Šeflera - Schefflera arboricola |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | |
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ako je bilo ispod nule teško...stavi je na negrejano, negde u kući, pa sačekaj...
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mandy2 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
šeflera mi stalno stoji na balkonu i kako su ove prevrtljive temperature u zraku, smakla sam s uma da je moram unijeti u sobu...slijedeće jutro skoro nisam pala u šok
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prekrasna biljka, ali sam odolila užicati, jer kad sam vidjela ovu od MireK, shvatila sam da bih mogla jedino iseliti MM da šelfera dobije mjesto.
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Mimar preljepa ti je šeflera...Ja sam također od naše Mire dobila jednu granu koju sam stavila direktno u zemlju...Za sada se dobro drži nadam se da će do proljeća lijepo porasti...Miro tvoja prekrasna šeflera je sva očerupana, jer si nam velikodušno kidala i djelila grane ( ne grančice )...Nadam se da će se i ona oporaviti i da će izrasti još ljepša...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Super mama, sa dobrim potencijalom
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
Bice, bice
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Mimar predivna je.
Dobila sa tu šarenu od naše Mire K i njena je prekrasna, pa se nadam da će zakoju godinu i moja biti kao vaše.
Za sada je to samo jedna predivna grana u vodi
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ja sam svoju unela pre nekih 7-8 dana i dobro se drzi jer je na prohladnom mestu. Preko leta je obilno zalivam i porasla je na 1.5m a i nekoliko grana je pustila pri korenu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
I ja se slažem sa Duda lave,to je od viška vode.I moje preko ljeta budu na balkonu,prži ih najjače popodnevno sunce a one bujaju!U kuću ih unesem prije jeseni,jer tada lakše podnesu zatvoren prostor pa ne odbacuju listove tokom zime...
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
pa ovako ja imam šeflere sve od malih pelcera i oduševljena sam biljčicom,držim je na balkonu u kutu u sijeni,kod mene stalno neki vrag puše ali nije baš da vjetar drma po njoj,ali temp.je dost visoka čak 30 na balkonu malo sam se bojala kad ste napisali da ne voli iznad 21 ali one su super malo ih zaljevam čak ih držim više suhe onako kako zalijevam alou tako i njih ..znači oskudno..mislim da su ove smeđe pjege ipak od previše vode..
|
|
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Molio bi za pomoć. Listovi shefflere su počeli propadati, odnosno dobivati neke čudne tamne fleke. Zalijevam je svakih 7 dana i pazim da je na svijetlom mjestu. Ako imate sličnih iskustava molim podjelite ih samnom.
Hvala URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/shefflera_/13165.aspx] ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ja sam prvu šefleru odmah u zemlju ubola, znam da joj je dugo tribalo dok krene, već sam mislila da od toga neće biti ništa, ali ipak je krenula...i vridilo je čekati, sad je krasna biljčica
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
A niš, onda ću mjenjati vodu i čekati, strpljen-spašen
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja sam svaku šefleru pelcala u vodi.Treba joj duže da pusti korijen.Ali vodu promjenim svakih 15 dana,bar...Tako sam i svoju zapelcala i mnoge koje sam poklonila...
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ne znam draga,nisam je nikada pelcala u vodi
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Dobila sam šefleru od jedne naše forumašice ali ne s korijenom.Stavila sam ju u vodu ali ništa se već duže vrijeme ne događa, tj. na dijelu stapke u vodi stvara se sluz.Može li mi itko reći iz svog iskustva što da radim:da li da ju i dalje držim u vodi dok ne pusti korijenje ili da ju stavim u hormon i posadim u zemlju?
|
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
nazalost znam dal ce biti vise od toga nesto jer je ocito smrznula al probaj.Inace njoj ti najmanja temperatura smije biti 12 celzijeva.
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
bok!
moja sveki ima ovu biljku i cijele godine je drži vani u zaštićenom kutu. no ove zime se dogodio jedan jako hladan dan i ona je stradala- svo lišće joj je otpalo, sad su ostale samo dvi gole grane duge oko 1m i zdrave su. da li ju ostaviti tako i nadati se novim listićima u proljeće ili pokušati odrezati grane pri dnu pa čekati nove mladice i pokušati od odrezanih grana uzgojiti nove biljčice? hvala! |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |