Pampas trava |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Korisnik | |
ella16 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Divna biljka
![]() Znači, koliko sam shvatila... može se razmnožiti i dijeljenjem?? Mislim da sam ju snimila kod susjede u vrtu pa da užicam malo
![]() |
|
Zagreb - zapad
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Marusha0410 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
e ja ti svoju šišam uvijek u zimi i nikad nesmrzne |
|
![]() |
|
Marusha0410 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
ja svoju pampasicu šišam krajem 11 mj i početko 12....kako kad i moja evo sada počela cvjetati
|
|
![]() |
|
angie011 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 20 |
ljudi evo jedno vjerojatno glupo pitanje...ali ja sam tu da ga postavim!!:)ima li tko za prodati ili pokloniti šacicu sjemena od neke trave ili razlicitih trava(neka niska trava)....treba mi jer uredjujem staniste za svoje kornjace pa bi posijala nesto trave nije bitno kakve samo da se zeleni i traje....u poljoprivrednim apotekama ima samo kupiti na vrece a meni treba malo...pa ako ima neka dobra dusa neka mi se javi na pm!!!bila bih jako zahvalna
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Imaš u bauhausu na dijelu gdje su trajnice
![]() |
|
![]() |
|
perussola ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
Mozda netko u Zg ima malo viska ove ljepotice?
Ili bar savjet gdje da ju nabavim ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Neven1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() Velike pohvale vlasnicima koji imaju pampasicu, ipak se na kraju svaki trud isplati. ![]() A kad se smjesti nagradiću vas i slikom ![]() Veliko Vam hvala na iscrpnim informacijama! ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo i ja poslušala savjet i jutros ošišala svoju pampasicu. Čini mi se doduše da je već bacala nove metlice iznutra, ali što je tu je, sada izgleda ovako.
Zanemarice zelenu bačvu, ona je samo graničnik širine, dolje nema dna.
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super Belina, ja još svoju nisam šišnula, mislila sam čekat da prođe zahlađenje koje najavljuju, ali čini mi se da ću prije toga i ja u akciju.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina, nema nam druge nego ošišati je.
Cimi hvala ti najljepša, nešto slično mi je sugerirala i Korijenko, pa najbolje je da malo još sačekam, jer je sada ovo uvelo lišće štiti od još nekog eventualnog zimskog "udara".
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Pampasicu se orezuje prije kretanja vegetacije. Kada su od zime stradali svi listovi, odreže se sve na 10 - 15 cm od tla, a ako u srcu biljke ima neoštećenih listova, njih ne orezujemo. Kod ovakve, kao Trišina, nije nužno orezati sve lišće. Ja bih na njoj odrezala sve vanjsko oštećeno i polomljeno lišće, a srce ne bih dirala. Tako ja orezujem svoje. |
|
![]() |
|
Draga Triša,i ja imam u vrtu pampas travu,ne izgleda za pohvaliti,šlušam svakakve načine,kako je uljepšati,ja vidim da moj susjed ni nezna da u vrtu ima pampas travu,a po ljeti imaš i što vidjeti,najljepša mu je.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Korijenko, mislim da će joj to biti potrebno jer izgleda žalosno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Triša, moj tata je uvijek u rano proljeće pampasicu totalno ošišao, tako da ću ju ja sutra "nafrizirati"
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Što da radim sa pampasicom, čiji su djelovi očito smrzli?
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
sad tek ništa neznam, jedino mi preostaje čekati, pa ću vidjeti!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Kod moje mame je slučaj da je sasvim uredno cvala. Kada se previše razrasla, razdijelila ju je i okolo podijelila u susjedstvu. Sada nikome, ama baš nikome, ne cvate. Tako da tu nije problem "muške" i "ženske" tj. da je njoj ostala npr. samo "muška", a da je nekome dala "žensku". |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |