Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 212223
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
ljubica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 10:06
Molim pomoć!

posijala sam sjeme sa jednog drveta koje raste u kontnentalnoj klimi(Slavonija)
niknulo mi je par biljaka, sad su od 40 do 60 cm visine .
Da li ih smijem ostaviti vani u zemlji gdje su izrasli ili mora prezimiti u toplom.bilo bi mi žao da ih izgubim jer stvarno odlično napreduju za sada. Miskila sam ih samo nečim zaštititi .
Zna li netko mogu li prezimiti vani?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 15:27
Da, Paulownia, ima je u Dbk-u dosta po nasadima, čak je možda samonikla, a ne posađena. Ove smeđe "šiškice" su zgodne za suhe aranžmane....... Volim to drvo.....Thumbs%20Up
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 15:22
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 10:02
Jučer smo naletili na ovo drvo! Nema listova-još, a cvjetovi su zatvoreni.

Na vrh
Donata View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Donata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2008 u 19:36
Paulownia Flowers%20and%20old%20seed%20pods%20of%20Paulownia%20tomentosa

I kod nas u Zadru u parku Gospe od zdravlja postoji prekrasno stablo .
Mnogi turisti zastanu i slikaju jer je stvarno dekorativna s prekrasnim svijetlo ljubičastim cvijetovima...smile84
slika http://en.wikipedia.org/wiki/Paulownia_tomentosa
Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2008 u 16:38
ja sam dobila sjeme
i posijala sam izniklo je za jedno 20-25 dana
i postotak klijanja je 100 %
e sad se borim sa tim da mi ne proraste
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
sasa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sasa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 00:05
Ne znam kako ide iz sjemena ali gore navedena iskustva su iz sadnica.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2008 u 10:01
Ja posijem ali tesko da mi ojaca biljka i prezivi.Prosle godine sam uspjela dvije biljke da odrzim ali mi preko zime uginuse pa sam ljuta zbog toga.Mozda ih je vlaga ubila ali ne znam.drzala sam u hladnoj prostoriji.
Na vrh
sasa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sasa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2008 u 17:19
Paulownija raste jako brzo, za koje 2-3 godine vec imate drvo za hladovinu i poprilican prirast precnika drveta. Ima malu specificnu gustinu za tri godine dostigne i do 35 cm prečnika. Izrazite osobine prirasta pa ako trebate drvo koje će brzo ozeleniti vaš prostor onda je Paulownija pravi izbor
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2007 u 16:52
Evo da započnem temu o ovom prekrasnom drvetu..... U blizini kazališta u Vž ima takvo drvo puno sjemenja koje ja na žalost ne mogu pokupiti (iz objektivnih razloga,naime malo me muči visina) ali dobro...to bi se riješilo.Nego, tko zna više o njemu,koliko brzo raste,oblik,konačna visina a najviše koliko bi mu trebalo da izraste iz sjemena u drvo pristojne veličine koje cvate prekrasnim plavo-ljubičastim cvjetovima itd,itd....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 212223
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,277 sekundi.