Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 94>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:55

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2010 u 21:54

Na vrh
backtoblack View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje backtoblack Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2010 u 00:08
Originalno poslano od člana amy1 amy1 napisao:

gle pelargonije su biljke i njih nemožeš složiti kao stvari

LOL
dobro si me procitala. moj dragi ti zahvaljuje, upravo je te rijeci trazio kada me pokusavao uvjeriti da ce s pelargonijama biti sve u redu Smile
hvala ti puno na savjetima, sad vec izgledaju puno bolje. jedino, mislim da ne bih trebala pikati te grancice, jer mi se cini da sam ionako previse sadnica natrpala po teglama. ugl, hvala ti Smile
Na vrh
amy1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amy1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2010 u 14:37

Pozdrav, pa ne izgleda loše, puna je cvijeta, ocvale ili trule cvijetove poreži s škarama, a polomljene gravčice popikaj u zemlju i mati ćeš mlade biljčice, gle pelargonije su biljke i njih nemožeš složiti kao stvari, svaka grančica s razlogom raste i svom smjeru, prema suncu, a normalno ti je da ih vjetar malo prodrma, moj ti je savjet, ako baš želiš, pokušaj nježno posložiti grančice, ali dobro pazi da ih ne polomiš, a i one ti se same budu poslagale.

Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje backtoblack Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2010 u 15:35
evo, ova je najludja definitivno. ne znam jel bi joj se smijala ili bi plakala Ermm

Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje backtoblack Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2010 u 16:35
Postovanje, nova sam ovdje!
A dovele su me moje pelargonije koje imam po prvi puta u zivotu. Prije nekih mjesec i pol dana kupila sam sadnice pelargonija (navodno visecih), posadila ih u tegle (one cetvrtaste, duguljaste). Izgledale su predivno, bogato, pune cvjetova i pupova. I onda je krenulo mjesec dana teskih kisa, vjetra, dohvatila ih je i jedna tuca. Sada izgledaju kao da je nesto eksplodiralo u njima. Svaka stabljika vodi svoju politiku, neke idu prema gore, neke prema dolje, neke lijevo, neke desno, kao da su potpuno poludjele. Osim toga, neki cvjetovi su se raspali, istrunuli, sto li im se vec dogodilo, u svakom slucaju, izgledaju mrtvo. Listovi su manje vise ok, samo nekoliko ih je pozutjelo. Uglavnom, sta da radim s tim mrtvim cvjetovima? Treba li ih ocupati? Zute listove sam pocupala. Neke grane su otpale, iako izgledaju zdravo i zeleno, valjda ih je kisa satrala.
Pomozite neznalici da dovede pelargonije u red i sredi kaos i dzunglu u koju su se pretvorile? Pliz? Jako sam zalosna...
Na vrh
Angell View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 225
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Angell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 11:46
Volim pelargonije,evo moje od prošle godine..Smileu kombinaciji s bidensom,imate moj vrt ovdje pa škicnite,ima svega..ako vam  se da..Wink

Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
Na vrh
lukaccc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 203
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lukaccc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 17:45
amy, isti slučaj i kod mene svake godine. no sve što polomi ja natrag u zemlju i za mjesec, dva eto čuda
Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 15:02
.... kazu da se pelargonije jako brzo oporave tako da cim ti procvjetaju stavi nam slikice... 
ex rijeka53
mojblog
Na vrh
amy1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amy1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 11:19
Pozdrav djevojke, vidim da ste već uvelike aktivne, ja ove godine imam svoje sadnice, bile su mi prekrasne, bujne, pune pupoljaka, dok nije došao jedan vjetar pa drugi, polomio sve što se polomiti dade, što je više od polovice biljčica koje sad izgledaju jadno, ali su pune mladica iz djela koji je ostao, pa ću još morati pričekati da vidim koje sam sve boje zapelcala jesenas. Prvi sam puta sama pelcala i mislim da ću sada svake godine tako. Lani sam potrošila cijelo bogatstvo na sadnice, zemlju... i sred ljeta su mi se počele sušiti, pokušati ću poslikati terasu pa vam stavim fotku, da vidite šarenila..., uživam među njima piti kavu!
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 10:25

kako iznenađenje bude bojom, neka bude i stasom, sretno Thumbs%20Up

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 14:34
..........  moje pelargonije su trebale biti sve bijele, ali ih nisam potle nasla
pa sam uzela sa pupoljicima..... boje ce ovo leto biti .......... iznenadenje 

ex rijeka53
mojblog
Na vrh
mandy2 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandy2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2010 u 18:12
Originalno poslano od člana anči39 anči39 napisao:

mandy i ja sam kupila kod nas na tržnici po 5 kn i sada sam ih posadila
nisam čula za to da se pupovi otkidaju i bacaju

meni je žao ,jedva čekam da procvijetaju

objasni nam malo o tvome kidanju pupova ,molim te!
otkidam cvjetne pupove, oni brzo narastu i biljka troši većinu energije na njih, pa ih zato treba otkidati dok stabljika malo ne stasa; odlučila sam ih prihranjivati jedan put tjedno sa prihranom za cvjetajuće biljke, sve do ljeta, pa ću onda prestati da ne izgore;
inače, baš sam zadovoljna sa ovogodišnjim pelargonijama, da li zbog kiše i blagog vremena ili dobrih sadnica, čini mi se da su ove godine bolje nego ikad do sad, ne samo kod mene već i kod susjeda, lijepo se zelene, kvalitetni i tamni listovi, mirišu onako pravo po điranima (kuc ,kuc o drvo Big%20smile)
tinka moji su kao i tvoji, možda malo veći i bujniji ( ali samo malo)
ove sam godine uzela one male plastične " pitare" za sadnju sadnica ( ne znam kako to bolje objasniti, kao mali rasadnik), pa ću na kraju ljeta uzeti reznice i posaditi ih u to da ih mogu lakše negdje ugurati preko zime, evo ovo :http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-982D0875-8B149B17/lidl_hr/hs.xsl/index_11277.htm

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 06:36
super ideja

al nemam toliko mjesta kada imam puno sobnog cvijeća
to je problemConfused
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
lukaccc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lukaccc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 22:40
ja ih napikam u 8 dugih tegli pred zimu i na prozore. do proljeća već prekriju cijele prozore, i onda ih lomim kako koje kad ih presađujem. neke na 3 djela neke na 2, a neke ostavim kakve jesu. a bome pola i razdjelim. i sve je opet puno
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 21:41
ni meni se ne održe zimi  Confused
zato se i raspituje toliko
u garaži mi se smrznu a u kuči nemam toliko mjesta za 17 dugačkih tegli
ja sam za balkon kupila crvene
a na prozor sam izmješala crvene i bijele za promjenu
Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 21:04
Meni se nikada ne odrze zimi i svake godine moram kupiti nove, istina da ih
ostavim vani na buri, a bome ovo leto i puuuuunooooo snijega.

Ove godine za zid vrta sam se odlucila sve bijele, za sada samo 3 kasetice sam napunila, malo po malo  ....

ex rijeka53
mojblog
Na vrh
lukaccc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lukaccc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 20:47
anči nema tu nekih osobitih tajni. sad sam ih prošli tjedan presadio i stavio na prozore i balkon. izgledaju tako jadno(da me nekad bilo sram stavljat tegle na prozore), ali već kroz mjesec dana će se pokazat u svom stilu. a jako ih se puno pretrgne zbog vjetra, al samo se nazad upikne i to je to.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 20:43
blago tebi lukac,moraš nam otkriti svoje tajne ,molim te!smile58
smile72
Na vrh
lukaccc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lukaccc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2010 u 20:31
ja im, kad prezimljavaju unutra, ako potjeraju cvijet odmah otrgnem, bez obzira ima korijen ili ne. a svake godine su predivni i jako jako jako bujni.
i još nijednu sadnicu nisam kupio. svi su još od onih koje je baka imala:D
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7576777879 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,314 sekundi.