Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 34> |
Korisnik | |
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš ti je lijepa Triša, bujna i zdrava!
![]() |
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
WOW Triša divna je!!!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Još jedna prekrasna dracena "Song of India" novitet je među mojim dracenama. Vidjevši je kod Otok nisam mogla da je ne kupim, pa sam je lijepo unaprijed sama sebi poklonila za 8. mart. Zašto ne? Zar nije predivna:
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Ups kooolike su slike sorry sledeći put ću ih malo smanjiti
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zdravo dracenoljupci he he
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja je potjerala stara sto sam joj sve odrezala na svakom izboju pa dva nova pupica idu lagano.... a i mladica jedna mlada sto sam ju stavila u vodu je istjerala tako da sad imam viska :D staru cu ostavit a ovu mladu neznam vidjet cu jos ako nece niko od mojih onda cu je prosljedit kad se malo ukorijeni bolje
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
sanja30 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
moja je dracena isto gotova....ostala mi je na hodniku i smrzla se. prekasno sam ju unijela unutra
![]() probala sam ju spasiti ali je popucala na svim djelovima. sad sam stavila u vodu one vrhove s još tih par listova...ali sumnjam.... donji dio biljke je pukao čim sam ga taknula. a tako sam voljela to drvce ![]() |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
eh i ja sam imala nedugo ranjenu dracenu (pala je slucajno pod skare moje kceri )mladicu koju je cviknula stavila sam u vodu i tjera nove listove ko luda cak razmisljam da ju ostavim tako i stavim samo u neku epruvetu ,a na mjestu gdje je cviknula ovu sad su potjerale 3 nove grancice.
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
a jesam odma sam posadila valjda ce se primit nesto... ili ce stara potjerat opet...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Te mlade izboje samo odmah posadi u zemlju.Ja sam ih valjda 100zapelcala tako i svi su se primili.Staru ostavi,bude ona potjerala.Meni, zbog suhog zraka zimi,isto znaju listovi požutiti i otpasti.Trebalo bi je orošavati.
|
|
![]() |
|
moja je isto gotova... tj poceli su joj listovi smedjiti zutiti ni ja sama neznam sto sve nisu a kako se pocela granati otkinula sam dva izboja mlada pa cu vidjeti hoce li sta biti od njih... a staru sam porezala skroz pa cu ostaviti panjic mozda sta potjera opet...
to ti je car roditeljstva sve ostalo oko tebe krepava dok malac raste... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Dracene inače ne vole biti na propuhu niti prevelike razlike u temperaturi....
Šteta je več učinjena i sada jedino što preostaje je čekati i vidjeti dali će se oporaviti i dali će odbaciti koji list... ![]() |
|
![]() |
|
mars_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1 |
hitnu pomoc vas molim!!!
neki dan sam (kakva budala) odlucio provjetriti stan, a vani je bilo jako hladno i jedna dracena je bila direktno na propuhu i sad joj je dio listova oronuo, kao da se susi iako su listovi jos uvijek zeleni. i listovi i stabljika izgledaju smrznuto...sta da radim da ponovno bude ona stara ![]() imam dvije dracene u stanu i druga izgleda isto kao i prije |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
onda ti nju lijepo presadi u manju i vidjet ces dal ce biti napretka za koji tjedan.Puno ljudi misli da ako biljku presadis u veliku posudu da ce ona bolje rasti al tu grijese jer vecina biljaka onda raste u korijen a ne u stabljiku i tu onda dolazi do propadanja biljka.Kad se biljka presađuje najbolje ju je presaditi u teglu 2 do 3broja vecu od te u kojoj je do sad bila tako ona ima mjesta dalje za rast a opet nije previse
![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Rosa ova ti je možda BINGO ! Posuda je veeeeeelika ! Možda je to to!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |