Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 84> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ljudi, predivne sukulente imate
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Hvala vam svima na pohvalama, Pinus
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,lijepe su ti crassule,istina je da se skoro svi sukelenti razmonožavaju reznicama bez problema.
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Vidim po slikama da pupa uveliko razmnožava svoje sukulente reznicama. Ne znam što je ljepše: njezini kaktusi ili ostali sukulenti ?
Zadnje dvije godine povremeno se i sam odlučim za takav korak. Mogu reći da je razmnožavanje sukulenata vrlo jednostavno i da se svi prime. Evo da vam predstavim još dvije Crassule dobivene iz reznica. Ako sam ih dobro identificirao to su Crassula ovata fufruraceum i Crassula arborescens Blue Waves. Zbog nedostatka prostora ili bolje rečeno negrijanih prozorskih polica ovu sam godinu odlučio držati Crassule na prozorskim policama u dnevnoj sobi (temp. 18 – 22 C). Crassule su u vegetaciji i čini mi se da je trenutno sve u redu. |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Svaka čast Pupa
Biljčice su ti ljepe i uredno zbrinute, kako onda neče napredovat |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Dobro došla Pupa imaš lijepu kolekciju crasula!
|
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() |
|
Pozdravljam veselu ekipu
![]() Najstarija, dobila prije 3 godine ![]() Ovu granu sam ljetos "ukrala" šogorici ![]() Kupila u Konzumu ljetos, ima ih više i nisam htjela razdvajati ![]() Nastavak slijedi .. ![]() |
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Baš mi je žao to čuti, ova moja je prevelika za zimsko spremanje pa se nadam da će ovakva dočekat i proljeće, a onda ti pošaljem komadičak
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
I moju je uništio mraz nedavno - a blizu sam Dubrovnika.
Najteže mi je što se po prvi put spremala cvjetati. ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Au da -10! Ja sam u Makarskoj,ovde je puno lakše prezimit vani.Prije par godina ju je pogodio jedan mraz ali je oštetio samo na nekim mjestima i oporavila se jako brzo.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Krasna ljepotica. Tvoji mora da su iz Dubrovnika ili Hvara kada Krasula tako lijepo raste na otvorenom prostoru. Kod mene je danas ujutro bilo - 10 C samo usporedbe radi.
Moju veliku Krasulu je uništio prvi mraz ove godine. Temperatura je preko noći pala do 0 C i kroz par dana je Krasula pocrnila. |
|
![]() |
|
A gdje si ti doma,kad ih možeš stalno držati vani,prelijepe su
![]() |
|
![]() |
|
Ova je u mojih otkad znam za sebe, uvijek vani i upravo cvjeta
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus,ja ti mrzim plastiku,pa tako i plastične tegle za cvijeće,sve moje cvijeće je posađeno u plastične tegle i svako onda dobije i ukrasnu teglu.Baš sam ovo ljeto dosta kaktusa i sukulenta posadila u terakotu,znam i ja sam pročitala da ni to nije previše dobro,ali ne mogu si pomoći
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mali kaktus, zanimljiva je tvoja kolekcija. Malo je uspavana jer je trenutno bez svijetla i na hladnom.
Vidim da imaš svoje krasule u ukrasnim teglama. To po meni nije dobro. Ne možeš kontrolirati vodu, stari supstrat .....Po meni je bolje držati sukulente u standardnim teglama za cviječe (plastičnim) i redovito, kada je to potrebno,presađivati. Ovako ako su u ukrasnoj tegli ili dobiju premalo vode ili ostanu sa mokrim nogama. Svoje sukulente sam prošle godine držao u garaži sa malo svijetla. Sve echeverie su dobile duge vratove, svijetlo je sigurno bitan faktor kod uzgoja sukulenata. Ove godine sukulente držim na prozorskim policama zaljevam po potrebi i sve je OK. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Naravno, i od mene pohvale.
Imam i ja neke vrste koje držim na hladnom i nisam ih još od unošenja zalila. Već odavno želim i crasulu morgans beauty i falcatu. One imaju zanimljivu boju koja upada u oči. A falcata me nekako podsjeća na morskog psa, ne znam zašto :) |
|
![]() |
|
Otok ,hvala Bogu nisam. Moja susjeda ima kolekciju sukulenata da vam se zavrti u glavi.
Prošlu godinu sam držao kaktuse i sukulente na hladnim prozorskim policama. Ove godine imam puno veću kolekciju i hladne prozorske police su rezervirane za pustinjske kaktuse. Sve sukulente ove godine držim na svijetlim južnim prozorskim policama i redovito zalijevam. Za sada je sve OK. Mali kaktus napisala si da svoje krasule držiš u hladnom hodniku.I ja sam bio u dilemi kamo sa njima: hladno i tamno ili svijetlo i toplo. Odlučio sam se za ovu drugu varijantu. Dali je ispravna nisam siguran. Vidjeti ču u proljeće. Potražio sam na netu što znače imena mojih krasula. Pa koga zanima evo prijevodi na Hrvatski za dva najčešća: Crassula je deminutiv od latinske riječi crassus što znači debeo. Ovata – u obliku jaja Arborescens - u obliku drveta Ovo je Crassula arborescens Silver dollars moje susjede. Zbilja krasan primjerak Krasule. Visoka je oko pola metra. Sa nje sam dobio reznicu. |
|
![]() |
|
Prekrasne su ti crasule,i ja imam dvije velike crasule ovate,stoje mi u hladnom hodniku.Imam i nekoliko drugih,neke sam kupila neke dobila,drugi tjedan ću imati više vremena pa ću ih poslikati.Zaista šteta što tvoju susjedu ne zanima forum,ali zato imamo tebe da nam preneseš njezina iskustva i naravno slikneš.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |