Fitonija - Fittonia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Baš su krasne! |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
kod mene se dogadja precesto
![]() ali eto, fitonija je pocela pokazivati znakove zivota nakon 2mjeseca. izbili su mali parovi listica na vrhovima ![]() sve mi se cini da cu dozivjet lagani srcani uz ove moje tvrdoglave biljke ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Morana nije da te kućno bilje ne voli - nekad se jednostavno tako dogodi, tko zna što. Imala sam jednu prekrasnu godinama - jednog dana se objesila i gotovo otišla zauvijek, a ja kupila drugu, pa treću i tako ne odustajem kao ni ti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
![]() mene ocito kucno bilje bas i ne voli... primijetila sam da joj se nesto pocelo dogadjat s listovima... izgleda kao da nema jednog dijelica lista, a ono u biti se nekako cudno osusio. al samo taj djelic... ![]() al nema veze, ne odustajem, svaki dan je tusiram, a ako propadne, kupit ćemo ih jos ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Morana,koji crnjak!
![]() Kasnije sam kupila u MBM-u roza i posadila je uz drugu crvenu koja kao i tvoje Morana izgleda sklona
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ne micem nijedno cvijece, prelijena sam
![]() spricam jer spricam i paprati kraj kojih je.. iskreno, ne cudim se, u zadnje vrijeme mi svo cvijece ima tendenciju ka samoubojstvu ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ma bude ona krenula, samo moraš biti strpljiva i nemoj je stalno seljakati, malo joj listove pošpricaj vodom, to voli |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() cvet fitonije |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Moja trobojnica, imam je zhvaljujući Lorici
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moja fitonija ni sim ni tam otkad sam je kupila... dobiva svjetla, al nije na prozoru, zalijevam je tu i tamo... da nije to? al nisam primijetila da je klonula... apsolutno ni znaka od nje? mozda se trosi na razvoj korijena posto je sad dobila prostora?
|
|
![]() |
|
goca_58 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Ok. Zalila sam je malo vise nego sto sam je do sada zalivala i vidim da je sada u dosta boljem stanju sto znaci oporavlja se. Hvala pcelice7, nisi ti slucajno pcelica.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
fitonije vole vodu, možda joj to fali, polij je al nemoj pretjerati da su joj nogice u vodi
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
goca_58 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
I ja imam fitoniju ali je nesto klonula. Zalivam je po potrebi, ali neznam sta se desava. Molim za pomoc mojoj biljci.
|
|
![]() |
|
flowerfan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 22 |
Imam crvenu fitoniju godinu dana, i dobro joj ide na tom mjestu ( jugo-zapadni prozor, jako vrući). Ima lijepu boju, a raste kao prekrivač tla - sasvim pri zemlji.
Ne znam poslati sliku na cvijet.info, ali evo tu imam slike:
To je vrtić; imam bršljan, nolinu, i još neke kojima ne znam ime.
Za fitoniju sam ovdje sad saznala ime.
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Ah nisam ni vidila prije u temi je bilo govora o zajednickom boravku.. Sve rijeseno, idu odvojeno!
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Danas sam kupila sebi konacno fitonije.. dvi zelene i jednu crvenu! Teta u ducanu je rekla da ih mogu stavit zajedno u jedan pitar, al ipak ja vise virujem provjerenim ekspertima. Sta mislite, skroz su male, al me strah da bi mogle smetat jedna drugoj?
![]() Hvala puno unaprijed!! |
|
![]() |
|
Neva ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 94 |
Ja nisam mogla odoljeti majusnoj fitonijici u Konzumu. Visoka je samo par centimetara i kostala je 6 kn. Zena mi je rekla neka ju odmah presadim u malo vecu teglicu. Vidjet cemo kako ce to biti. Crvena je vrsta (bilo je i zelenih), ali su ovoj listovi svijetlo rozi, ne znam je li to od mladosti ili neceg drugog. Sve fitonijice su bile iste na polici.
|
|
Konacno sam pronasla mjesto na kojem blistam.
|
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Da, baš su zgodne
![]() Ja bih ti rado poslala, no moje su jedva preživjele zimu. Crvena je odbacila gotovo sve listove, na svakoj stabljici je ostao možda jedan ili dva listića. Presadila sam ju prije 2 tjedna i ispalo je da joj zemlja nije odgovarala. Iako su stabljike skroz gole, počele su tjerat novo lišće, pa se nadam da će se oporaviti. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |