Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 85> |
Korisnik | |
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Već ti je sad vrt prekokrasan, a kad primjeniš ove ideje to će biti pravi raj na zemlji.
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga šmrcka volim navratiti k tebi jer uvjek imaš nešto novo, uvjek prekrasne kombinacije, jedva čekam proljeće da vidim što će sve od ovih tvojih ideja kod tebe zaživiti.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
smrcko draga,bas si me nasmijala,voljela bi da sam dizajnerica ali nisam na zalost.
a sto se tice ovih kombinacija ![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ovo bi mogla na ulazu terena napraviti
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
I još jedan savjet kad ih budeš ubacivala u vrt stavi im zaštitne mreže. Moguće da ih ima u Bauhausu ili možeš improvizirati.
Postoji mogućnost da voluharice navale na nju. Bojim se da su voluharice upropastile moje krinzanteme, oštetile su mi gauru.... Baš odvratna životinja ![]() Sad si i ja mislim da sam trebala izvaditi alstroemerije ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Vrlo lijepo si mi to objasnila. Slijedeći tvoje savjete, ostavit ću ih u vazi i držati u hladnoj prostoriji.
Hvala! |
|
![]() |
|
Mislim da je to alstroemerija koja izdržava do - 17 stepeni, temperature se uvijek mogu spustiti ispod - 17 u gorju. Tu temperaturu mogu izdržati uz dobru zaštitu, ali ni to nije garancija. Ako temperatura pada niže pogubno je za opstanak rizoma te vrste alstroemerije.
Kod mene su bile razdjeljene na 3 mjesta, ako neke propadnu da bar nešto opstane. U biti na 2 mjesta , a treće se slučajno pojavilo jer sam alstroemeriju donijela u među korjenjem ljiljana (a da nisam ni znala). Rizomi na jednom mjestu su totalno propali, na metar dalje ( dublje posađeni) drugi nisu propali ali se iz zemlje nije ništa pojavilo ovu godinu. A rizomi upetljani u ljiljan čak i procvjetali. Po ovome možeš primjetiti da je ipak osjetljiva na tako niske temperature ili možda i na veće oborine koje su u tim krajevima + hladnoća, a ljiljan je bio zaštita rizomima. Ja bi uzela ( ako imaš) terakotnu posudu ( a i nemora može i plastična), stavila krhotine crjepa na dno i mješala pjesak sa tresetom da zemlja bude prozračna. Čuvaj je sa ostalim cvijećem koje sklanjaš u zaštitu, da nije topla prostorija. Vrlo rijetko malo zaliti da se ne bi totalno posušili. Pročitala sam da je u našim uvjetima svakako bolje izvaditi rizome iz zemlje i spremit ih u kuću svaku godinu u već u listopadu( ovo je iz Botaničkog vrta Misuri ). Možeš se još raspitati kako sačuvati rizome, ako netko zna bolje. Alstroemeria aurea Zone: 7 to 10![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Sviđaju mi se ove današnje slike...
Na "Riječkoj kavi" si mi rekla da one alstroemerije što mi je donijela Hoya ostavim u vazici. Vani se više nebi stigle ukorjeniti. Kako da ih uspijem sačuvati do proljeća u kući? Da li da ih normalno zalijevam ili? Imaš li iskustva? |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovo ću si sama sklepati, ako MM ne bude htio.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gio, hvala na savjetu.
![]() ![]() Anastazija najbolje se uči na svojoj koži, morala sam sve trikove primjeniti da postignem konačno neki uspjeh. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Šmrcko,hvala na savjetima,već mi je dosta nalaženja iskopanih i uništenih biljčica po vrtu
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
mislim na problem s krticama.
|
|
![]() |
|
smrcko cula sam da se girice ostave u nafti preko noci,stavis u rupe i tako ih se rijesis.Nisam jos pokusala ali nije zgoreg probati
![]() |
|
![]() |
|
Cimi drago mi je da sam i ja tebi nekako pomogla
![]() Nataly ( kako me svrbi ovo, Nato ja bi te prekstila ![]() ![]() Smail pretražujem biljke i pravim bazu najpogodnijih za moj teren , ništa nas ne smije iznenaditi ![]() ![]() Moon gledala sam na pola tu emisiju dok sam kuhala. Više me privlači onako nešto nego život u betonu. S obzirom da se samo radi za kredite , auto i režije i to je to.A godine lete u nezadovoljstvu. Ljudi su postali kao ovce, di dirigiraju tu i mi. Sa raznoraznim haračima su nam i krv počeli sisati. Za kredite, režije, auto gorivo, podstanarstvo nam treba oko 6 000 kn bez da stavimo žlicu u usta. ![]() ![]() ![]() Emisija joj je super. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Wow prekrasne su te hortenzije, bilo bi ih lijepo imati, e...sad sam baš stala i razmišljam što sam ti ono htjela reći i sjetih se...danas sam baš gledala u Danijelinoj emisiji 8 kat - govorilo se o različitim tipovima stanovanja pa je između ostalog bilo prikazano i krovište prekriveno biljkama - odmah sam se tebe sjetila....
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Pozdrav draga Šmrckice, kao i uvjek jako vrijedna, gdje li si samo iskopala one prekrasne slike Hortenzija, ja ih nisam baš volila, kupila sam jednu ali sam ju preselila u vrt, ali sada kad sam vidjela ove slike baš su mi posebne još kada bi odmah bile ovakve, ova ideja za voluharice ti je za 10, uvjek si inovativna.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Hvala na linkovima. Sad znam kome se moram obratiti da me usmjeri na korisne stranice...
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Super ti je ideja sa ovom "kućicom". Ja sam ih isto častila crvenom pšenicom, ali pšenica mi je znala prije niknuti nego da izvrši svoj zadatak. Upravo sam ovih dana razmišljala kako da pšenicu zaštitim od vlage iz zemlje i zraka pa mi je tvoja ideja došla kao naručena!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |