Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ficus benjamina - Fikus benjamin
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ficus benjamina - Fikus benjamin

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 16>
Korisnik
Poruka
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2010 u 20:47
e pa ja sam vec luda od skupljanja lisca koje moj benjo odbacuje :(
Mislim da bi mu mozda moglo biti malcice vruce u dnevnom ali nemam ga gdje drugdje staviti da bude na sigurnom. Barem ne dok druga mica maca ne odraste i okani se igre po mojim biljkama Confused
Ima li nacina da ga spasim a da ostane u dnevom..vrata od balkona su uvijek otvorena na "kipu" i stvarno nije vruce kao recimo kod mojih..
Spricam ga svako jutro baj d vej.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 18:12
mimar tvoj benjamin je zaista prekrasan, pravi kapitalac.smile78

strada kod benjamina je normalna pojava da počne odbacivati lišće kad ga se unese u kuću. Nakon prilagodbe počet će rasti novi listići. 

Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 18:30
Originalno poslano od člana lana2 lana2 napisao:

mimar tvoj benjamin je zaista prekrasan, pravi kapitalac.smile78

strada kod benjamina je normalna pojava da počne odbacivati lišće kad ga se unese u kuću. Nakon prilagodbe počet će rasti novi listići. 

Vec vidim nove listice, ali oni taaaako sporo rastu u odnosu na koliko brzo on odbacuje ove velike CryCry
Ne znam koliko vremena mu treba za adaptaciju kad je kod mene vec skoro dva mjeseca?
Cak se i smrzavam u dnevnom jer drzim tu i tamo skroz vrata otvorena da mu ne bude prevruce i mislim se kako cu se prehladiti radi biiiljkeeee!!!
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2010 u 20:05
Možda ti zato i odbacuje lišće - možda mu je prehladno. I ne voli propuh i promjene temperature, isto kao i mjenjanje položaja.
Na vrh
Gia118 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gia118 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2010 u 19:54
Monk, moj Benji je star oko 2 godine za vrijeme ljeta se super oporavio i dobio puno listova, no sada je u 1 mj. izgubio oko 70% listova, ne smijem ga taknuti koliko ispada, očajna sam, ne znam što da radim, možda mu je vruće jer je stan mali i centralno je grijanje, ili ima malo svijetla jer sam ga morala maknuti od prozora radi radijatora    
Na vrh
NiNe View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NiNe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 12:38
Ovako, dobila sam benjamina od mame, dosta je velik, ali imam osjećaj da mi se stalno suši, istina izlaze novi listovi,ali i stalno otpadaju.
Mama mi je rekla da ga zalijevam svaki treći dan,i to ne u tanjurić nego ravno u zemlju.
Par grana mu se osušilo, lišće mu stalno opada, ali i izlazi novo,pa ne znam šta mu smeta.
Stoji pokraj prozora, koji ne otvaram, nije na propuhu, ne dira mu se često po listovima.
Kako da se oporavi, jer bi mi bilo žao da propadne.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 21:27
Po mom iskustvu, to mu je previše zalijevanja. Moji stoje u dnevnom boravku na temp. 22,5-23 stupnja (kada ložimo kamin temp.se digne i do 28), uz vrata koja su dio dana na suncu i zalijevam ih svakih 7-10 dana. Nemam neko određeno vrijeme, nego kada vidim da je zemlja već dosta suha onda ih dobro zalijem da ostane vode i u ukrasnoj tegli. Ne špricam ih nikada, nego ih potuširam samo povremeno da skinem prašinu sa listova.
Stavit ću slike nekih svojih benjamina da ih vidite. Uglavnom sam ih sama uzgojila iz malih grančica.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 21:31

Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 17:38
Jos uvijek je Benjo zgoljav..baca listice, medutim kako god koji maleni izbaci tako se vecina njih posusi odma u startu??
Zna li itko zasto je to tako??Unhappy
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2011 u 18:11
Lijepi primerci benjamina,kada sam ja dobila,benjamina,prije 3 godine bio 30 cm.visok,sada je ovakav,kada lagano sipi kišica nosim ga van.
Na vrh
NiNe View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NiNe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 12:07
Originalno poslano od člana strada strada napisao:

Jos uvijek je Benjo zgoljav..baca listice, medutim kako god koji maleni izbaci tako se vecina njih posusi odma u startu??Zna li itko zasto je to tako??[IMG]smileys/smiley6.gif" align="absmiddle" alt="Unhappy" />

E baš tako je i kod mene a obožavam Benjamine, sad sam uzela grančicu i stavila u vodu, pustio je korijen pa ga planiram presaditi, ali svejedno ne želim odustati od staroga.
Ne znam da li mu smeta ako ga stavim u kut? Nije mračno, nema propuha, ali nije ni na izravnom suncu?
I da, da li može stajati vani, po ljeti, jer vidim da netko i to radi?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 22:35
Evo još dva moja benjamina

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 07:44
Pravi reprezentativni primjerci benjamina. Moj je još sasvim maleni. Zakorjenila ga od male grančice i već lijepo napreduje. 
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 22:00
Ja svoga benjamina stavim na kišicu van,ali onda opet na svoje mjesto.
kada je pustio korjenčiće staviti ga u zemlju, ne veliku vazu.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 22:33
Moji su uglavnom uzgojeni iz grančica, ali ja ih nikad ne zakorjenjujem u vodi. Uvijek ih stavim direktno u zemlju i napravim blato, znači uvijek su tako zaliveni da je u tegli doslovno blato i na taj način mi se svi s uspjehom zakorijene.
Na vrh
strada View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 21:50
zna li itko zasto se mladi listici na mom Benjiju cim izniknu osuse?? Prvo na samom vrhu pa postepeno skroz..Cry
Vec je jadnicak skroz ogoljen sa dosta na oko suhih grancica..Zaljevam jednom tjedno onako odoka..Mozda mu je malo vlage??
Stalno je na istom mjestu, nije na direkt suncu a ima dosta svjetla i nije na propuhu..Ima tko kakav savjet kako ga natjerati da dode sebi i pusti malo novih listova??
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 10:36
osisaj te suhe grane probaj ga stavit na sjevernu stranu na prozor tako je kod mene tj pred balkonskim vratima jel ne stane na prozor :) uopce ga ne prihranjujem zalijes ga kad je suho ja tako sve cvijece jel prije ce propast od vise vlage !!! eto kod mene je bio u jednom cosku u boravku i sav je otpado dosta grana se osusilo ja sve to osiso i stavio ga u kuhinju pred balkon i super napreduje cak ni ne otpada a vrata se stalno otvaraju i zimus isto :)
eto toliko od mene pa probaj :)))
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 23:50
eh, kak je vama lijepo sa tolikim benjijima. Ja sam već upropastila 4 reznice benjija i nijedna mi se nije uhvatila. Ne znam u čemu joj je kvaka. Da li netko zna?
Prva je bila u zemlji, druga je bila u vodi pa u zemlji, treća je bila samo u vodi i upljesnivila se ???? a sad mi je zadnja opet u zemlji i bojim se da ni ona nema pomaka.
šta radim krivo da li itko zna????
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 09:44
Ja ih stavljam direktno u zemlju i dobro zaljevam, tako da je stalno blato (posuda bez drenaže) i držim na svjetlom mjestu, ali ne na suncu. Reznice istog trena kad ih odrežem piknem u zemlju. I ne moraju biti skroz male, moje su bile i po 20-tak centimetara.
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 12:29
Aha...probat ću to napraviti pa ćemo vidjeti, ili stvarno kod mene neće nikako.Hvala ti na savjetu...
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 16>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.