Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mali bilogorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mali bilogorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 165>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 22:52
Pa ti si draga moja cvjetni kolekcionar, fascinira me koliko pojedinog cvijeća imaš u različitim bojama , koprive, gazanije, hibiji, lantane, čudesno! Glicinija je prekrasno formirana ali ostadoh paf od broja cvjetnih pupova passiflore Clap.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 22:44
fantastično cvijeće, oduševljena sam!
lijepi pozdrav
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 22:15
Uh,koliko tu ima lijepog cvijećaClap
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 20:49

Sve je za pohvaliti ,al lantane su moja tiha patnja jer ih nemam

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 18:19
Mogla si staviti naslov - Cvjetna raskoš.
Koliko lijepog cvijeća si nam pokazala, bravo za sve.
Hibiskusi su prekrasni.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 17:14
super ti je cvijeće,pasica posebno.Moja se smrzla ali je potjerala od korijena pa nema još ni naznake cvijeta,ova tvoja je gigantela....močvarci super, čuvaj sjeme bijelog ako bude
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 16:29
pasiflora

i ova će uskoro procvijetati

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 16:25
glicinija cvijeta treći puta

lantane

vinke

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2010 u 16:17
tu sam ja samo nema ništa posebno, malo je zahladilo i cvijeće je
živnulo pa evo nekoliko slikica...svima šaljem jednu smile78

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 09:45
Opet sam prošvrljala i opet pogledala tvoj rascvjetani vrt. Užitak!Clap
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 09:31
Gdje si nam i ti, draga naša Bromić!?? Slikica smo novih željni.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 14:07
Prekrasno cvijećesmile64
Izdvojila bi cvjetajuće vinke, imam ih prvi put i oduševljena samClap
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 18:23
predivno i uredno
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 11:28
Sve što si nam pokazala izgleda predivno
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 08:38
Sve što sam vidila kod tebe sve ti je lipoThumbs%20UpJesu velike vručine,ali uzajamna ljubav tebe i cvića je pokazanasmile57smile106
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 07:57
Prekrasno.Baš sam uživala u šetnji kroz tvoje bogato cvijeće. Neću ništa posebno spominjati jer je sve prekrasno,bujno, rascvjetano,,,ClapClapClap
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 06:57
Zbilja prelijepo bromi! Ja još čekam da moj hibić procvjeta, pun je pupova pa vjerujem da će uskoro smile64
Time is something you can never get back..
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 06:47
mali kaktus-    mumi je u biti Mimulus aurantiacus to je biljka namijenjena prvenstveno za viseće tegle mada može ići i uz potporanj imam ga prvi puta pa neznam kako przimljuje mada kažu da je trajnica i da se razmnožava reznicama u osmom mjesecu, raste dosta brzo i jako puno cvijeta preljepim naranđastim cvijetovima.

Pitaš za one crvene bobice to je u biti
arum italicum - ima lišće slično kali, a i cvijet samo zelene boje  poslije se naprave ove crvene bobice tada list odumire. Razmnožava se gomoljima.

Kat rea - ispričavam se što sam previdjela tvoje pitanje sve je to zbog ovih nesnosnih vručina...

Žuto što cvijeta to su margarete jako zahvalno cvijeće inaće se sade u tegle i moraju se spremati u kuću jer ne podnose niže temperature....ja ih sadim u zemlju jer mi budu puno bujnije a na proljeće nabavim nove jer stvarno nemam mjesta za sve spremiti ..mogu se razmnožavati pelcanjem reznicama.

Pasiflora može prezimiti bez problema samo kod jačih zima smrzne sav nadzemni dio ali potjera iz zemlje puno mladih i jako brzo raste.

Mandevila mora biti na toplom i jako svijetlom mjestu da bi preživjela zimu, najbolje u samom prozoru ili stakleniku.

Tomica kako mu tepam ili pravim imenom clerodendrum thomsoniae je preljepa biljka imam je takođe prvi puta odcvijetao je i sada pušta grane duge do metar....pitala sam se dali bi bilo dobro odrezati vrh međutim sam pročitala da ne vrijedi i da ne tjera bočne grane nego ga treba namotati na neki potporanj, a kako će prezimiti to ćemo još vidjeti.
U istu porodicu spadaju i popularni leptirići ili pravim imenom Clerodendrum ugandense isto kao i clerodendrum trichotomum preljepo stablo koje može kod nas prezimiti, a možeš ga vidjeti na flavijinoj temi jer ga ima u dvorištu  a odnedavno ga imam i ja posađenog.

svim mojim vjernim posjetiocima velika smile78i hvala na lijepim komentarima.

Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 00:59
Ajme lijepo da ljepše ne može... Uživancija je listat ovim stranicama...smile78
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 23:28
Prošetati tvojim dvorištem je ne samo užitak nego i poučno... nisam znala da pasiflora može kod nas prezimiti, tj da joj se korijen ne smrzne. Vidim da uz prekrasne bijele ivančice imaš i žute, jesu to margarete? Prezimljuju li one u zemlji ili njih pospremaš zimi? Nisi mi odgovorila tko ili što je tomica?
Bravo za mandevilu Clap, ja sam ju imala lani, ali nije preživjela zimu u podrumu, tako da sam odustala od nje...za sada Big%20smile.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 165>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.