Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212223 |
Korisnik | |
ljubica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Molim pomoć!
posijala sam sjeme sa jednog drveta koje raste u kontnentalnoj klimi(Slavonija)
niknulo mi je par biljaka, sad su od 40 do 60 cm visine .
Da li ih smijem ostaviti vani u zemlji gdje su izrasli ili mora prezimiti u toplom.bilo bi mi žao da ih izgubim jer stvarno odlično napreduju za sada. Miskila sam ih samo nečim zaštititi .
Zna li netko mogu li prezimiti vani?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Da, Paulownia, ima je u Dbk-u dosta po nasadima, čak je možda samonikla, a ne posađena. Ove smeđe "šiškice" su zgodne za suhe aranžmane....... Volim to drvo.....
![]() |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Jučer smo naletili na ovo drvo! Nema listova-još, a cvjetovi su zatvoreni.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
ja sam dobila sjeme
i posijala sam izniklo je za jedno 20-25 dana i postotak klijanja je 100 % e sad se borim sa tim da mi ne proraste |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
sasa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 9 |
Ne znam kako ide iz sjemena ali gore navedena iskustva su iz sadnica.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ja posijem ali tesko da mi ojaca biljka i prezivi.Prosle godine sam uspjela dvije biljke da odrzim ali mi preko zime uginuse pa sam ljuta zbog toga.Mozda ih je vlaga ubila ali ne znam.drzala sam u hladnoj prostoriji.
|
|
![]() |
|
sasa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 9 |
Paulownija raste jako brzo, za koje 2-3 godine vec imate drvo za hladovinu i poprilican prirast precnika drveta. Ima malu specificnu gustinu za tri godine dostigne i do 35 cm prečnika. Izrazite osobine prirasta pa ako trebate drvo koje će brzo ozeleniti vaš prostor onda je Paulownija pravi izbor
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Evo da započnem temu o ovom prekrasnom drvetu..... U blizini kazališta u Vž ima takvo drvo puno sjemenja koje ja na žalost ne mogu pokupiti (iz objektivnih razloga,naime malo me muči visina) ali dobro...to bi se riješilo.Nego, tko zna više o njemu,koliko brzo raste,oblik,konačna visina a najviše koliko bi mu trebalo da izraste iz sjemena u drvo pristojne veličine koje cvate prekrasnim plavo-ljubičastim cvjetovima itd,itd....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212223 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |