Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 26>
Korisnik
Poruka
bljakfujkaka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 00:08
biljana.
budem do nedjelje napravila nesto
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 00:43
vecer svima.....nedjelja koju sam obecala.
pocela sam, ovo sto sam postala jos treba posprejati lakom, to jos nisam uradila, budem sutra.
za pocetak sam stavljala salvetu preko cijelog tanjurica za kavu (znam da je ovo jadno u usporedbi sa vasim radovima, ali treba mi malo prakse).
desava mi se da mi se salveta naguzva na djelovima i nikako da to mogu popravit....znate na sto mislim?
ako tapkam prstima lagano tuda i pokusam rastegnit, salveta popuca.
ako mi mozete rec kako to rjesavate....
inace, sve ostalo perfekt ide :)
hvala vam cure mnogo
http://img98.imageshack.us/img98/971/picture018bj.jpg
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 02:18
i jos da upitam....osim salveta i rizinog papira....jel tko pokusao na nekom drugom papiru... tipa onaj u sto nam kruh zamataju.
nisam nikad opipala taj rizin papir,nemam jos u glavi sto je to uopce.vjerojatno stoga pricam ludarije ovdje :(
Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 08:31
Nisam neki stručnjak, i meni pucaju salvete jer ih previše gladim i ravnam. NE PODNOSIM FALDICE, to mi je baš ružno. Puno je lakše ako podlogu namažeš tanko ljepilom ili drvofiksom, na to staviš salvetu i lagano pritišćeš prstima ili spužvicom. Salveta se neće pokidati ali možda se baš neće dobro zaljepiti, pa zato još jednom premaži ljepilom kada se dobro osuši, ali oprezno jer bi ti se opet mogla pokidati. Ako imaš veliku ravnu površinu pokušaj sa peglanjem, ja probala na staklenom tanjuru, super je ispalo.
Na vrh
Bi-Biljana View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 702
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bi-Biljana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2010 u 18:24
bljkfujkaka - mogu ti reći samo jedno : treniraj. i meni se ponekad i nabora i pukne. faldice (nabore) ponekad ispeglam,ponekad ostavim (ipak je to ručni rad, zar ne Wink) a puknutu salvetu nekada uspijem zakamuflirati a nekada ju moram cijelu skinuti. a što se tiče rižinog papira, ne znam odakle si, u Zg ga ima u svim hobby dućanima, pitaj tamo trgovce i sigurno će ti ga pokazati i objasniti eventualne nedoumice.
Mi žene smo anđeli. Ako nam polomite krila, i dalje letimo - na metli....jer smo fleksibilne.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 01:23
ridridrid i biljana....peglanje?mislite doslovno ili....?
nisam iz zg.zavisim vam sto tamo imate izbora kakvog zelite.
ja sam tu u jednom selu pored drnisa.imam samo veseli ducan (koji je mal, al nađe se tu i tamo kojesta).njih nisam pitala za rizin papir.valjda ce imati jer sam vidila da imaju materijala za decoupage.
ali peglanje???ozbiljno pitam :)
Na vrh
RIDRIDRID View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 96
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje RIDRIDRID Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 07:26
Ja nisam iz Zg u mojem selu nema ništa za decoupage osim boje za beton, koju koristim jer nemam drugu.  A što se tiče peglanja, mislila sam ozbiljno. Možeš prepeglati osušeni zaljepljeni motiv salvete ako ti se nagužva, peglom na srednjoj temperaturi bez pare i preko papira za pečenje kolača. Nabori će ti se lijepo izravnati. Ako lijepiš veliki komad salvete podlogu premaži ljepilom, ostavi da se skroz osuši, na predmet stavi cijelu salvetu ili izrezani motiv, preko toga papir za pečenje, i peglaj bez pare na srednjo temperaturi. Ni ja nisam vjerovala, ali sam išla probati i jako se iznenadila kako sam uspjela zaljepiti peglom cijelu salvetu na stakleni tanjur bez faldica i nabora. Prezadovoljna sam, dosad sam taj tanjur prala 5 puta jer sam svaki put potrgala salvetu ravnajući falde i istiskujući mjehuriće zraka. Probaj, ako ti nešto nije jasni pitaj. Ja ne znam napisati kratki post...... 
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 09:35
hehe, samo ti pisi, obozavam sto detaljnija objasnjenja.
boju za betnon nisam stavljala....tek se ufuravam u pokusajima uspjesnog ljepljenja salvete na tanjuric od kave.
ako si blizu mene, drage volje podjelim i dipove s tobom i salvete iz Djela :D
ma i jupol isto ;)
a i zidnih plocica imam 2 kvadrata....taman za usavrsit se.
plocice su mi pogotovo zakon.izbusila sam ih par i ako sto uspije, budem imala lijepe slike za na zid.
ma zakon mi je ovo sto radite.malo truda, mnogo efekta.a zima je tu, iz kuce mi se ne ide.
radila sam kojekakve ludarije sa jutom i tkaninom, ali vec sam se umorila od ovog i onog cvijeta.neznam kud bih vise s njima.tako da mi je ovo osvjezenje.
ako nekom treba pomoci oko cvjetova, samo slobodno pitajte.
hvala rid na inf za peglo, bude isprobano vec danas

Na vrh
livija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje livija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 10:42
super je tema, uštedi dosta love.
većina materijala se može naći u dućanima za autolimariju pa sam ja svojedobno sve što mi treba našla tamo,jeftinije nego u hobby trgovinama.

mene zapravo zanima čime lijepite satenske vrpce na kutije? ja sam radila ukrasne vješalice pa lijepila moment ljepilom ali ono je izbijalo na površinu..a i skupo je. ta mala tubica se odmah osuši, koma.
možda silikon?smile61
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 13:21
ja odavno ima onaj pistolj sa vrucim ljepilom pa sto got se da s tim lijepim (cak i bravu na vratima)
brzo se osusi (manje od pol min) i super drzi.jedan sam bros lijepila s njim....priji zavrsio u perilici i nista mu se nije desilo
cijena pistolja...nasla sam najjeftinije 39kn.
patrona (ljepilo) kupim po 2kn komad.ali vjerujem da se i to moze povoljnije naci
Na vrh
livija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje livija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 18:40
Aham! tako sam i mislila ali eto da utvrdim misao :).
još samo da smislim što ću radit...
Na vrh
mrvica. View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 15:26
ja bi imala još samo jedno pitanje Embarrassed

da li ja mogu kombinirati zamjenske matrijale ( poput fasadne boje i tempera za nijansiranje ) i recimo ljepila koja su baš profi za decoupage
početnik u svemu :)
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 23:50
Naravno mrvice, svi kombiniramo.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 14:23
a jos jedno pitanje
sinoc sam namazala svoje probne uzorke lakom za parkete....nije se jso nista osusio.drzim na sobnoj temperaturi.
koliko vam inace treba za susenje?
i ta smeđa patina za cipele....oni koji koriste mogu li ubaciti sliku da znam kakvu kupit....ja bi onu sa onim uzasnim zatvaracem, fasciniralo me uvijek zasto su ono onako smotano napravljeno
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 15:28
Ja sam isprobavala smeđu kremu za cipele ali mi ipak previše zatamni cijeli uradak jer se ne može baš do kraja uglancati i ukloniti s rada. Preporučujem ti smeđu ili crnu uljanu boju jer se ona puno lakše nanosi i lijepo se uglanca a nije puno skuplja od kreme za cipele (kad već kupuješ), razlika je u nekoliko kuna. Ja sam si baš neki dan kupila cijeli paket uljanih boja u Sparu pa sad osim crne i smeđe (koje najviše koristim) imam i zelenu i tamnocrvenu i plavu. Cijeli paket sa svim bojama je koštao 54 kune a pojedinačno kad se kupije jedna tuba boje košta oko 18 kuna u hobby shopu (može se naći čak i jeftinije kome se da hodati po knjižarama). Krema za cipele košta oko 10-12 kuna, pa za tih 6 ili manje kuna razlike, vjeruj mi, ne isplati se utrljavati kremu koja još k tome i smrdi i cijeli rad dobije presmeđu i mutnjikavu nijansu.
Na vrh
marina1502 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marina1502 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 16:54
Bok curke! ja sam ovdje full nova i još nisam započela radove ali sam dobro proučila vaše savjete i za sad mislim da sam sve pohvatala. tema je zakon i već mi je prije početka olakšala život jer sam mislila da ću morati potrošiti cijelo malo bogatsvo. bljakfujkaka super su mi tvoji početnički radovi, pogotovo onaj sa božičnom zvijezdom, izgleda profi Big%20smile 
ako gdje zapnem ili i sama nešto otkrijem javim se Smile
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bljakfujkaka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2010 u 19:19
marina, preskoci moje radove ako zelis napredovati ali ipak hvala
ono je cijela salveta samo zaljepljena.a ono sto zene tu rade je strava lijepo...izrezuju motive, usklađuju da se salveta stopi sa podlogom i cini nesto sto mislis da je oduvijek takvo.i ja jos hvatam.
sad muku mucim sa lakom...24 sata i jos je sve mokro
Na vrh
dorina1904 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dorina1904 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2010 u 21:38
Originalno poslano od člana lilana lilana napisao:

I ja se od skoro bavim ovim hobijem,ali radila sam sa plastikom.Ja koristim primer za metal kao osnovnu boju.Znaci premazem saksiju primerom pa kad se osusi bojom za beton u koju dodam odgovarajuci toner za boju koju zelim,kad se osusi lepim salvetu i na kraju izlakiram akrilnim autolakom.Primer je neki grcke proizvodnje, najbolje pitaj u prodavnici boja sta ti preporucuju.Mogu ti reci da taj primer koristim i za staklo i da je odlican.

Vidim da koristiš primer pa me zanima jesi li taj kupila u trgovini s bojama i lakovima( vidjela sam da oni imaju neke primere) ili u specijaliziranoj hobby trgovini?Ja sam kupila u hoby trgovinu , jako je dobar , ali je jako malo pakovanje i dosta skupo pa me zanima mogu li poslužiti i ovi iz trgovina s bojama i lakovima?
Na vrh
lilana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2010 u 12:53
dorina1904
kupila sam u trgovini boja i lakova.ovaj sto sam ja kupila je neki grcke proizvodnje za metal al kao sto sam vec rekla super se pokazao i na staklu i na plastici.najbolje pitaj u trgovini neka te posavetuju a ti onda probas pa sta bude.pakovanje ovog sto sam ja kupila je od 1 kg i kosta nesto oko 300 dinara.ja sam iz srbije tako da ne znam da li takvog ima u hrvatskoj,ali valda ima nesto slicno.
zelim ti puno uspeha
Na vrh
dorina1904 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dorina1904 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2011 u 08:33
Pozdrav svima!!!

Sve najbolje u novoj godini!!!!

Što je bolje za kupiti - fasadnu boju ili boju za beton???
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.