Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 82> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nbjelovu kako si ju to srezala?Ja naime s ljubicama postupam onako po instinktu, pa porežem lišće koje počne izgledati obješeno... naravski i suho cvijeće. Je l' to misliš?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ma bas su vam lijepe , bez obzira na velicinu i boju !
![]() |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ljubičice su vam prekrasne.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Hvala na ponudi Nina, može kad bude vrijeme. Šta bliže crvenoj to bolje.
Ako ti triba koja boja od mojih, javi, ja svoje ne režem pa ti mogu odma dat. Iako su to standardne koje skoro svi imaju.. |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Nbjelova i Triša imate predivne ljubičice.
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ova ti je zaista redivna. Ima tako nekih baš posebnih, ali crvenu nisam nikad vidjela. Neki dan sam kupila ovu dvobojnu
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Saintpaul, i ja sam iz Splita.
Davno sam jos kupila jednu koja se zove Emergency, i opisuju je kao crvenu, ali je ona u stvari ipak vise bordo boje. Sad sam je srezala, ali za koji mjesec ce opet imati listica, pa ako hoces:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
![]() |
|
http://www.violetbarn.com
Mali ispravak linka!
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav, ja sam novi član iz Splita, a moje ljubavi osim obitelji su češljugari (Mememe vidim voli ih također) i afričke ljubice.
Pošto mi ljubice jako dugo nisu cvjetale već sam mislio odustati, ali u zadnji čas sam pronašao mjesto u stanju gdje cvjetaju vrlo često, tako da ipak nastavljam s njima. Zainteresiran sam za razmjenu listića, imam listiće od ovih "standardnih"; ![]() a želja mi je nabaviti listić ljubice crvenog cvijeta, ako ima tko? Primjer s jedne američke web stranice: https://www.violetbarn.com/ma%27s_crime_scene.htm Pozdrav! |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Mememe, Ja sam u Splitu nasla u Kauflandu, roza i plave minice, jako lijepe, za samo 11 kn komad, pogledaj kod vas.ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tanjice, smanji zalijevanje.Cekaj da se povrsina osusi, i onda zalijevaj. Povrsinu mozes povremeno cackalicom pazljivo prorahliti.
Africka ljubicica cvate tek kad osjeti da joj je u posudi tijesno. To je otprilike kada listovi dvije trecine svoje duzine vire preko posude. Za standardnu ljubicicu dovoljna je posuda od 10-12 cm promjera, a za mini ona sitna, kao najmanja salica za kavu,negdje 3-4 cm promjera. I ne treba biti duboka. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
Evo moje ljubice napokon napreduju ..doduše jedna je za sad procvjetala od njih 6 al sve imaju tak lijepe i zdrave listove da mislim da nemam brige, budu i one s vremenom ..nego nešto me drugo muči ..u zadnje vrijeme mi se odozgo na zemlji se stalno skuplja kao pljesan, a ja stalno mičem i zalijevam odozdo ..jel možda ipak malo previše vode?i zanima me jel češće cvijetaju ako ih se rasađuje kada je više korjena u jednoj tegli?
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja cu pogledati u Dehneru , oni bi ih znali imati ! To sa listicima je super ideja , na to nisam ni mislila !
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pošalji mi na pp svoju adresu, a ja ću ti prvom prilikom u kovertici poslati nekoliko listića (ista je jer imam samo tu jednu) pa možda tebi procvatu i prije moje!
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Pa nisam se raspitala, ali raspitao jesam ![]() |
|
![]() |
|
Mememe jesi li se raspitala po cvjetarnama?
Ja imam jednu mini i poslala bih ti dva,tri listića da probaš. No nemam pojma koje su boje niti kako izgledaju, jer su već skoro godinu dana samo zelene, nema još cvijetku ni traga.
Morana, ma ohrabri se i ubodi par listića i čekaj. Ja sam tako počela. Pa sam prve čekala skoro 6 mjeseci a slijedeće su izašle vrlo brzo. Valjda sam one prve listove ubola predubokou zemlju. I naravski poželjno je ne pomješati listove
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |