Plameni ljiljan - Gloriosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jucer sam vidjela ovu biljku u Pevecu... predivna je :))) mislim da je cijena bila oko 100 kn... ali nisam znala o cemu se radi... sad razmisljam da odem po nju... zna li netko koliko cvijet drzi???
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Tko zna, gdje se može kupiti sjeme ? Ako netko ima za razmjenu nudim sjeme Pankratium maritimum ( morski ljiljan ) prekrasan bijeli cvijet, očaravajućeg mirisa ili sjeme rabarbare.
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() počelo cvetanje |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Posadio sam juče gomolje Gloriosa i velike i malene dobijene iz semena, na gomoljima su već krenuli pupoljci sa rastom.
|
|
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Pratila sam otvaranje mog prvog cvijeta gloriose. Fascinantno je kako se otvaraju zelene latice koje polako kako se otvaraju dobivaju boju:
![]() a još je fascinantniji zakrivljeni tučak skoro pod pravim kutom, kako bi se izbjeglo samooprašivanje: ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Konačno je i ja imam ove godine. za sad ima 2 pupoljka. Naišla sam na rizome u Baumaxu, prilično su skupi i od 2 samo mi je jedna uspjela. U međuvremenu sam nabavila i sjeme i posijala pred mjesec dana, nedavno su počele nicati male biljčice. |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
...a ja ludača porezala sve ocvale cvjetove....
Još su dva cvijeta, pa ću ih pustiti da ocvate i rode. Naddam se da će biti oprašeni....
Javim kako se razvijaju!
Ovako je to izgledalo pred tjedan-dva!
![]() ![]() ![]() Fotkano je mobom pa fotkice nisu nešto presjajne...
|
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
![]() Počelo je cvetanje, nadam se da će biti i semenki kao prošle godine. |
|
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Lijepi su ali malo previsoki |
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Našao sam još 20 semenki od prošle godine pa sam i njih posijao, tako da očekujem dosta malih rizoma. Iz semena cvetaju tek treće godine, ali im je zato cvet baš egzotičan.
|
|
![]() |
|
Može u proleće u baštu, ali ne može da prezimi vani. Ipak je ovo tropska biljka. Ja sam sijao nedavno prošlogodišnje semenke i evo kako izgledaju mališani
![]() |
|
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
A može li se to saditi vani?
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
ja mislim da ja ovo imam ali nisam sigurna moj je drugačije boje.
|
|
![]() |
|
![]() I zrelo seme. |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
stvarno fenomenalna biljka
![]() |
|
![]() |
|
Pošto imamo i sliku biljke, gomolja, pupoljka, cveta, evo i slika ploda Gloriose:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Evo moje dve Gloriose |
|
|
|
![]() |
|
![]() Procvetao prvi cvet na Gloriosi. |
|
|
|
![]() |
|
Pupoljci lepo rastu, na prvoj biljci sada ima 6 pupoljaka, a na drugoj su vidljiva dva između još uvek skupljenih vršnih listova.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |