa te ne košta.

ja sam otprilike pošećerila, eno ga se cakli od šećerne vodeLOL

Druga stvar pomidor ne smije doći ni kap do vode ( paziti i kad se zaljeva i zaštitit od kiše), najbolje ga je zaštititi odozgo i sastrane najlonom, ostaviti sa dvije strane ventilaciju.
Obavezno malčirati. Ja planiram boce uz pomidor i da mu navodnjevam korjen direktno , a ne po površini.

Za pepelnicu od ekologije možeš koristiti paparat, crveni luk i preslicu -  juhe i špricati.
Thumbs%20Up

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 22:09
Ljudi, lani ili preklani netko ode vas je dao naputak za otopinu od šećera i vode, a koristi se za zaštitu paradajza od bolesti. Sada to nikako ne mogu naći, pa ako ta osoba ovo pročita molim da ponovi "recept". Puno hvala. Inače, u vrtu se svari razvijaju velikom brzinom, a najbrži su opet korovi, a bome im u tome ne odmažu ove silne kiše u Zg. Stalno nešto pada, pa ne znam hoću li uspijeti sve na vrijeme posaditi. Već me strah pepelnice i plamenjače. Pozdrav.
Na vrh
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 10:03
Bokić,htjela bi pitati za savjet dali je pametno posaditi ovim redosljedom-paprika,jagode(koje su u punom cvatu) i paradajz?
S tim da ove godine imam najezdu crnih uši,ograda od hibiskusa mi je krcata,a jučer sam vidla da mi je i višnja puna a do sad nikad nije imala te crne uši,listovi su prekriveni!
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 20:17
Aaaaahoj Silvek!
Nemam baš cajta pisat i tražit po forumu pa te molim (ili tko zna) što bi bilo dobro posijati nakon graška!?
Hvala ti unaprijed.
Pozdrav tm i macama i pesekima!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2010 u 21:31
Lukova muha:
Najopasnija je prva generacija koja počinje letjeti u 4. mj. pa do polovice 5. mj. i odlaže jaja na lučicu, na vrat mlade biljke ili na zemlju u blizini. Nakon tjedan dana izlaze iz jaja ličinke (crvići) i ubušuju se u mladu biljku koju jedu. Nakon 15 - 20 dana izlaze iz biljke i zakukulje se (nekada se zakukulje i u biljci). Nakon 2 tjedna iz kukuljice se razviju muhe druge generacije koje čine manju štetu od prve generacije.

Naravoučenije: luk posađen u jesen, u veljači ili tek u svibnju, manje će nastradati od lukove muhe.
Na vrh
slonica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slonica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2010 u 21:11

Pozdrav svima,

Evo i ja se spremam za radove u vrtu i moram priznati da sam jedva dočekala Tongue Samo da se pohvalim da sam nakon ove duge zime prošli vikend u svom vrtu u snijegu preko koljena nabrala oko cca. kilu prokulica. Nevjerojatno kako one prežive zimu.
Ovaj vikend se spremam malo urediti vrt za proljetnu sadnju i posijati ću pasternjak na povišenoj gredici i pokriti ga folijom protiv hladnoće.
Trebam savjet ako neko može pomoći. Željela bi ove godine posaditi luk ali imam ogromnih problema sa lukovom muhom,zadnji put mi je uništila sav luk, nije ostao niti jedanCry. Sadnja luka i mrkve u mom slučaju ne pomaže, a nikako nebi željela kemiju kao zaštitu. Kupila sam lučice srebrenca i pokušati ću ga posaditi kasnije (sredinom 4 mj) možda je to način da muhe odlete prije nego moj luk nikne.
Šta mislite, ima li ko kakav savjet ??? 
Na vrh
cvaknuta View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvaknuta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 14:17
Ima u Bauhausu, ja jučer kupila vrećicu.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 21:51
Hvala puno, stvarno super tema i savjeti,pozdrav
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 19:43
Čubar sam zapazila da ima sjeme na aukcijama za kupiti:

http://www.aukcije.hr/item.php?id=941931

Antune, o uzgoju rajčice imaš sve u temi rajčica u podforumu povrćeWink

Budi promjena koju želiš vidjeti.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 19:35

Odlična tema,i mi od proljeća uređujemu bašću,samo me zanima dali se sad rajćice siju,cherry i obične hvala

Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
janiczsa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janiczsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2010 u 11:33
Da

Na vrh
Karmela View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 34
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karmela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2010 u 12:03
Da li je čubar naziv za vrijesak? dalmatinski vrijesak?
Na vrh
janiczsa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janiczsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2010 u 10:45
Evo, vidjela sam da su trgovački lanci počeli nabavljati sjeme povrća pa se i ja zanimam za sjeme čubra (ili ćubra).
Prije par godina sam ga imala i bila sam toliko bedasta da si nisam sačuvala sjeme, a sad ga ne mogu nigdje naći.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2010 u 23:13
Samo ti mogu reći dušo moja svaka ti častsmile78
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2009 u 15:52
MGrubi, i ja se nadam da će ipak stvari poći u dobrom smjeru unatoč svemu...
evo i jedne dobre vijesti:

http://metro-portal.hr/vijesti/ekosfera/europski-znanstvenici-otkrili-monsantovu-muljazu
Budi promjena koju želiš vidjeti.
Na vrh
janiczsa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janiczsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2009 u 08:59
Originalno poslano od člana MGrubi MGrubi napisao:

di ste ih kupili?

oprosti, kasno palim...

voćke smo kupili u rasadniku Žižek u Svetoj Mariji u Međimurju. Nadam se da su stvarno prave starinske sorte, posebno se veselim sorti Jonatan:)
Na vrh
MGrubi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 137
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MGrubi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2009 u 08:26
Originalno poslano od člana winnetou winnetou napisao:

Evo, članak u najnovijem broju Agroglasa, br.222, str. 9.:"EU  DOZVOLILA UVOZ TRI VRSTE GMO KUKURUZA; US Grains Council (USGC) priopćio je 5. studenoga da je EU odobrila tri vrste genetski modificiranog kukuruza za hranu, prehranu stoke, uvoz i obradu. Dvije tehnologije GM kukuruza razvijene su od strane Monsanto Company-YieldGard VT Pro (MON 89034) i YieldGard VT Rootworm/RR2 (MON 88017) dok je treća vrsta, Herculex RW sa Roundup Ready Corn 2 (također poznat kao 59122/NK603) zajednički razvijen od strane članova tvrtki Pioneer, DuPont Business i Dow AgroSciences LLC...(...) Navedeni kukuruzni proizvodi sada su dozvoljeni za uvoz u EU.

"Vrlo smo zadovoljni kad smo čuli da ovi proizvodi imaju odobrenje u EU, nakon što je Europska agencija za sigurnost prehrambenih proizvoda izdala pozitivno mišljenje o sigurnosti tih proizvoda", rekla je Rebecca Fecitt, USGC direktor Biotehnoloških Programa. "Postoji još proizvoda koji čekaju na odobrenje od strane EU, te se nadamo da će ih uskoro dobiti", prenosi TISUP sa stranica World-Grain.com"

Eto, drage(i) moje, izgleda da se događa i prije nego smo možda ozbiljno shvatili.. 

prije par godina su Mađari vratili 6 kamiona iz RH zbog sadržaja GMO kukuruza

gdje god vidiš Pioneer , to ti je GMO
autosjedalica glavu čuva
Na vrh
MGrubi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 137
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MGrubi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2009 u 08:25
taj Codex može biti zloupotrebljen
ali u pravim rukama , on može gurnuti u prvi plan eko proizvodnju
... odbijam biti pesimistična
autosjedalica glavu čuva
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.