Zvončike - Campanula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 91011 |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moje su ovih dana u punom sjaju pa da vam stavim sliku da se uvjerite
![]() ![]() ove su malo drugacije ![]() ![]() jedina mana im je sto ne mirisu, ali nista nije savrseno |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Sensa ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Hvala Kika! Budem još pitala kod kupnje kakve su (da se ne zeznem...)
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
SilveK, nisu sve campanule za van. Postoje i "sobne" koje se zimi trebaju pospremati na zaštičeno mjesto.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ja sam kupila sjemenke dvogodišnjih visokih, inače ih zovem "bakin" cvijet jer sam ih kao djevojčica zapamtila! Ova vrsta koju sam ja kupila prve godine ne cvijeta, ali iduće godine su
![]() Jedino ovoj mojoj vrsti je mana kaj nakon nekog vremena (vjerujem zbog oborina koje traju kad one cvjetaju) posmeđe i više izgledaju trule nego... kao da stvaraju sjemenke.... ![]() Za trajnice ću ja na obadvje strane i k shashi a i sefleri, čini mi se, da se osiguram!!! ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Prekrasne su! Bila sam u dilemi kupiti ih ili ne jer nisam znala da su trajnice i da se mogu saditi van. (našla sam ih u dućanu među sobnim cvijećem) Sad ih definitivno kupujem!
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bok! ![]() Ja sam ljubitelj campanula! Imam bijele i ljubičaste (niske, puzajuće) . Nisu zahtjevne u uzgoju, dugo cvjetaju..... jednostavno prekrasne!
Evo slikica (slikano lanjske godine)
Bijela i ljubičasta zajedno;
![]() Samo ljubičasta;
![]() Samo bijela;
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Andrea- kad ova mala naraste mislit ću i ja na tebe, a ti samo kreni i u Varaždin- nikad se ne zna!
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Bravo!! To sam dobila prošle godine od kume i uvjerena da je ljetnica! Kako je mala nastavila rasti unjela sam ju u kuću i čudim se kak to da je još živa!
Znači može biti i vani! Hvala! Sad sam baš happy ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da jos nisu spomenute zvoncike pa otvaram temu o njima
ja ih obozavam - ponajprije zbog plave boje, a i zato jer su jako zahvalne i lake za odrzavanje najcesce se koriste kao biljke za kamenjar ili za obrubljivanje jer su prilicno niske (iako ima i "visih" vrsta) evo pronasla sam jednu sliku svojih, ali kad na proljece opet procvjetaju nadam se da cu ih uhvatiti u punoj ljepoti i pokazati vam ih ![]() slikano je prosle jeseni kad su jos imale zakasnjele cvjetove ja imam 2 vrste, mada imam jos 1 za koje nisam 100 % sigurna imam ih i u pitaru/tegli i u zemlji podnose i vruce i hladno vrijeme - ne treba ih sklanjati zimi jedino sto tesko podnose su puzevi koji obozavaju grickati listice mladih biljcica razmnozavaju se dijeljenjem busena najesen ili u proljece |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 91011 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |