Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamioculcas
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamioculcas

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 17>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2010 u 12:42
ovo je prekrasna biljka koja svakome zapinje za oko, ali treba dosta prostora, pa ju nažalost nemam gdje držati, čestitke svima vama koje imate volje i strpljenja, a divim se vama koje ste se upustile i u razmnožavanjeClap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2010 u 16:06
Zbilja je prekrasna i nezahtjevna biljka. Imam je i ja, a ako stane u moj mali hodničić, Mari i kod tebe bi se "snašla" bez problema. Svojoj sam samo vrpcom povezala grane da ne idu u širinu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2010 u 08:33
ide mi jos jedna granaaaasmile128
Per aspera ad astra.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2010 u 19:54
He-he Zvjezdana, baš sam i ja jutros primjetila novu grančicu iz zemlje, valjda im je sada vrijeme.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2010 u 19:10
bit ce da je  :)
Per aspera ad astra.

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2011 u 13:10
Ovo je ogroman zamić kod mene na poslu.Ne vidi se baš njegova veličina.Nadam se da ga neće ubiti sa pretjeranim zalivanjem.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 13:49
moj jos ejdnu granu tjera bas sam sretna  samo e bojim da mi ne postane prevelik za komodu di cu onda s njim :(
Per aspera ad astra.

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 18:03
Kiki.K. zamio, ne smije se zalijavati više od jednom, osim ako je jako, jako suhi zrak ev.dva puta mjesećno. Ali zato ga treba redovito prskati

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 22:33
Mene definitivno ne voli zamić jer ostala mu je samo jedna grana. Zvjezdana se hvali kako njen napreduje, točno se sjećam da smo ga u isto vrijeme nekako kupile jer smo se naravno ovdje pohvalile a moj lagano ali sigurno umire Cry...Sad razmišljam da mu "prikratim" muke i pokušam ga zapelcati.Ožiljavanje u vodi sam probala i nije išlo , razmišljam da ga probam razmnožiti preko lista...Ima li itko iskustva u tome ili da probam ipak opet s ožiljavanjem?
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 15:11
ivna, izvadi ga iz zemlje i pogledaj mu korijen,(to u stvari nije korijen nego nešto kao rizomi) vjerovatno truli. to se i meni dogodilo, ja izvadila očistila, ponovo posadila i eno ga stoji, još ne raste ali stoji zelen. moj ima 3 grane. nemoj ga puno zalijevati!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 15:21
Probat ću Antonija , hvala Big%20smile .Jedino, što ja svog zamića skoro uopće ne zalijevam (otprilike jednom mjesečno) pa mi nije jasno otkud bi strulio Confused...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 15:44
Bilo bi ga pametno izvaditi i pogledati kakvo je stanje u zemlji, pustit da se prosuši.

Još ima jedna dobra ideja koja se primjenjuje na anturiju, da bi se sprječila trulež korjena - poprašiti korjenje sa pepelom ili ugljenom.

Mislim da je Hoja spasila adama tako( ili neku drugu biljku). Treba samo naći o čemu se radi, mislim da je upitanju nekakav ugalj možda pepeo može biti prejak. Za to bi poslužio možda i medicinski ugalj. Možda se javi netko sa boljim znanjem.

Ako ćeš dodavati novu zemlju možda bi trebalo kupiti odgovarajuću. Menije nedavno presađivanje, u neodgovarajuću zemlju, počelo sušiti dracenu.Cry

Možda Ivna nisi ti kriva u trgovinama znaju dobro uništiti biljke, pogotovo ako se ne kupuju u posebnom dućanima . Biljke putuju, trgovac o zamiju nema pojma i prezalije ga.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 15:50
Šmrckice hvala ti na odgovoru , još ću malo pričekati možda se netko još javi tko je imao isti problem...Ma mislim da si u pravu što se tiče ovog zadnjeg, od kad sam ga donijela kući i nije niš drugo "radio" već venuo grana po grana Cry...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 16:19
Evo jedan savjet koji sam našla za anturij, možda bi se mogao primjeniti na zamiju.Smile

"Korijenje je osjetljivo i prilikom sadnje kao zaštitu od pljesni možemo ga poprašiti drvenim ugljem."
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 17:09
Ajoooj Šmrckice, gdje da nađem drveni ugljen Ermm?!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 18:14
Postoji drveni ugalj za gril, mislim da postoji za kupiti čisti drveni ugalj bez dodataka. Trebaš pogledati u vrtnim centrima i benziskim crpkama, ili pitaj nekoga ima li malo drvenog uglja.

Evo ti jedan zanimljiv članak u vezi drvenog uglja.Wink

http://sumlist.sumari.hr/gootxt.asp?id=196305&s=12&s2=24
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 19:08
Ajajaj, Šmrčkice, iako sam zumirala, jedva sam uspjela proćitati. A uvijek nešto interesantno napišeš

Rijeka

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 19:31
Meni je taj tekst tako zanimljiv, planiram dovlačiti ugalj na vrt. Samo da ukopčam koji i odakleEmbarrassed

Priroda daje puno zanimljivih ideja, kojima je milijunima godina sama sebe liječila.

A mi tu dođemo sa nekim špricama i raspištoljimo se, i opet ništ koristi. Priroda je zakonWink
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2011 u 00:33
Upravo sam većeras, lutajući okolo, i ja pronašla puno interesantnoga u vezi drvenog ugljena......

Rijeka

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2011 u 01:30
Pošalji mi linkove ako su na našem i engleskom, nemoj molim te kineskogWink

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.