Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 37383940> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dalije i prkos sam zasijala u plastične kontejneriće (one od voća, ili gljiva iz dućana) probušila nekoliko rupica . Sad su mi vani, a kad je bilo hladnije nosim ih u kuću u hodnik, koji je dobro osvjetljen.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Gdje si zasijala dalije i prkos,tu vani u vrtu ili negdje unutra?Daj reci mi molim te jer ja sutra krećem u akciju.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Već sam bila u panici, da neće izniknut, ali danas vidim - dalije iznikle i prkos iznikao.
Slikat ću sutra, jer sam do sada bila vani u dvorištu, a sada je već mrak.
Opet prosijavala zemlju, MM nosio kamenje i toliko ima posla oko tog kamenja da nećemo do ljeta završiti. Vrt ionako još osjeća posljedice gradnje kuće, koja usput rečeno još uvijek nije dovršena, ali sam dovršila vrtić i sad ga moram napuniti zemljom.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Triša ti si me totalno sludila i ja sam se prekjučer raspametila kada sam vidjela u Kauflandu vrećice sa cvijećem.Naravno da sam toga nakupovala kao da se spremam sijati plantažu i veselim se ovom vikendu za koji su rekli da će biti stabilan tako da se MM i ja bacamo u vrt.Potaknuta ovim forumom krećem u preuređenje jednog dijela vrta koji će biti samo cvijećnjak.Bit će ludo,unaprijed se veselim.Stoga već dva dana perem i čistim po kuće samo da mi vikend bude slobodan.
|
|
![]() |
|
Danas sam nastavila s odvozom kamenja, ajme koliko ga ima, ali sam radi la i kameni okrugli vrtić, koji je rezerviran za noćne frajle, ako izniknu naravno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Dobiti ćeš biljčice kad izrastu. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pa mislim da moj dvnenik zaslužuje moju 500-tu poruku.
Danas posijane noćne frajle, osteospermum i neko sjeme, koje nemam pojma što je. Vidjeti ćemo što će se događati. Uglavnom to sam sve stavila u topli i jako svjetli hodnik, jer ono što sam posijala prije 15, a stavila u podrum, te po suncu iznosim van, nije niklo i čini mi se i neće. Inače trajno skupljam kamenje i nosim ga na odlagališta. Danas MM odnio 5 kanti od jupola. Vratio prazne, te me sutra čeka novo punjenje.
![]() Napravila sam okrugli vrtić od kamenja, koga imam puno, pa biram one najveće, te ću ga napuniti zemljom. Mislim da ću u njega staviti noćne frajle ako niknu ?!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas nije bilo vrijeme za nešto raditi u vrtu, ali sam ipak u kućui nešto sitno radila, pa sam kćeri, koje nema doma cjeli tjedan iščupala jednu grančicu voštanog cvijeta s korjenom i posadila ga.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša gdje si kupila biljku kave.Ja sam dobila sjeme kave za posaditi od mog frizer ali mi još nije niklo?Bojim se da ću morati negdje kupiti tu biljčicu.
|
|
![]() |
|
Nije baš lijepo vrijeme, pa smo MM i ja čistili podrum, da napravimo mjesta za moje klijalište.
MM mi je napravio polici i namontirao ih u hodnik, jedino mjesto u stanu od 30 kvadrata, koje je potpuno ostakljeno , pa tu imam manje više sve cvijeće u stanu.
![]() ![]() ![]() ![]() Police su drvene i prelakirane, jedna je kupljena gotova ova dupla, a ostale je napravio MM. Malo imamo prostora, ali se trudimo urediti ga.
Ustvari sasvim nam je dosta mjesta, a manje za čišćenje , pa mogu više vremena biti u dvorištu i vani.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas sam nastavila s prosijavanjem zemlje i odnošenjem viška kamenja.MM odvezo 5 kariola, pa s prikolicom na odlagalište kamenja.
MM bio isto vrijedan, napravio mi je police za dodatno cvijeće u hodniku, ali zaljepljene su , pa se suše u podrumu, sutra montaža i slikanje.
Dalje, danas sam posadila 10 oraha, po dva u svaku teglu, dosta je velika i sada ćemo čekati.
Vani smo bili do škura, jer je bilo predivno. Sutra nastavak, valjda neće kiša.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Da, smješno je to, kad odem u vikendicu kraj Josipdola, moraš kamen tražit sa svijećom, a ovdje cjele godine vodim borbu s njim. Evo danas sam opet prosijavala zemlju, pa sam malo dodala biljkama i posadila sam dvije hortenzije, koje mi je dala sestra. Tek danas smo iz vrta sasjekli dva bora od N.godine i odnijeli ih u smeće. Ne znam tko je rekao, ali meni se dopalo:
"Vrijeme tako brzo prolazi kad se čovjek zabavlja"
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
![]() |
|
Nekoliko dana radila sam samo nešto oko cvijeća u kući, ali danas sam se uhvatila prosijavanja neke zemlje koja je ostala od iskopa podrum. Tu sam zemlju promješala sa humusom i obnovila, ustvari pripremila dva vrtića za proljetnu sadnju. Popravila sam malo gromaču (suhozid) koji sam isto sama napravila od kamenja kojeg po dvorištu ima i previše.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
ti si stvarno vrijedna danas bila
![]() |
|
![]() |
|
DAN DESETI
Moj dnevnik ima danas deset dana. Ima puno toga za napisati.
Najprije kupljeno:
- kava kom 1 (ustvari ima više malih biljčica) u teglici smeđa zrnca kave
- afričke ljubičice kom 2 (plava i tamno roza)
- azaleja kom 1 (tamno roza)
- sjeme raznog cvijeća
- dracena ? (valjda je)
Posijala u male važiće
- prkos
- dalije
- neke plave zvjezdice
- cinije
- žuta pupavica
- noćne frajle
Uredila jedan vrtić u vrtu, ogradila ga kamenom i nasula zemlju.
Slike ću staviti sutra, jer je već bilo škuro.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
super
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
alkemicar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
WoW
![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam, tako je jednostavno, a tako me veseli. Još ću napraviti jedan s običnim biljkama.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša predivno je.Ja imam dva akvarija mala viška(takav četvrtasti i okrugli) no nikako početi tako nešto. Sve govorim,aj budem sutra....već godinu dana. E sad kad tvoj vidim,mislim da ću ipak početi(možda ne sutra ali prekosutra bi mogla)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 37383940> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |