Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šmrckov dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Šmrckov dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 85>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:56
Hvala Mali Kaktusić, ma jačat će ona što starija bude i bit će poljubaca u listićeWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 03:19

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 03:21

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 14:19
Ako ste preskočili plodove zemlje a zanimaju vasWink

http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=205
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 16:28
smrcko ovo je super,mislim na krovice
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:14
Pisala si o hortenzijama a ja i dalje ne znam kako da prepoznam koju vrstu hortenzije sam kupila, tj. kad da ju obrežem?

Imaš lijepi novi avatar... 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:20
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

smrcko ovo je super,mislim na krovice

Bit će nešto od tog Gio, podgrijavam MM iako bi me najradije ispalio na MjesecLOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:27
Originalno poslano od člana Nataly Nataly napisao:

Pisala si o hortenzijama a ja i dalje ne znam kako da prepoznam koju vrstu hortenzije sam kupila, tj. kad da ju obrežem?

Imaš lijepi novi avatar... 

Hvala za avatarWink
Evo dvije vrste ovih što cvjetaju na ovogodišnjim granama

http://www.google.com/images?hl=en&biw=1024&bih=578&gbv=2&tbs=isch:1&btnG=Search&aq=f&aqi=&oq=&gs_rfai=&q=Hydrangea%20paniculata

http://www.google.com/images?hl=en&biw=1024&bih=578&gbv=2&tbs=isch%3A1&sa=1&q=Hydrangea+arborescens&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Imaš li ime svoje? Vidjet ćeš iduću godinu kad će cvjetati.Embarrassed

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:32
Hydrangea paniculata "Grandiflora"smile39

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:35

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 20:46
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 22:06

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 01:58
Prirodni pesticidi - Buhač, češnjak, ljuta papričica,

Priodni herbicidi - ulje citrusa, kukuruzno brašno ( nekakvo glutnsko????)

Prirodni fungicidi - Bakar, sumpor, soda za pečenje , ulje čajevca
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 02:04
Imam još puuuno savjeta , ali sljedećih dana,
Ekološka zaštitaWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 18:57
Voluharice

Sve sam pokušala nabavila pištolj od 500- 600 kn, kavez za uloviti, razni otrovi. Stavljala raznorazne otrove u aktivne rupe- pšenica proklija, ove druge raspadne kiša.

I ovu jesen jedini otrov koji sam našla je crvena pšenica.

Napravila sam kućicu sa crjepovima onim polu-valjkastim, na dno sam stavila pločicu ( one podne) da pšenica ne bude u kontaktu sa zemljom, da ne klija i ne natapa se vodom. Kućica je poput tunela sa dvije ulazno- izlazne rupe.
Svaki put kad dođemo sve je pojedeno i to je isključivo miš, krtica to neće jesti, a ptice ne mogu doći do sredine kućice. Pšenica i nakon obilne kiše ne bude smočena. Po smradu lešine otkrijemo i zatrovana legla koja odstranimo sa terena. Ako su legla dublje u zemlji priroda će sama rješiti

Na hektaru zemlje mogu biti tisuće voluharica. Čak su mi crvenu kapulu pojele, uništavaju mi cvijeće,ma zlo veliko a uz to sve šire i bolesti te mi nimalo nisu drage. Susjedi nisu ni znali što je voluharica i što im uništava voćke, tako da sam jedina koja koristi drastične metode. Moram života mi, već mi je zlo od tih zločestoća.

Na tri mjesta imam ovakve kućice i tjekom cijele godine do kraja života ću ih hraniti. Jako vole crvenu pšenicu.

Deratizacija je neophodna jer ćete imati invaziju, množe se kao gremlini.

Evo tu primjer kućice, ovdje su mi voluharice ruku preskakale kad bi htjela iščupat travuAngry. Tu su mi ruže , klematis, alstroemerije.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 18:58
Da i moraš koristiti rukavice da te ne namirišu, ništa ne dodirnuti golom rukomSmile
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 19:17
Super ti je ideja sa ovom "kućicom". Ja sam ih isto častila crvenom pšenicom, ali pšenica mi je znala prije niknuti nego da izvrši svoj zadatak. Upravo sam ovih dana razmišljala kako da pšenicu zaštitim od vlage iz zemlje i zraka pa mi je tvoja ideja došla kao naručena!

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 19:39
Hvala na linkovima. Sad znam kome se moram obratiti da me usmjeri na korisne stranice...
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 19:40
Pozdrav draga Šmrckice, kao i uvjek jako vrijedna, gdje li si samo iskopala one prekrasne slike Hortenzija, ja ih nisam baš volila, kupila sam jednu ali sam ju preselila u vrt, ali sada kad sam vidjela ove slike baš su mi posebne još kada bi odmah bile ovakve, ova ideja za voluharice ti je za 10, uvjek si inovativna.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2010 u 00:44
Wow prekrasne su te hortenzije, bilo bi ih lijepo imati, e...sad sam baš stala i razmišljam što sam ti ono htjela reći i sjetih se...danas sam baš gledala u Danijelinoj emisiji 8 kat - govorilo se o različitim tipovima stanovanja pa je između ostalog bilo prikazano i krovište prekriveno biljkama - odmah sam se tebe sjetila....Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.