Ficus benjamina - Fikus benjamin |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 16> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
...evo okupali smo se i dotjerali za slikanja
![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
roberta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 74 |
da se i ja pohvalim svojim ljubimcem (star je oko 2,5 godine, visok je cca 65 cm
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
ovo meni sliči na bršljan ali na teglici je pisalo da se radi o" fikusu pumila" |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
vanja to je ficus pumila (neki ga još zovu puzajući fikus). Ponekad ipak na etiketama bude dobar naziv cvijeta iako im najčešće stoji "zeleni mix" eh tu onda svatko tko imalo poznaje cvijeće vjerojatno bi
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Lana2 fala na linku i imenovanju biljkice meni je baš simpa, a ujedno si me obradovala jer sada znam da slika vidi nisam bila sigurna u postavljanju istih.
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Vanja i ja sam dugo imala takvog i rastao je kao trava,sve dok mu nisam promijenila mjesto i on je počeo odbacivati listove,više mu nije bilo spasa,vratila sam ja njega na staro mjesto ali uzalud.Isto mi se dogodilo sa benjaminom i od tad ga nemičem,samo ga nekad okrenem.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Slavonka fala na "upozorenju" meni je svo cviče na sjevernoj strani kuhinjskog prozora, starinski su to prozori sa škurama (griljama) pa kad treba otvoriti i zatvoriti ih jasno cviče moram micati, no nadam se da ću ga uspiti održati na životu baš mi je cakan.
|
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
![]() |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Ma ovo je prelijepi primjerak ja sam imala jednog šarenih listova ali mi je brzo propao,ovaj tvoj je
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Hvala. ali i ja sam imao puno ![]() |
|
![]() |
|
balalayka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 102 |
moj benji se malo pokunjio, dosta je i njemu zime, a čim zagrije čeka ga šišanje i dijeljenje pelcera:) ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ella ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() UNAPRIJED HAVALA |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ella, ja ne znam da li ti mogu pomoći ali ja sam svoj također iznijela van jer su mu listovi pred kraj zime drastično opadali i prijetilo je da će ostati bez njih-doslovno.Ali moj je na balkonu u SJENI i okad je vani ne otpadaju mu više.Možda ga trebaš prihraniti ili bi trebala otići u neku dobru poljoapoteku i izložiti im problem, u zadnje vrijeme oni imaju na takvim mjestima (bar je kod mene takav slučaj, tj . u mom mjestu) jako dobre stručnjake pa će ti oni savjetovati što učiniti. U svakom slučaju, sretno!
|
|
![]() |
|
ella ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
ja sam bila u apoteci(poljoapoteci i dali su mi tecnost za zaljevanje ali nista.
![]() ![]() ps:hvala puno Ivana |
|
![]() |
|
Fanta ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Pozdrav svima
![]() Meni je danas stigao Benjamin i oooogroman je. Prvo sam morala porezati pola grana vani da bih ga uopće mogla unijet u kuću. ![]() Sad sam ga unijela i još uvijek su neke grane previsoke, ali žao mi ga je toliko porezati. Nekako baš i nema puno listova. Ako mi znate savjetovati što mi je najpametnije raditi sad. Evo slika ![]() Hvala! ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
možda bi bilo dobro ostaviti ga da se oporavi od prvog soka i prvog rezanja.
pa kada tu grane i listovi narastu i oporave se. onda skratiti i ovu drugu stranu.
ili ga možda presaditi u drugu nizu ali malo siru posudu. ili malo dublje ga staviti u istu posudu.
|
|
![]() |
|
Fanta ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
A nije mi vrag dao mira i porezala sam već još dvije grane i sad ću ga ostaviti.
U trgovini mi je žena rekla da ga ne presađujem još bar dva tjedna dok se ne privikne malo na novi prostor. Ne znam da uzmem neko gnojivo ili nešto da se prije oporavi? |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
pusti neka se stabilizira....
i ovako ne voli previse setnje i stresa. neka se lagano smiri i oporavi a onda malo kasnije krenuti sa gnojivom a tjedan dva dana.
|
|
![]() |
|
OK.
Hvala puno ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |