Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 136>
Korisnik
Poruka
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2010 u 21:29
Klematis se može razmnožavati vršnim reznicama (reznica sa 3 para listova) u kasno proljeće.
Može se razmnožavati i položenicama i to tako da se savitljivi mladi izdanak savije do tla, između dva lista zareže se malo koru, položi se i pričvrsti kukicom u zemlju, pričvrsti u vis uz kolčić, te ostavi do drugog proljeća kada se odreže od matične biljke.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
oljuška View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oljuška Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 22:05
Hvala na odgovoru.vec nekoliko godina skoro svaki dan prolazim pored tog cvjeca ima predivne cvjetovei izgleda tako nježno.Sacekacu još malo pa ode kod bake po reznicusmile213
Na vrh
seli View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 20:59
Cleamatis je definitivno cvijet koji me ugodno iznenadio.Lani sam imala jedan plavi posađen vani.Ostao je vani ove zime i to mi je jedina biljka ( osim erice ) koja je preživjela zimu. Sada sam mu nabavila društvo. Ako budem uspjela pošaljem slike kad procvjeta.
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 16:01
Prekrasni su vam clematisi!!
Mene zanima da li znate jel ima negdje u okolici Zagreba slijedećih clematisa za kupiti
http://www.tandmpics.com/240/2/02020.jpg
ovo je florida sieboldii

a zanimaju me još i fragrant oberon, jasmine clotted cream, crystal fountain, josephine i empress....

Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 17:11
Kolko ja znam,nema.A kud god hodam pregledavam clematise.Ako nađeš,javi!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 18:43
zvala sam Kaliu, oni nemaju niti jednu od ovih, nažalost...tražim dalje...
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 19:12
Dragi ljubitelji clematisa.Nadam se da postavljanjem ovog linka ne radim ništa protiv pravila foruma.
Ja nisam kod ovog uzgajivača nikad ništa poručila, pa ne mogu dati ocjenu o njemu, ali vrijedi pogledati ovu ljepotu. To su i Clematisi koje vi tražite.

http://www.clematis-westphal.de/shop/index.htm
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 19:18
hvala ti, sad još imam barem pet novih koje bih htjela imati...nažalost ne dostavljaju kod nas.....
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 19:20
ali ovi imaju dostavu u Hrvatsku
http://www.clematischoice.co.uk/shop/index.php?main_page=create_account

Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2010 u 00:15
Dobro se raspitaj kak stoje stvari sa dostavom biljaka,troškovi su vjerojatno vrtoglavi.Radije napravi izlet u Maribor,u Bakker,imaju nekaj od ovog kaj želiš.
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
klara-lora View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klara-lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2010 u 23:25
Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Evo moj Clematis Armandii prekrasno cvate i miriši! Fotka je današnja!

pozdrav svim ljubiteljima clematisa, a posebno flaviji!
večeras sam otkrila ovaj forum i ostala dirnuta pažnjom koju poklanjate svojim clematisima Clap. pročitala sam sve postove, od 1 do 28. stranice!

i ja volim clematise te već desetak godina uživam u njima na svojoj terasi. svi oni žive u teglama, jer im drugačije stanište ne mogu ponuditi. mislim da ne pate previše, jer su tegle uistinu velike, a moji clematisi se dobro razvijaju. poneki doduše i "umre", no, kako vidim iz vaše prepiske, to se ponekad događa i onima koji žive u vrtovima...smile85

popodne mi je kolegica javila da u mbm-u imaju "clematis armandi little white champ". kaže da su bijeli (što mi je vrlo bitno jer sve cvjetnice koje žive na mojoj terasi  cvatu bijelo) te mirisni (također izvrsno).

ono što znadem jest da su armandi zimzeleni, što mi je također bitno jer kad zimi penjačice izgube lišće, susjedi imaju "otvoren" pogled. molim flaviju da me ispravi ako griješim.

a sad ono najvažnije: kaže kolegica da su visoki oko 1,5 metar (što je super), no za tu raskoš mbm traži 300 kuna!!! to je jedino što mi se ne sviđa...smile207

na stranici 18 sam pronašla ovaj flavijin post iz prošle godine te molim, (uistinu molim, pls, pls!)  da mi pomogne odgojiti mladicu ovog njenog bijelog ljepotana armandija.

pišem ovako nepersonalno, budući da u ovoj godini nisam vidjela nijedan flavijim post. ako mi netko drugi može pomoći, bit ću jako zahvalna. neću imati ništa protiv niti ako to bude nekakav drugi bijeli.

u zamjenu nudim nešto iz svoje skromne zbirke, po dogovoru.

toliko za prvo javljanje, pozdrav svim clematisovcima!smile120

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2010 u 01:56

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
esperanza0905 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esperanza0905 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2010 u 15:24
moj klematis prve godine nije htio rasti jer mu je bilo presuho...
sljedeće godine smo postavili ukrasnu koru oko stabljike i zasadili travu koja drži vlagu.
u pozadini pasiflora...
uspjeh klik na fotku
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2010 u 15:34
Kako ti je lijep klemićClap
I ja imam dvije vrste sada, Piilu i Multi Blue
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
MIHAELLA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MIHAELLA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2010 u 22:50
Bok
Drage moje, imam jedno pitanje pa ako mi možete pomoći bila bih Vam zahvalna!

Kupila sam clematis Piilu i koliko sam vidila iz postova prije on je iz 2 skupine.Sad bih ga ja posadila u vrt međutim tamo gdje bih ga posadila je stablo(grm) Judić,dali ga smijem posaditi kraj stabla(grma) tako da se on uplete u njega, dali bi smetali jedno drugom??? e i tu je jutro u sijeni a cijelo popodne prži sunce a i svi vjetrovi pušu???Nebi volila da propadne a u teglu mi se ne da saditi jer vec imam jedan clematis u tegli i nisam baš zadovoljna a sad me strah vaditi i prebacivati u vrt,da ga nebi oštetila.

Puno pozdrava iz Šibenika
i unaprijed hvala na odgovoru
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2010 u 07:23
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

e ovo me ostavilo bez teksta   smile227
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
esperanza0905 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esperanza0905 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2010 u 10:32
hvala smrcko!
a ovaj šareni tj. više njih bi bila savršena kombinacija!
carpe diem
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 13:03
 bok društvo, nova sam na forumu, obožavam klematise, i željela bih da me netko uputi o njihovom uzgoju u Dalmaciji.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 13:28
antonija dobro nam došla Smile

mislim da nema neke velike razlike sa uzgojem uz more i na kontinentu, vole sunce ili polusjenu (moji su u polusjeni), redovito zalijevanje i obavezno zaštititi korijen biljke od jakog sunca - ili debelim slojem malča ili u podnožje posaditi neku biljku koja će zasjeniti dio ispod kojeg je korijenje clemantisa (ili postaviti teglu sa nekom biljkom)
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 17:29
Fotke su vam super.

smile64
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.