Indijska kana - Canna indica |
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
Morana
Pustio korijenje Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znaci vec sad se siju? moze li i u drugi mjesec? ne znam kud cu sa svim tim preko zime (mala kuća, nemam podrum)
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može što da ne, ja sam ih sijala sada jer sam bila previše nestrpljiva. Strašno me zanimalo da li će sijanje biti uspješno.
|
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hahaha i mene isto, tako da cu posijat sad par sjemenki, pa ako i ne uspijem, nije bitno, imam ih hrpu
danas sam stavila njih i gillesie tri sjemenke u vodu na 48 sati |
|
tikvić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon 48 sati izvadi iz vode, uzmi skalpel i zareži jednu polovicu sjemenke tek toliko da probiješ samo gornji omotač sjemenke (crnu opnu). Zatim ih stavi na vlažan humus i prekri sa 5-6 mm humusa. lagano poprskaj vodom i prekri staklom. Stavi na osunčano mjesto, i čekaj da niknu. |
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam imala stakla pa sam stavila foliju i zalijepila je... i dosad je iz 9 sjemenki niknulo 5 malih biljcica
hvala puno |
|
korisnik
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja se pridružujem zimskom eksperimentu sadnje kane, kod mene ima puno prostora u grijanoj sobi (oko 50m2), pa ćemo vidjeti kako će ići.
Pokupio sam većinu sjemena iz vrta kod staraca, gdje je cvalo i raslo kao ludo. Stari je spremio gomolj, a ja ću pokušati sa sjemenom. |
|
tikvić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretno sa sijanjem!
|
|
korisnik
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Novo sjeme Pridružen: 27 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao što je vidljivo na gornjim slikama, brušenje sjemena je izvrstan trik, i kod mene je donijelo klijavost od 100% Neke biljčice imaju problem sa odmatanjem listova, pa se stablo gotovo slomi prije nego se list odmota, ali inače sve 5. Malo me brine sporadična pojava truljenja listova, i razlozi bi mogli biti premala izloženost suncu (zima je vani) i preveliko zalijevanje? Rado ću saslušati tuđa mišljenja i prijedloge. |
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to se meni desilo, gotovo odmah na početku... pretpostavljam da je prevelika vlaga bila problem jer ih nisam dovoljno zračila, tu i tamo bih zaboravila... tako da mozda smanjis zalijevanje jer je ipak zima...
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nikad nisam probala sijati sjeme od kane, gomolje zimi spremam u podrum, one se i tako dosta rašire (gomoljem), a inače dok su vani, ocvale cvatove potrgam, pa potjeraju nove cjetove, kod mene u vrtu cvjetaju od srpnja do kasno ujesen (vrsta s crvenim cvjetovima)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E ja sam danas posadila svoje kane, ustvari Jagodine i Korijenkine, uglavnom su crvene, ali mislim da mi je jedna morala biti i žuta. Stavila sam ih na potpuno sunačno mjesto, uza zid, jer su mi lani bile ogromne.
One čiji su gomolji ostali u zemlji, dakle nisam ih trebala vaditi, već imaju izbojke cca 10 cm.
Ostalo je nešto gomolja i za vikendicu, no te ću saditi kad prođe opasnost od mrazeva!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će ti sigurno i šatirane žute jer sam ti ih dala..... bit će ti iznenađenje.
Ja ću svoje početi saditi sutra.....
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, ma pretpostavila sam da su one zadnje što si mi dala žute šatirane pa sam ih stavila na "počasno mjesto".
|
|
RIJEKA
|
Morana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje ostaju preko zime u vrtu, no prije 2 tjedna sam ih razmještala jer su u roku 3-4 godine napravile hrpu beba i sve je bilo u tijesno, pa sad nisu još krenule... valjda nije zbog toga
inače, imam samo crvene i iako nisu ništa posebno, prekrasne su mi zbog svog lišća i visokih stabljika! |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je imaš pravo ja ih nemam dugo, a vidim da su one koje su stalno u vrtu, a od lanjske godine sada izbile na 4 mjesta, dakle šire se previše, pa ih se ipak povremeno mora izvaditi.
|
|
RIJEKA
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas na sjeveru se obavezno vade,smrznule bi se u zemlji.
|
|
nada123
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
nada123
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok toni našla sam slike tvojih prekrasnih kana stavrno su prekrasne prvi put vidim takve zanima me dali ih još imaš imš li koji gomolj za prodat ili poklonit odgovori da znam unaprijed hvala bok
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se mojim kanama ove godine dogodilo ne znam, ali od desetak gomolja samo jedna kana mi je niknula. Kad sam ih sadila izgledali su mi zdravo i OK, ali izgleda da sam se prevarila, bit će da su smrzli gomolji. Od iduće ću ih godine morati ponovno naći..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Slavonka1
Nedavno posijan Pridružen: 05 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 54 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ove godine kupila 6 različitih kana,oduševile su me...
|
|
Rajna
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |