Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 82>
Korisnik
Poruka
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2010 u 12:41
baka, prelijepe su ti ljubičice, ja ih obožavam, imam ih ali mi nisu neke!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mater View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mater Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Studeni 2010 u 23:43

Ljudi pozdrav, cijeli ih život volim,sada napokon imam svoje prozore i puni su mojih malih ljubimica, na jednom ih imam 7, na drugom 4, još imam 10ak što sam, ne znajući sve ove savjete koje sam ovdje pročitala, rastićila u vodi pa se baš sutra spremam na presađivanje malih u pitare. Moja ljubimica je jedna bijela ljubičica,kada malo proučim kako stavit slike pokazat ću vam kako izgledaju moje mezimice. Pozdrav!!

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2010 u 00:04
Mater dobrodošla u svijet ljubitelja cvijeća i ugodno se osjećajsmile73
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2010 u 18:41
prekrasne ljubičice, meni ove godine još nisu procvjetale
Na vrh
esperanza0905 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje esperanza0905 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2010 u 13:00
bok ekipa!
netko zna gdje mogu u zgb kupiti supstrat za ljubičice?
carpe diem
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2010 u 14:19
Pozdrav svima, hvala za dobre komentare, i vaše su lijepe..

ako nas se skupi dovoljan broj, možda bi mogli naručiti za nas sa stranice Violet Barn nekoliko crvenih?

U vezi upita za zemlju, ne znam za Zg, ali u St u trgovini Brico Store moj najbolji izbor je Substralova Terra magma, humusni supstrat za cvjetajuće biljke.

Ako nema nje, uzmite neku drugu humusnu zemlju, obavezno da je humusna jer ona drži vlagu kako treba.

Ako ne želite prihranjivati tekućim gnojivima, onda kompletna obvezna izmjena zemlje nakon 2 godine cvjetanja.

Zemlja je jako bitna, ja sam prije par godina jednom lakomisleno kupio "neku" zemlju u kvartovskom marketu, pa u cijeloj toj sezoni dale su samo jedan cvat..

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2010 u 21:53
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

prekrasne ljubičice, meni ove godine još nisu procvjetale

ako su zdravi, bujni listovi, a nisu cvale, malo im uskrati vlagu, tribale bi procvitati
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2010 u 17:05
pčelica7, hvala ti na postiću, već sam i to napravila, ali još ništa, možda je razlog preseljenje pa su još u šoku....
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2010 u 17:18
Pozdrav Moon, ja ću ti reči  jedini način cvjetanja. Provao sam sve, često prihranjivanje "Cvetalom", često zaljevanje, rijetko zaljevanje, ali za ništa - od cvijeta ni "c"..

jedini način da ti procvijeta je da joj daš optimalno svijetlo.

Uz sjevero-istočno ili zapadni prozor, južni može zimi ali ljeti će je spržiti.

Ako nemaš mogućnost staviti uz prozor ili balkonska vrata, onda ima neka shema sa neonskim svijetlom 40 cm iznad njih..

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2010 u 17:34
saintpaul...hvala
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Prosinac 2010 u 17:40
Nema na čemu ;) kad joj pogodiš uvjete, nakon mjesec dana cvijetovi izlaze. (Sad je zima, možda je bolje čekati proljeće sa premještanjem)

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 09:30

Moje dvije prinove!

Poklon od Korijenka

I mini  iz lanjskog paketa SilveK/Shashe, ovo je prvi cvijetakBig%20smile

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 21:46
Bako predivne su Wink
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 21:53
Dama s ljubičicama! Wink
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 13:07
krasne su smile169
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 13:11
smile227
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 18:33
moje ne cvatu sem bijele ona stalno nema puno al uvijek ima cvijeta :)
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 22:16
baka, ova minica je preslatka
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2010 u 22:35
Minica je zaista divna.

Ja sam svoje stavila na "wick" sistem, i zaista je super, odlicno rastu. Vrlo jednostavno sam ga napravila, posudicu od abc sira probusila na poklopcu, u pitaric sa ljubicicom stavila dugu usku trakicu od najlon carape, provukla kroz rupicu na dnu pitara da visi dole jedno decimetar, i taj decimetar stavila u posudu od abc sira. Voda u posudi abc je sa prihranom, tako da na ovaj nacin one stalno vuku prihranu. U pocetku mi se cinilo da ce biti previse mokre, ali nisu. Nema brige oko zalijevanja, a rastu brze nego inace, jer prihranu dobijaju stalno.  Jedini trik je da zemlja ne smije biti teska, vec vrlo prozracna, sto se postize tako da se stavi pola zemlje, pola perlita.
Da li jos netko ovako zalijeva?
I pocela sam oprasivati, ne znam sta ce od toga biti. Jel jos netko probao oprasivati?
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2011 u 19:57
nina jako zanimljivo zvuči Thumbs%20Up, sigurna sam da super djeluje

ja nisam nikad ništa pokušavala s ljubičicama, ali izgleda da što ih manje obilazim njima je bolje kod mene

svaku zimu sam ih unosila u grijani dnevni boravak i rijetko su cvale, dobivale neke fleke po listovima... ove godine sam ih ostavila na negrijanom stubištu i jedna me ugodno iznenadila, stvarno joj odavno nisam vidjela cvijet

i ova mi je lijepa

a ove  su bile manje vrijedne, ali i najmanji trud se računa

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.