Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 82> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baka, prelijepe su ti ljubičice, ja ih obožavam, imam ih ali mi nisu neke!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mater ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Ljudi pozdrav, cijeli ih život volim,sada napokon imam svoje prozore i puni su mojih malih ljubimica, na jednom ih imam 7, na drugom 4, još imam 10ak što sam, ne znajući sve ove savjete koje sam ovdje pročitala, rastićila u vodi pa se baš sutra spremam na presađivanje malih u pitare. Moja ljubimica je jedna bijela ljubičica,kada malo proučim kako stavit slike pokazat ću vam kako izgledaju moje mezimice. Pozdrav!! |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Mater dobrodošla u svijet ljubitelja cvijeća i ugodno se osjećaj
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
prekrasne ljubičice, meni ove godine još nisu procvjetale
|
|
![]() |
|
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
bok ekipa!
netko zna gdje mogu u zgb kupiti supstrat za ljubičice? |
|
carpe diem
|
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Pozdrav svima, hvala za dobre komentare, i vaše su lijepe..
ako nas se skupi dovoljan broj, možda bi mogli naručiti za nas sa stranice Violet Barn nekoliko crvenih? U vezi upita za zemlju, ne znam za Zg, ali u St u trgovini Brico Store moj najbolji izbor je Substralova Terra magma, humusni supstrat za cvjetajuće biljke. Ako nema nje, uzmite neku drugu humusnu zemlju, obavezno da je humusna jer ona drži vlagu kako treba. Ako ne želite prihranjivati tekućim gnojivima, onda kompletna obvezna izmjena zemlje nakon 2 godine cvjetanja. Zemlja je jako bitna, ja sam prije par godina jednom lakomisleno kupio "neku" zemlju u kvartovskom marketu, pa u cijeloj toj sezoni dale su samo jedan cvat.. |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ako su zdravi, bujni listovi, a nisu cvale, malo im uskrati vlagu, tribale bi procvitati |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
pčelica7, hvala ti na postiću, već sam i to napravila, ali još ništa, možda je razlog preseljenje pa su još u šoku....
|
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Pozdrav Moon, ja ću ti reči jedini način cvjetanja. Provao sam sve, često prihranjivanje "Cvetalom", često zaljevanje, rijetko zaljevanje, ali za ništa - od cvijeta ni "c"..
jedini način da ti procvijeta je da joj daš optimalno svijetlo. Uz sjevero-istočno ili zapadni prozor, južni može zimi ali ljeti će je spržiti. Ako nemaš mogućnost staviti uz prozor ili balkonska vrata, onda ima neka shema sa neonskim svijetlom 40 cm iznad njih.. |
|
![]() |
|
saintpaul...hvala
|
|
![]() |
|
Nema na čemu ;) kad joj pogodiš uvjete, nakon mjesec dana cvijetovi izlaze. (Sad je zima, možda je bolje čekati proljeće sa premještanjem)
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Moje dvije prinove! Poklon od Korijenka ![]() ![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Bako predivne su
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Dama s ljubičicama!
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
krasne su
![]() |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
moje ne cvatu sem bijele ona stalno nema puno al uvijek ima cvijeta :)
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
baka, ova minica je preslatka
![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Minica je zaista divna.
Ja sam svoje stavila na "wick" sistem, i zaista je super, odlicno rastu. Vrlo jednostavno sam ga napravila, posudicu od abc sira probusila na poklopcu, u pitaric sa ljubicicom stavila dugu usku trakicu od najlon carape, provukla kroz rupicu na dnu pitara da visi dole jedno decimetar, i taj decimetar stavila u posudu od abc sira. Voda u posudi abc je sa prihranom, tako da na ovaj nacin one stalno vuku prihranu. U pocetku mi se cinilo da ce biti previse mokre, ali nisu. Nema brige oko zalijevanja, a rastu brze nego inace, jer prihranu dobijaju stalno. Jedini trik je da zemlja ne smije biti teska, vec vrlo prozracna, sto se postize tako da se stavi pola zemlje, pola perlita.
Da li jos netko ovako zalijeva?
I pocela sam oprasivati, ne znam sta ce od toga biti. Jel jos netko probao oprasivati?
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
nina jako zanimljivo zvuči
![]() ja nisam nikad ništa pokušavala s ljubičicama, ali izgleda da što ih manje obilazim njima je bolje kod mene svaku zimu sam ih unosila u grijani dnevni boravak i rijetko su cvale, dobivale neke fleke po listovima... ove godine sam ih ostavila na negrijanom stubištu i jedna me ugodno iznenadila, stvarno joj odavno nisam vidjela cvijet ![]() ![]() i ova mi je lijepa ![]() ![]() a ove su bile manje vrijedne, ali i najmanji trud se računa ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |