Lič (Gorski kotar) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 24> |
Korisnik | |
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponovo sam posjetila ove stranice, uostalom rekla sam da ću biti česti gost. Lijepo je vidjeti sve te starine, pogotovo za neke od nas koje dugo pamtimo, pa nas uvijek podsjete s radošću na naše djetinjsvo.
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Da nisi otvorila ovu temu za mene bi Lič bio samo mjesto kroz koje prođem i koje ima lijepe i uredne okućnice. A samo malo dalje od ceste tolike ljepote .... |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Baka, BlankaC, Lora, Hoya - svih vas očekujem ovo ljeto na kavi u Liču, a kao što sam već i napomenula kava će uključivati i razgledavanje starih stvari. Bit će to "Dan otvorenog muzeja u Liču"
Anaida - ti si još mlada pa ti ne bi bio problem skoknuti također taj dan do nas (naravno sa punim autom CIF-ovki). Gioiaa - ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Na prethodnim stranicama sam vas upoznala sa nekim biljkama koje možete naći u Liču, a danas ću staviti par slika životinja.
No, prije toga bih željela napisati par riječi o lovstvu na tom području. Prije donošenja Zakona o lovu (1893. godine), u zapisu jednog glasnika, 1891. godine, govori se o lovu na vukove u Ličkom polju. Bivše lovište Lič je 2007. godine dobilo oznaku VIII/112 novo ime "Vranjak". Ta lovna jedinica postoji još i danas. ![]() Od životina kod nas se mogu vidjeti: medvjed, jelen, srna, divlja svinja, zec, jazavac, lasica, tvor, puh, tetrijeb, vuk, ris, divlja mačka, vjeverica, jastreb, sova, tetrijeb, roda, čaplja...Ovo su slike koje nisam ja slikala nego moji prijatelji... Pa krenimo od najvjerojatnije najmanje simpatične... - žabice ![]() - čaplja ![]() ![]() - rusi svračak ![]() - jastreb ![]() |
|
![]() |
|
- divlja svinja ![]() - lasica ![]() - srne, srnjaci.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
U jednom diijelu ove teme stavila sam slike biljaka, u prethodnim postovima slike životinja, a danas je na redu desetak slika prirode. Ove slike neće biti popraćene tekstom, samo gledajte i uživajte....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Gledala i uživala,lijep je tvoj kraj
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
imala san u Liču neke zaostatke, sve san pregledala i uživala san ! prekrasne biljke rastu u tvome kraju, životinje, jesi li ti to slikala. priroda koja te okružuje je veličanstvena!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Drage mali kaktus i antonija - lijep je, ali nas je svakim danom sve manje. Evo par podataka:
1792. godine - 956 stanovnika 1856. godine - 1489 stanovnika 1902. godine - 2298 stanovnika 1953. godine - 1125 stanovnika 2001. godine - 584 stanovnika Antonija, to su slike od uglavnom od mojih prijatelja (par ih je mojih). Na nekim slikama vidjeli ste Ličko polje. Na njemu je JNA (od 1975.-1983. godine) povremeno vršila vježbe gađanja iz teške artiljerije, iako polje nikada nije registrirano kao vojni poligon. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Malo ali lijepo i bogato mjestašce!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasna je to netaknuta priroda,vračam se u djetinstvo,koje je bilo u ISTRI,nije bilo tih lijepih životinja,ali one koje sam teda ja vidjela,sve su nekako bile pitome,osim vuka.Hvala Vam na lijepim slikama Lića.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasno
![]() |
|
![]() |
|
Anaida, Belina, Moon - hvala vam cure na posjeti
Lovro me na početku ove teme u jednom trenutku oslovila sa "šaptačica jelenima". Moram opravdati ovu titlulu ![]() Na prvoj stranici ove teme bile su dileme da li je na slici srna ili srnjak. Napisala sam da ih je u onoj fazi teško na prvi pogled razlikovati, osim ako se ne oglase. No, u ovo vrijeme primjeti se razlika jer su srnjaku narasli rogovi. ![]() Moj sin je prije nekoliko dana išao u šumu i vratio se ponosan jer je uspio i on napraviti par snimaka tih umiljatih životinja. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
U prethodnom postu spomenula sam sina, pa ću se u ovom postu dijelom dotaknuti i moje obitelji.
1. - tamburaška sekcija U Liču postoji tamburaška sekcija "Zrinski" koja se nalazi u sklopu Etnografske udruge, čiji je član i moj sin. Aktivni su tek dvije godine mada su tamburaši postojali još davnih dana. Godinama je sekcija bila zapostavljena pa se nadam da će ova nova postava imati volje za održavanje tradicije. Moj sin sjedi na lijevoj strani u sivoj majici. Doduše tamburašima su oči malo čudne, no nije zbog pića nego zbog fotografa.. ![]() ![]() 2. - Kino u Liču - MZ Lič je 1961. godine krenula u izradu projekta za kino dvoranu, pa je 1962. kupljena kino aparatura te se krenulo u prikazivanje filmova. Moj djed je bio kino-operater. Svaki vikend (subotom i nedjeljom) prikazivali su se filmovi. Rekordna godina sa najvećim brojem prikazanih filmova je 1978. (104 kino predstave). Djed je sve te godine sam radio (do 1986.), a filmovi su dolazili petkom - vlakom. Poslije njega još je jedno kratko vrijeme funkcioniralo prikazivanje filmova, no počeli su se dešavati kvarovi te 1990. trajno prestaje raditi kino u Liču. |
|
![]() |
|
Jučer sam otišla u prirodu, u kratku šetnju da vidim ima li kukurijeka. Još ih nema puno, no glavno da je krenulo.... ![]() ![]() ![]() ![]() Ovim slikama kukurijeka svih vas lijepo pozdravljam... ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Nataly šetnja tvojim krajem je za dušu!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Nataly koja lijepa reportaža
![]() Priroda, životinje a najviše mi se dopao tamburaški sastav!
Sin ti je presladak! Sliči na mamu
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Odlično Nataly, lijepo je kod tebe, pravi raj, prekrasno biljno i životinjsko carstvo. Krasni su kukurijeci
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |