Mali bilogorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 165> |
Korisnik | |
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa ti si draga moja cvjetni kolekcionar, fascinira me koliko pojedinog cvijeća imaš u različitim bojama , koprive, gazanije, hibiji, lantane, čudesno! Glicinija je prekrasno formirana ali ostadoh paf od broja cvjetnih pupova passiflore
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Uh,koliko tu ima lijepog cvijeća
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mogla si staviti naslov - Cvjetna raskoš.
Koliko lijepog cvijeća si nam pokazala, bravo za sve. Hibiskusi su prekrasni. |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
super ti je cvijeće,pasica posebno.Moja se smrzla ali je potjerala od korijena pa nema još ni naznake cvijeta,ova tvoja je gigantela....močvarci super, čuvaj sjeme bijelog ako bude
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
pasiflora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ova će uskoro procvijetati ![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
glicinija cvijeta treći puta
![]() ![]() lantane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vinke ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tu sam ja samo nema ništa posebno, malo je zahladilo i cvijeće je
živnulo pa evo nekoliko slikica...svima šaljem jednu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opet sam prošvrljala i opet pogledala tvoj rascvjetani vrt. Užitak!
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Gdje si nam i ti, draga naša Bromić!?? Slikica smo novih željni.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasno cvijeće
![]() Izdvojila bi cvjetajuće vinke, imam ih prvi put i oduševljena sam ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
predivno i uredno
![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Sve što si nam pokazala izgleda predivno
|
|
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Sve što sam vidila kod tebe sve ti je lipo
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prekrasno.Baš sam uživala u šetnji kroz tvoje bogato cvijeće. Neću ništa posebno spominjati jer je sve prekrasno,bujno, rascvjetano,,,
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Zbilja prelijepo bromi! Ja još čekam da moj hibić procvjeta, pun je pupova pa vjerujem da će uskoro
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
mali kaktus- mumi je u biti Mimulus aurantiacus to je biljka namijenjena prvenstveno za viseće tegle mada može ići i uz potporanj imam ga prvi puta pa neznam kako przimljuje mada kažu da je trajnica i da se razmnožava reznicama u osmom mjesecu, raste dosta brzo i jako puno cvijeta preljepim naranđastim cvijetovima.
Pitaš za one crvene bobice to je u biti arum italicum - ima lišće slično kali, a i cvijet samo zelene boje poslije se naprave ove crvene bobice tada list odumire. Razmnožava se gomoljima. Kat rea - ispričavam se što sam previdjela tvoje pitanje sve je to zbog ovih nesnosnih vručina... Žuto što cvijeta to su margarete jako zahvalno cvijeće inaće se sade u tegle i moraju se spremati u kuću jer ne podnose niže temperature....ja ih sadim u zemlju jer mi budu puno bujnije a na proljeće nabavim nove jer stvarno nemam mjesta za sve spremiti ..mogu se razmnožavati pelcanjem reznicama. Pasiflora može prezimiti bez problema samo kod jačih zima smrzne sav nadzemni dio ali potjera iz zemlje puno mladih i jako brzo raste. Mandevila mora biti na toplom i jako svijetlom mjestu da bi preživjela zimu, najbolje u samom prozoru ili stakleniku. Tomica kako mu tepam ili pravim imenom clerodendrum thomsoniae je preljepa biljka imam je takođe prvi puta odcvijetao je i sada pušta grane duge do metar....pitala sam se dali bi bilo dobro odrezati vrh međutim sam pročitala da ne vrijedi i da ne tjera bočne grane nego ga treba namotati na neki potporanj, a kako će prezimiti to ćemo još vidjeti. U istu porodicu spadaju i popularni leptirići ili pravim imenom Clerodendrum ugandense isto kao i clerodendrum trichotomum preljepo stablo koje može kod nas prezimiti, a možeš ga vidjeti na flavijinoj temi jer ga ima u dvorištu a odnedavno ga imam i ja posađenog. svim mojim vjernim posjetiocima velika ![]() |
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Ajme lijepo da ljepše ne može... Uživancija je listat ovim stranicama...
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Prošetati tvojim dvorištem je ne samo užitak nego i poučno... nisam znala da pasiflora može kod nas prezimiti, tj da joj se korijen ne smrzne. Vidim da uz prekrasne bijele ivančice imaš i žute, jesu to margarete? Prezimljuju li one u zemlji ili njih pospremaš zimi? Nisi mi odgovorila tko ili što je tomica?
Bravo za mandevilu
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 165> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |