Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Korisnik | |
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kuštrava i ja koristim isti taj CRAQUELLE MEDIUM,on ti je jednokoracni, inace za 3 k treba ti tecaj, sa njim treba znati.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kuštrava ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
hvala! jel imaš onaj 2K ili 1K? |
|
![]() |
|
pluton ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Pozz!!!!! Puno suuuper ideja! Zanima me koliko kosta taj lak za parkete i koji tocno akrilni sprej koristite? Ja sam imala za auto felge ali jako smrdi.
![]() |
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Ja koristim od Hobby linea - CRAQUELLE MEDIUM. Do sada me nikad nije izdao. Imaš ga u Lumosu i NB-u. U Lumosu je jeftiniji.
|
|
![]() |
|
kuštrava ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
planiram si nabaviti crackle lak.. nisam do sada radila sa njim i zanima me koji bi mi preporučili.. naravno da nija jako skup ;)
|
|
![]() |
|
lucky07 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
bok svima, nova sam i zanima me decoupage i kupila sam si par stvarcica za pocetak, ali motivi na salvetama mi nisu toliko interesantni, pa sam malo istrazivala i jako mi se svidaju ovi collage-i na etsyu http://www.etsy.com/shop/LandofEnchantment?page=8 , pa me zanima da li se moze to ikako iskoristiti, nesto sam cula o rizinom papiru, da li je mozda netko proba, hvala
ok... malo sam prosarala po forumu i nasla odgovor na svoje pitanje ![]() |
|
![]() |
|
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
cure jedno pitance, cime moze se zameniti bitum,da li neko koristio ne ovaj specialni oz ART trgovina, nego kupovno nesto iz trgovine boje-lakove
![]() |
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
U spreju ima primer za plastiku, a ja ga koristim i na staklu.
Bilo koja trgovina boja i lakova ga ima.
|
|
![]() |
|
RIDRIDRID ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 96 |
ja bi taj neki iz trgovina boja i lakova, ali me zanima koja konkretno trgovina |
|
![]() |
|
dorina1904 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 196 |
RIDRIDRID - ja sam kupovala u Lumosu i meni se puno bolji pokazao onaj za staklo koji možeš koristiit i na svim ostalim površinama od onoga za metal.
Cure su rekle da ima za kupiti i u trgovinama boja i lakova
|
|
![]() |
|
RIDRIDRID ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 96 |
MOže li mi netko reći gdje točno ima za kupiti taj primer u ZG, nisam odande ali poslala bi prijateljicu da mi kupi, pa da znam gdje da je šaljem da ne traži po cijelom gradu.
|
|
![]() |
|
dorina1904 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 196 |
Primer je sredstvo koje se stavlja na skliske predmete kako bi se boja bolje prihvatila.
|
|
![]() |
|
Majolina ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 28 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 103 |
e da,zaboravih pitati...
dorina 1904,što je to primer? nikad čula za to.. ja staklo prije bojanja prebrišem alkoholom. |
|
![]() |
|
Majolina ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 28 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 103 |
cure puno vam hvala!!!
kupila sam danas u bauhausu boju za beton 0,75l BETOSAN za 29,90 kn i nadam se da ću uspijet ulovit vremena da nešto i napravim,jedva čekam!!!! ![]() |
|
![]() |
|
zanima me dali će se boja guliti ako nanesem par slojeva?
Naime kada bojam boce prvo obojam sa bojom za beton, pa još jednom pređem spužvicom da bude ravnomjerno , da mi se ne providi, zatim stavim salvetu i opet tapkam spužvicom u drugu boju, zavisi od uzorka salvete i na kraju lak za čamce.. jel dobro radim? |
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Možeš slobodno raditi s fasadnom bojom ili bojom za beton jer su obje akrilne, jednako kao i one iz dućana. Od tih "hobby boja " kupim crvenu jer ju ne mogu nikako sama umiješati da mi ispadne jarko crvena i kupim metalic boje (zlatnu, srebrnu i bakrenu) iako i njih ima u dučanima boja i lakova u malim pakiranjima. |
|
![]() |
|
Eto Majolina i ja sam friška u ovom hobiju, i sama sam na početku sve kupovala u hoby dućanima i otkad sam otkrila ovaj forum shvatila sam da to nija potrebno.
Koristim fasadnu boju i za staklo i za drvo, na staklo najprije nanesem primer i onda boju , ništa se neće dogoditi.
meni se ponekad malo boje oljušti s plastike , pa su mi cure savjetovale da predmet najprije pošpricam bezbojnim lakom , osušim i mažem bojom.
|
|
![]() |
|
drage moje vrijedne tete salvete,ja sam nova ovdje i polako sam počela sa radom u ovoj čarobnoj tehnici.pratim vas već neko vrijeme i zaista imate puno divnih radova i korisnih savjeta.ja kad uspijem napraviti još nekoliko radova, obećajem odmah ih stavljam na forum!!! ali imam ja i koje pitanje za vas jer sam pročitala hrpu vaših savjeta i sve stranice "zamjenskog materijala" ali nikako da skužim jednu jedinu stvar,a to je... da li vi koristite te akrilne FASADNE boje i za bojanje STAKLA I DRVA???
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hvala curke!
|
|
![]() |
|
Ja koristim bezbojni lak na vodenoj bazi (aqua lak) jer je neotrovan i ne smrdi a osuši se brzo. Tri sloja budu suha za otprilike tri do četiri sata. Preporučujem bezbojni od Chromos Svjetlost Lužani jer nije fotosenzibilan pa ne mijenja boju u žučkasto (barem prema mojim iskustvima). Pokazao mi se dobar i na daščicama na koje stavljam vruće lonce, skroz dobro podnosi visoke temperature nijedna daščica se nije oštetila.
Također koristim i bezbojni lak u spreju za aute (koristim Happy Color) koji se osuši za cca 15-20 minuta i prilično je sjajan.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |