Gazanija - Gazania splendens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 20> |
Korisnik | |
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iz mog iskustva,sad treba da ih prepikas u nuvu zemlju dubine 8cm i vecu posudu.Razmak izmedju biljaka bi trebao da je oko 3cm ali tako da ih presadis da budu upustene u zelju do prvih listica.Zatim se blago zaliju i drze na svetlom i po mogucnosti toplom mestu.Pokusaj ovako,ja sam po ovome radila i sad su sa oko 7 listica.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Naprosto nije za vjerovati,od svih biljčica koje sam posijala u klijalište gazanije su izniknule za šest dana,a ostalo još ništa.Na vrečici piše da niču za 12 do 14 dana.Jedino se bojim da mi sad ne krepnu od sunca i da naglo ne odu u vis i nestanu jer to mi se obično znalo dogoditi sa biljčicama kad su izniknule i krenule rasti ,pa se osušile.Ima li netko savjet što je naj pametnije sada raditi da mi se to ne bi dogodilo.
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
jelsa_, napravila sam po tvojim uputama i evo sad nakon dva tjedna pokazuju se malecki izboji, imat ću 8 novih gazanija (nadam se), ali i majka gazanija se dobro drži iako sam ju dobro ošišala
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Oprosti,ja misla mali kakatus,imenica muškog roda ,pa muško...ne zamjeri,vidim da na forumu ima i muške populacije npr.Voki sve živo zna o amarilisima i baš mi je sa svojim znanjem upao od prve u oči...ali sve u sve mu jako sam sretna što se družim sa svima Vama koji volite cvjeće kao i ja i imam od Vas što naučiti ...to sam vidjela pregledavajući slićice Vaših vrtova,okućnica i cvjeća...
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Imam jednu gazaniju koju sam dobila i ona mi je na hladnom i za sada se dobro drži,ali još treba proći puno vremena da se može iznijeti van,vidjet ćemo da li će uspjeti preživjeti.Ja sam ona,a ne on.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Ti Mali kaktuse,jesi li Ti već probao tako nešto eksperimentirati sa gazanijama u kontinentalnom djelu Hrvatske ili sa nekim drugim biljkama za koje je uvrježeno mišljenje da ne mogu prezimiti?Možda da se stave do proljeća u neke tegle,pa u podrum di ne smrzava,a na proljeće ih razdjeliti kao što je Olja napravila sa svojom gazanijom i uspjela kako vidim.
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Silvestra,nema šanse da bi gazanije preživjele zimske uvjete u kontinentalnoj Hrvatskoj.
|
|
![]() |
|
I ja sam 16.02.posijala gazanije,ali nije baš toplo u kući ,pa se još ne nadam da će izniknuti.Ali imam pitanje za iskusnije forumaše od mene:da li bi gazanija mogla prezimiti posađena vani ako joj se pokrije korjenje i malo ju se malčira i zaštiti,napominjem da živim u okolici Zagreba.Za priobalni dio Hrvatske znam da nema problema ,pa mi je palo na pamet da bi možda i u kontinentalnom djelu ako se zaštiti mogla opstati preko zime.
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Moje 4 iznikle i isto stoje, ali cekat cemo :)
|
|
![]() |
|
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Morana,gazania u startu ide dosta sporo.Nema nervoze,malo strpljenja i sve će biti ok.Prve cvjetove možeš očekivati krajem travnja,ali moraš zadovoljiti sljedeće uvjete.Za nekih 15-ak dana obavezno prepikirati presadnicu/kad dobije dva prava lista/u veću posudu-lončić.Kao što ti je Olja napisala,dosta svjetla i umjereno zaljevanje.Polovinom travnja presaditi u zemlju.
|
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
ne znam... sve su isti uvjeti ko i prvih dana... ne nerviram se... ima vremena i kupit drugu vrećicu
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Morana samo pazi da ne budu pre mokre i da imaju dosta svetla....one vole toplotu i sunce i cesto stoje dok im ne bude potaman pa se ti ne nerviraj...krenuce one...
![]() |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
moje doslovce stoje, ne znam što im je... nit rastu nit propadaju...
|
|
![]() |
|
Devojke kao stojite sa beby-gazanijama.....niko se ne javlja...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Otok, kad smo presretne da konacno i nama krene s tom ljepoticom!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma baš ste mi simpatične kako brojite iznikle biljčice
|
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Ja sam posijala dvije kartice tako za mamu i sebe i prekjučer još jednu karticu pa čemo vidjeti hoće li i kod te biti sreče !
![]() |
|
![]() |
|
Morana i ja sam ih nekih 10-12 posadila, 3 vire, evo prvi put nakon par godina dami uopce niklo sjeme, Oljin recept je mrak! :))) Hvala Olja!!!
|
|
![]() |
|
meni je evo iznikla i 5. od 10 sjemenki
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |