Dalija, Georgina - Dahlia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 24> |
Korisnik | |
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
![]() |
|
Sunburst ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Moje dalijice iz sjemena sad već imaju 2 para pravih listova i spremne su za pikiranje.
Prošle godine su mi puno cvjetale.
Ove godine sam posadila lanjske gomolje, ali negdje sam pročitala da moraju imati barem jedno "oko" iz kojeg će biljka potjerati i da im se prilikom vađenja gomolja ne smije otkinuti stabljika, baš zbog tog "oka".
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
onda bi..toplo se preporučam za nešto sjemenki
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da, i ja ih jako lako uzgajam iz sjemenki, niske jednostruke, čak se i same znaju zasijati i niču posvud po vrtu iduće godine
![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Mari,5510 iz mog iskustva daliju je vrlo lako dobiti iz sjemena.
Možda je kod tebe bilo staro sjeme pa zato nisu uspjele. Mislim da vrijedi još jednom pokušati
![]() Te iz sjemena su uglavnom jednostruke, ali pune cvijetova, dugo cvatu i ima ih u raznim bojama.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ovdje sam naučila nešto o toj starinskoj biljci
![]() |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
nisam bas sam jucer gledala jedna je potjerala ima kojih 10 cm,druge 2imaju dva listica iznad zemlje jednu sam otkopala i ima listice ispod zemlje sad sam ju izvadila i presadila na drugo mjesto te stavila na nju zemlje tek toliko da ih prekrije mada sumljam da bude sta iz toga a drugima ni traga
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
"Pala" je kod mene prva dalija od voluharica
![]() Inače sam ove godine napravila dobru strategiju - većinu gomolja sam posadila na mjesta gdje ima dosta kamenja u zemlji, odnosno polušljunkovito je - tu voluharice ne kopaju i dalije su mi sigurne od njih, jedino tu treba više zalijevati u slučaju malo veće suše. |
|
![]() |
|
Da ih nisi možda posadila preduboko? Mali dio stabljike se ostavlja vani
![]() |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
e a ja imam jedan problem ove godine posadila sam bar 10 gomolja dalija raznih boja po cijelom dvoristu i ni jedna mi nije niknula a sve su vec potijerale al nisu niknule iznat zemlje sta bi mogao biti tome razlog
|
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
evo veceras sam isao gledati (10 put dns
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dalije se mogu saditi na otvoreno 6 tjedana prije zadnjih mrazeva, jedini je problem ako su već prilično isklijale ako meni, ako su samo gomolji koji tek moraju potjerati, nema straha
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...ja sam svoje dalije tj gomolje dalija vec posadila u vrt ...a sve te gomolje sam dobila sijajuci dalije iz sjemena :))), pa su mi jos draze ...ovih dana cu opet sjemenke u casice i da vidimo hoce li ove godine uspjeti :)...mislim da dok isklijaju vec vise mrazeva nece biti , nadam se ....
|
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Moje su žardinjere vani od četvrtka. U utorak ce biti najmanja temp i to 5 stupnjeva (zagreb) koju ona moze podnjeti tak da se ne brinem sad samo cekam da gomolj pusti stabljike
|
|
![]() |
|
Inaja, oprosti, tek sam sad vidjela tvoje pitanje, ali dobro si ih posijala. Što se tiče sadnje u tegle, one nikad kod mene tako lijepo ne uspijevaju kao u zemlji, probaj nabaviti neko gnojivo za njih ako će biti u teglama
![]() Ja sam danas iznjela svoje gomolje van i nešto posadila: ove godine super izgledaju prema prošloj, dobro da sam ih polijevala vodom pred kraj zime ![]() Neke su mi u kantama s pijeskom već i prilično potjerale izboje, sad sam malo zabrinuta jer još su mogući mrazevi, to je ipak malo prerano, ali dobro, što bude bude ![]() |
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Prošlogodišnje dalije iz sjemena napravile su gomolje i već su potjerale mladice van. Moram priznati da su me ove godine stvarno iznenadile brzinom.
A skupila sam za svaki slučaj sjemenčice
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
pa ovo su niske nemam vrt ali mislim ih staviti na balkon u malo veće tegle
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Pa da one niknu brzo,ali ja ih sijem direkt u vrtu,ne u časice....Ali svejedno nisi pogrijesila,brze ce ti cvijetati
![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
ja eksperimentisala da vidim hoće li jea uspjeti dobiti daliju iz sjemena i u čaše od pavlake stavila po jednu ili dvije sjemenkice i znate šta... već su izvirile
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |