Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 15> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sarić, ja ti njih imam puno, a ove su bile između lukovica i trajnica koje se po zimi i u rano proljeće nisu vidjele, ali sada treba mjesta trajnicama, pa ja njih počupam, ali bez brige još ih ostane koje če baciti sjeme i več početkom jeseni ću imati mlade potočnice. Ma dovoljno je jedan grmić ostaviti malo duže i od njega ima puno mladih, a ponekada samo pošišam ocvale grane a iz korijena potjeraju novi cvjetići...
Danas smo penjačicu digli na luk
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
S obzirom da jučer nije bio dan za "vrtne radove", nakon terapija u ručka sam malo odmorila pa sam sa MM išla u trgovinu. Dok smo odlazili od kuće sijalo sunce, 20-ak minuta kasnije hočemo van iz Konzuma a ono pljusak. No još smo morali ići po farbu za vrata i luk za ružu penjačicu i MM se nije išlo jer pada kiša, a ja mu velim dok dođemo do trgovine prestati će... a trgovina je cca 200 m zračne linije i stvarno dok smo došli tamo još je samo par kapi palo...
Zato sam danas bila vrijedna i pofarbala luk za penjačicu, a ako Bog da sutra bar malo suhog vremena, još jednom pofarbam i ruža ide gore...
Još sam do noći uspjela samo porezati ocvale cvjetove presličica i počupati potočnice......
|
|
![]() |
|
Na grančicama nikada ne ostavljaj više od 3 pupa.... sada ti tjeraju mlade dugačke grane, od njih ništa ... čim malo potjera odreži ju na 2-3 lisna pupa, natjeraj ju da tu stvori kao "malo stabalce" da se razgrana, napravi krošnjicu. Kada dobiješ tu krošnjicu, onda će ti cvjetati.
Neke grane će kada ju odrežeš, opet potjerati samo jednu granu i opet odrežeš i opet samo jednu.... tu na proljeće cvakni da ostanu samo 2 pupa na početku grane, jedino ako hočeš da ostane tako dugačka zbog toga što pokriva neku sjenicu ili nešto, da radi hlad...
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Kat.rea daj molim te neke upute kako natjerati gliciniju da procvate..mislim da je u biti stvar u tome što ju moja sveki krivo orezuje, ja otkad sam tu nije nikad cvala..
|
|
![]() |
|
Ma več ne mogu u nižu, ja sam ti u brzini "rakov korak"...jedan naprijed, dva natrag, kud češ niže......
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
a nemrem ni ja vjerovati, ali ostavit ću ja nju još neka stoji...ne smeta
![]() opet te kičmitis primio? ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Forzicija moj svekar jedva čeka da mu daš neki zadatak, a u biti je nešto kao dr. Baltazar, stalno nešto smišlja i izmišlja... nekada je to super ideja, a nekada...balt,balt, baltazaaaar....
![]() Konti, pa ne mogu vjerovati da se nije primila......
Eh, da ja sam opet malo bila van pogona ili na prisilnom "izležavanju", ali danas sam čak nešto i radila.
Prošli utorak, tj. 04.05. sam počela uređivati "moju površini mjeseca". Krenula sam od onoga dijela gdje se na prethodnoj slici vidi štih u zemlji...
Znači več prije sam između dvije aronije posadila bijeli jorgovan, a sada sam uz žicu presadila nekoliko suncokreta koji su se samozasijali u povrtnjaku, pa uz žicu još ubacila sjemenke dragoljuba. Lani sam sijala lupinuse i od njih su mi ČAK 2 opstala, a u jesen sam dobila lupinuse , čini mi se od SilveK, pa sam i njih posadila. Lani sam dobila sjeme od niskih dalija od Shashe, posijala ih i čak su mi i cvale, a kako su dugo cvale ja sam ih u jesen kada je več zahladilo izvadila iz zemlje i posadila u tegle, a onda kada je počelo smrzavati sve skupa je završilo u podrumu. Nisam imala predođbu kako će se one održati, ali sada kad je zatoplilo izvadili smo ih iz podruma i na moje veliko iznenađenje one su počel rasti. E pa da se ne muće u teglama i one su završile u novom cvjetnjaku. Još sam posadila gilardije od Shashe i zečeke ( zečja uha) od Mačka i to je bilo to za taj dan što se cvjetnjaka tiče. Kada je sadnja u tegle balkonskog cvijeća tiče i tu sam krenula, posadila pelargonije koje sam si uspjela zapelcati u dvije žardinjere, s time da sam stavljala dvije pelargonije, a u sredinu silver koji sam kupila na placu.
A onda je došla srijeda, moja nesretna srijeda......Dan je bio oblačan, kiša bi nebi, vrijeme se muči, a onda se i ja mučim...Imala sam kontrolni pregled kod fizijatra, a on čim me je vidio pita šta sam se zgrbila, očito je vidio ono čega ni ja nisam svjesna... no ja velim kada se vrijeme muči, onda se i ja mučim, kao da je to najnormalnija stvar......
Da ne dužim, nakon razgovora sa njim, pa sa mojom doktoricom i dogovora oko nastavka terapija, krenula kući, ali prvo otišla u jednu, drugu , treću trgovinu... i dok sam došla doma grba boli li boli. Do navečer totalna koma...... U četvrtak cijeli dan preležala, jedva se do WC dovukla, nakljukala se svojim tabletama i dok one drže nekako, ali kada popuste kooooma. No kako vrag ne spava... u četvrtak navečer majstor javi MM da je drugo jutro u 7,30 kod nas, dolazi raditi ogradu...... a MM ima od jutra zakazane obaveze na terenu. Panika...... pokušava doći do majstora, odgoditi, no on se više ne javlja..... a ja ležim nepokretna... treba koordinirati, nema tko...
U petak ujutro MM pripremi pijaču, skuha kavu i ode reći svjim starcima da ponude majstore sa pripremljenim, jer ja ne mogu, nepokretna sam...... svekar, dođe, iznese pijaču, ali zove svekrvu da ona iznese šalice i čaše, a ona, naravno, mora napraviti nauku, kako se ja nemogu ustati, kada sam jučer normalno hodala......
![]() No, nakon jutarnje konfuzije i panike, majstori su počeli raditi, poslije sam čak mogla malo izići iz kuće dok mi je tableta djelovala i sve u svemu ograda je napravljena, vrata sa lukom za penjačicu postavljena...... i idemo dalje. Čeka se rašalavanje parapeta ograde, pa onda može početi uređivanje zemlje i sadnja...
S obzirom da u cvjetnjak još ne mogu, jučer sam u kući malo sređivala afričke ljubičice koje sam u jesen zapelcala, dodal im zemlje, posložila u teglice koje sam prošli tjedan kupila, pozaljevala cvijeće na lodži... moj mali rasdnik u kojemu ima svega, svega što čeka svoje mjesto pod suncem u novom cvjetnjaku.
Danas je pak bio nastavak presadnje pelargonija u žardinjere za balkon.
No kako ono kažu u reklami...... ali to nije sve, tako je i kod mene, jer svekar je ujutro pokosio dvorište, a oko panja gdje imam dosta ljubičica nije pokosio, zaobišao ih je, pa sam ja to morala ručno srediti, a s obzirom da mi se tu naselilo dosta zlatnice, koja je lijepa dok cvate, ali inače je prava pošast koja sve drugo guši i uništava, ja sam uzela nož i kantu i pomalo čupala i izrezivala maksimalno sa korijenom, a da bih to mogla raditi donijela sam si malo veći karton, pa sam na njemu malo klečala, malo sjedila i nekako uspjela to dotjerati... a kanta... kanta je zbog toga da to što sam počupala bacim u smeće, jer to ni u ludilu ne smije u kompost.
I pojedoše me komarciiiii. Ima ih mali milion, a na meni rojevi, sa sprejom ili bez...... i dok sam cvijeće sadila jer sam bila u hladu iza bora i pred noć kada sam kupila travu od košnje...... izludili su me.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
katek kod tebe uvijek akcija
![]() odlično se svekar dosjetio ovog starog oluka ovo sa velikim listekima je glicinija? dobro..sad definitivno znam da se moja ni primila ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Ohoho jesi ti vrijedna ženo svaka čast a tek tvom svekru skidam kapu rijetko koji muškarac hoće tako raditi po dvorištu blago tebi pa imaš takvu pomoć.
Baš mi se sviđa ovaj tvoj vrtek i redovno ću pratiti dešavanja u njemu pozdrav ![]() |
|
![]() |
|
E da ta akcija je bila prekjučer i to zahvaljujući mome vrijednom svekru...
Jučer ja njega pitam za stari crijep, znam da ga ima negdje, ali nemam pojma kamo ga je složio, a onda mu velim da bih uz drugog susjeda ( gdje ne radimo ogradu), uz postojeću žicu u zemlju ukopala crjepove, da mogu malo poravnati zemlju, da ona ne "bježi" na susjedovo, a i da mi se iz njegovog dvorišta i vrta ne šire stalno koprive i kupinje...... Nato veli svekar da bi mi bio bolji lim od starog žljeba za to...... ja ga malo gledam, nije mi baš jasno kako on to misli, ali nakon malog objašnjenja velim može... i za čas čujem ga da več lupa u svojoj "radionici" i ravna lim. Nema odmaranja, ja štih, budak, motiku u ruke i k ogradi, napravila jarčić i evo njega sa limom i uz njegovu i MPS pomoć lim je postavljen
![]() tu se vidi lim... lani sam između čempresa i ograde ( čempresi su bili posađeni 1 m u naše dvorište zbog šišanja) posadila 3 grmića aronije i za sada je jedino to posađeno, pardon jučer sam još posadila između 1. i 2. grmića bijeli jorgovan koji mi je Bigi donijela od svoje svekrive. Ona mala glicinija što se vidi naprijed je izvađena i drugi tjedan će krenuti nekam na put... a iza... iza ograde je susjedov đumbus koji još dobro izgleda u odnosu na ovo...
![]() mislim da vam je jasno zašto sam trpila svoje ružne čemprese, ali ne zvala se ja Katica, neče taj pogled dugo biti takav...... moram to nekako zakumflirati, sakriti...
Mislila sam da će danas biti nastavak radova, no poslije ručka sam si skuhala kavicu, odnijela na terasu, uzela očale i časopis i izvalila se u poluležeći položaj
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ovo volim vidjeti, AKCIJA ideeee
![]() ![]() Ovdje sam došla u stvari da ti još jednom zapravo zahvalim na poklonu a ostala dosta dugo ![]() |
|
![]() |
|
Moja ruža penjačica je, kako je jednom Hoya rekla, zaštitni znak moga dvorišta... a li ta lijepa ružna ima jako ružni improvizirani luk, da ja već dugo cimam MM da nešto napravimo po tom pitanju, ali to je kao da lokomotivu pališ na guranac, dok meni ne pukne film...... A kada mi pukne, prvo se moram pošteno Nemam, baš neku njihovu sliku, jer su bili preružni za slikanje
![]() ali ovo pod snijegom je blaža verzija, sad si zamislite da snijega nema, a čempresi i dalje vise na sve strane, ali sam i se neće i neće posjeći.
Jučer ja na dvorištu pitam svekra jel mu MM šta pričao o tome da ćemo ih sjeći i da ćemo raditi ogradu, jer znam da se MM ni pos...i ne može bez svoga oca, a kamoli takav posao napraviti, a on veli pa jeeee nešto. Nato se poplela MVS sa svojim "pametnim" komentarima, tak da sam ja ko furija otišla u svoj dio dvorišta. No brzo je došao svekar, sa idejom da on i MPS posjeku bar ove grane koje vise na sve strane... naravno da sam se složila. I eto njega sa sjekirom i mlat sim, mlat tam, začas posjekao deblje grane koje su visile, MPS uzeo tačke i zvozio ih na hrpu gdje čemo ih zapaliti, (to nebum mogla zdrobiti za kompost, jer je previše). I sinoć je moja prije raskuštrana živica izgledala kao očerupana kokoš
![]() Danas ujutro, ja oprala kosu i dođem u DB i čujem nekakvo lupanje na dvorištu, pogledam kroz prozor i imam šta vidjeti, svekar več posjekao pri zemlji 2 čempresa, a ubrzo je to ovako izgledalo
![]() a u gornjem dijelu slike se vidi i razlog zašto sam dugo trpila te ružne čemprese, đumbus u susjedovom dvorištu, koji on nikako da raskrči, pa sam ih trpila iako su mi ružni da nemam još ružniji pogled na susjedov nered ......
![]() tu se vidi dio moga dvorišta, gdje su bili čempresi, u pozadini je susjedov nered, a meni je najvažnije što je akcija započela, sad se mora nešto i napraviti, a iza 1.5. radimo ogradu, a poslije građevinskih radova nastupam ja sa sadnjom. Tu sam dobila gredicu dužine 10,5 m i još otprilike toliko uz drugog susjeda, koji nema baš takav đumbus ali... ni puno bolje. Držite mi fige, da uspijem ove godine barem nešto napraviti od ovoga......
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
ma nebu zime...a nadam se da nebu ni mraza
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Franjice dobro si primjetila, jedino je sveki falila, a da je došla onda bi padali kojekakvi "pametni savjeti", ja bih
![]() ![]() ![]() Bigić, imaš prav, sad su mirni do jeseni...
Konti, ja mislim da si je dečec i mislio da bu dobio iza uha, kak sam ga ja gledala
![]() ![]() ![]() Ja sam svoje trube posadila, ma mislim da ipak više neće biti nekih hladnoća......
|
|
![]() |
|
dobro da mali u dućanu nije jednu iza uha dobio uz pitanje zakaj te slijedi
![]() znači sad već mogu anđeoske trube van posaditi? |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
bigmamma ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3466 |
Katek, izgleda da su nam "jače" polovice jučer imale dobar dan. Naradili se, vidim. I moj se potrgao ko i tvoj. Sad su do jeseni na miru!
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
čuj komadiću pa tebi sve bolje ide, zaposlila i TM i svekra i princa....samo ne čujem ništa o sveki, ona vjerojatno sadi svekrvine jastuke ili jezike...morala sam malo obnoviti znanje o tvojim umjećima a čarobiranje s ružom me fasciniralo.
Prošle sam godine MPK za ročkas kupila jednu stablašicu (poznati rasadnik, dijete išlo u razred sa MPS pa nije bila preskupa) i danas se MPK i MMZ pohvalili da je procvjetala a već smo mislili da ju je napala pepelnica. Za sebe sam preškrta dati toliko novaca pa ću čekati do proljeća da vidim kako je tvoj eksperiment uspio pa onda i ja u akciju. Kako napreduju terapije? Ima li rezultata? |
|
![]() |
|
lukaccc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
nasmijah se dobro
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |