Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 43>
Korisnik
Poruka
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 21:51
Hvala puno, stvarno super tema i savjeti,pozdrav
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cvaknuta View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvaknuta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 14:17
Ima u Bauhausu, ja jučer kupila vrećicu.
Na vrh
slonica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slonica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2010 u 21:11

Pozdrav svima,

Evo i ja se spremam za radove u vrtu i moram priznati da sam jedva dočekala Tongue Samo da se pohvalim da sam nakon ove duge zime prošli vikend u svom vrtu u snijegu preko koljena nabrala oko cca. kilu prokulica. Nevjerojatno kako one prežive zimu.
Ovaj vikend se spremam malo urediti vrt za proljetnu sadnju i posijati ću pasternjak na povišenoj gredici i pokriti ga folijom protiv hladnoće.
Trebam savjet ako neko može pomoći. Željela bi ove godine posaditi luk ali imam ogromnih problema sa lukovom muhom,zadnji put mi je uništila sav luk, nije ostao niti jedanCry. Sadnja luka i mrkve u mom slučaju ne pomaže, a nikako nebi željela kemiju kao zaštitu. Kupila sam lučice srebrenca i pokušati ću ga posaditi kasnije (sredinom 4 mj) možda je to način da muhe odlete prije nego moj luk nikne.
Šta mislite, ima li ko kakav savjet ??? 
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2010 u 21:31
Lukova muha:
Najopasnija je prva generacija koja počinje letjeti u 4. mj. pa do polovice 5. mj. i odlaže jaja na lučicu, na vrat mlade biljke ili na zemlju u blizini. Nakon tjedan dana izlaze iz jaja ličinke (crvići) i ubušuju se u mladu biljku koju jedu. Nakon 15 - 20 dana izlaze iz biljke i zakukulje se (nekada se zakukulje i u biljci). Nakon 2 tjedna iz kukuljice se razviju muhe druge generacije koje čine manju štetu od prve generacije.

Naravoučenije: luk posađen u jesen, u veljači ili tek u svibnju, manje će nastradati od lukove muhe.
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 20:17
Aaaaahoj Silvek!
Nemam baš cajta pisat i tražit po forumu pa te molim (ili tko zna) što bi bilo dobro posijati nakon graška!?
Hvala ti unaprijed.
Pozdrav tm i macama i pesekima!
Na vrh
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 10:03
Bokić,htjela bi pitati za savjet dali je pametno posaditi ovim redosljedom-paprika,jagode(koje su u punom cvatu) i paradajz?
S tim da ove godine imam najezdu crnih uši,ograda od hibiskusa mi je krcata,a jučer sam vidla da mi je i višnja puna a do sad nikad nije imala te crne uši,listovi su prekriveni!
Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 22:09
Ljudi, lani ili preklani netko ode vas je dao naputak za otopinu od šećera i vode, a koristi se za zaštitu paradajza od bolesti. Sada to nikako ne mogu naći, pa ako ta osoba ovo pročita molim da ponovi "recept". Puno hvala. Inače, u vrtu se svari razvijaju velikom brzinom, a najbrži su opet korovi, a bome im u tome ne odmažu ove silne kiše u Zg. Stalno nešto pada, pa ne znam hoću li uspijeti sve na vrijeme posaditi. Već me strah pepelnice i plamenjače. Pozdrav.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2010 u 22:36
To sam ja Tongue
Recept je moje mame i biovrtlaraWink
Možeš šaku šećera na litru vode ( količinu pravi koliko ti je potrebno). Prokuhat sa vodom šećer, ohladiti i špricom špricati po pomidorima.

Moja mama kaže da joj je bio najbolji pomidor kad je to radila. E je li slučajno ne znam, probaj ništa te ne košta.

ja sam otprilike pošećerila, eno ga se cakli od šećerne vodeLOL

Druga stvar pomidor ne smije doći ni kap do vode ( paziti i kad se zaljeva i zaštitit od kiše), najbolje ga je zaštititi odozgo i sastrane najlonom, ostaviti sa dvije strane ventilaciju.
Obavezno malčirati. Ja planiram boce uz pomidor i da mu navodnjevam korjen direktno , a ne po površini.

Za pepelnicu od ekologije možeš koristiti paparat, crveni luk i preslicu -  juhe i špricati.
Thumbs%20Up

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
malamaca View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malamaca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2010 u 12:45

Smrcko, puno ti hvala. Nikako nisam mogla naći tvoj post a od prošlog ljeta razmišljam kako to moram probati. Lani sam špricala  juhom od luka i od preslice i zalijevala koprivom ali svejedno su se razboljeli, a s obzirom kolika kiša ovdje pada već mi je sada zlo kako će sve izgledati ove godine. Inače, ja sam ove godine ukopala navodnjavanje, nije kap po kap već se cijevi cijelom dužinom znoje. Nadam se da će to mom vrtu odgovarati. Još jednom hvala i pozdrav.

Na vrh
Brankom View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brankom Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2010 u 10:03
Haj, Smile
konačno sam upao u bio vrt. To je ono što me zanima. Zašto? Pa zato što:
- okružen sam prirodom,
- imam dosta površina na mršavoj zemlji ( sve skupa oko 7.000 m2),
- stalno moram održavati ( kositi, pljeviti, čistiti, piliti itd),
što rezultira sve većim količinama komposta, koji mi je podloga za bio vrt.
U tome sam druga godina i za sada sam zadovoljan rezultatima, bolje rećeno rezultati me navode da nastavim tim putem i to sve skupa proširujem. Samouk sam i ućim po vlastitom iskustvu što ne znači da ne prihvačam svako tuđe znanje, saznanje i dobro iskustvo.
Eto toliko za uvod !

Na vrh
iverica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iverica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 23:37
prvi put čujem ovo sa sečerom pa me zanima kad se s tim sprica i jel to preventiva ili lijek ? i još jedno pitanje dali netko zna gdje se moze kupiti kameno brašno?
Na vrh
sandrizmo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandrizmo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 13:31
bok svima nakon dugo vremena!
moj vrtek je preživio kišnu sezonu i sad lijepo napreduje, no moram se požaliti: posijala u mali rasadnik raznorazno povrće i začinsko bilje radi presađivanja, sve lijepo krenulo, kad jedan dan imam šta za vidjeti - nekoliko puževa se zavaljalo u rasadnik i pojelo mi listiće cvjetače, brokule, cinija... zanimljivo kako su njih odabrali, tj. valjda im je slatko, s obzirom da čubar, mažuran i poriluk ni takli nisu!!!
da li da pored tog mog rasadnika postavim čašu s pivom da na nju idu? hoće li to djelovati?
Na vrh
iverica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iverica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 14:42
vele da to djeluje ali ima i jednu lošu stranu jel koliko ih uništava toliko ih privlači iz susjedstva :( pepeo, piljevina se pospe oko biljaka pa navodno ne ide na njih, pa staviš jednu dasku navečer oni se tu uvuku da prespavaju ujutro ih pokupis u kanticu preliješ vrelom vodom i s tom vodom spricas biljke pa oni bješe, soc od kave ih navodno tjera :) sve sam to čitala ali iskreno nisam probala jel na sreću za sad s njima nemam problema a ti odaberi :) sretno!!
Na vrh
sandrizmo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandrizmo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2010 u 12:26
pa, probat cu ovo s pepelom/piljevinom, ali ovo furenje - to ipak nemam srca!
hvala!
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 12:26

Pozdrav nakon dugo vremena!Sad malo ovrtu.Posadila rajčicu,paprike,mahune,blitvu,krastavce,tikvice ijoš ponešto.Zaljevala gnojivom od koprive i prskala juhom od preslice.Rajčicama donji listovi ipak dobivaju smeđe fleke,požute ija ih pokidam.Upravo pripremam novu juhu od preslice za prskanje.Muče me krastavci-naraste 2cm,još ima cvijet na vrhu iveć požuti i otpadne.Zna li netko nešto o tom problemu?A tikvice cvatu već mjesec i pol,ali nema ploda.Na vrećici sjemena piše plodne,rodne.Ne znam u čemu griješim.

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2010 u 21:24
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2010 u 21:26
p.s. ne znam zasto je tekst ovakav..isprika
Na vrh
Brankom View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brankom Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 15:33
kaj ovo po ovim vručinama još radi?
Na vrh
Brankom View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brankom Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 15:34
Budemo vidjeli kako će proći s ovim potencijalnim neverinima.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 15:25
Moje prve rajčice iz biovrta,špricane samo preslicom i zaljevane koprivom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.