Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vilac - Cobaea scandens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vilac - Cobaea scandens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 14>
Korisnik
Poruka
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 17:48
Ove godine sam kupila i bilo je u vrećici 3 sjemenke a prošle godine je bilo 5. A nije sigurno ni da će sve niknuti.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 09:51
uspijela sam i ja kupiti sijemenje stvarno ima malo sijemenki
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 18:01
ja san je danas posijala!
u vrećici su bile ravno 3 sjemenke, ako nikne barem jedna,ja sretna!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 20:50
....Antonija, kod nas   si  kupila  ili?
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 22:01
manči, imaš sjeme u bauhaus... u Zagrebu, ako si blizu.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 22:49
...sunceee,  hvala  na  informaciji  ali  nazalost  ,  daleko  sam....
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 05:12
Sjeme vilca je i kad izvana naručujete skupo i pakovanja su mala (4 sj.) a i ne prokliju sve, pa već u startu ispadne 1 sj. 7 kn.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:05
manči, poslala mi natalija iz Zadra!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:21
....posijala  sam  prije  2  godine  prekasno  pa  ih  je mlade  vrucina  unistila....
....mi  u  Dalm  trebamo  dosta  rano  posijati  tako  da  biljka  ocvrsne  do  lipnja.... 
...Antonija,  vidit  cemo  kako  ce  tvoje  napredovati....Thumbs%20Up
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 11:37
Posijala sam ove godine, nije još nikla. Imam u podrumu od prošle godine. Ima nešto zelenog lišća i jesenas je napupala ali se cvijet nije otvorio jer je zahladilo. Sada ću još malo  pričekati da bude toplije  da iznesem napolje jer u podrumu nema baš dobre uvjete. 
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 11:42
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Sjeme vilca je i kad izvana naručujete skupo i pakovanja su mala (4 sj.) a i ne prokliju sve, pa već u startu ispadne 1 sj. 7 kn.

Kod nas je za divno čudo jeftinije. 1 pakovanje je bilo 4,50 kn u intersparu. Danas se spremam posijati sjemenke. Onako po opipu kroz vrećicu čini mi se da ima 5 sjemenki.
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 14:50
kupila u intersparu jedan paketić prije mjesec dana. Posijala, bilo u vrečici 6 kom.

Sve su nikle u roku od 15 dana.

Sada su cca 7 cm visoke :)))
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2011 u 19:45
Samo da vam javim da je u mojoj vrećici bilo 28 kom. sjemena.
Vidjet ću koliko će nići, danas sam posijala.
Sjeme je kupljeno u bauhau... u ZG na jankomiru.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2011 u 19:47
28 sjemenki smile39 pa kolika je bila kesica? i kojeg proizvođača?
ove u merkura i spara su od istog proizvođača i imaju po samo par sjemenki
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2011 u 20:30
Vrećica je mala, najmanja koja postoji, a proizvođač topstar seeds ( Holland ).

I ja sam razrogačila oči kad sam vidjela koliko ima sjemena- naročito jer sam pročitala postove s ovih stranica.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2011 u 21:52
Ja sam danas slućajno naišla na kobeu i kupila sjeme.Zanima me da li bi ona na južnoj strani kuće dobro uspjevala ako bi je ja posadila u teglu na gornji balkon i pustila da se objesi prema dole,a kad dovoljno naraste pincirala bih joj vrhove da se razgrana.To je jedna varijanta,a druga da je posadim u veliku teglu na terasi i kako raste da je pletem oko bambusovog štapa,jer drugog mjesta za posaditi nemam.smile160
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 22:58
Sjemenke sam imala namočene 24 sata u mlakoj vodi jer sam vidjela da su jako tvrde i drvenaste,a nakon toga sam ih posijala svaku u svoju teglicu i dobro zalijala,pa sad čekam što će se dogoditi i hoću li imati sreće da mi iskliju.Bile su u vrečici samo 4 sjemenke.smile95
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 08:54
....Silvestra,   ako  si  u  podrucju  s  vjetrom  treba  je  drzati  na   zaklonjenom  mjestu....moj  prvi  pokusaj  s  tom  biljkom  je  propao  zbog   vrucine  a   i  zbog  vjetra,  bila  je  na  vjetrovitoj  taraci....koliko  sam  citala ,   ona  je  biljka  za  omatanje  oko  necega... 
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 09:04
juhuu u vrećici šta sam kupila bilo je 15 sijemenki i posijala sam 6.3 a niknulo je 13 komada i to sam primjetila 16.3 da vire...ma divota sad samo da nešto ne zaribam sa mladim biljčicama ....nego koliko se stavi biljčica zajedno u zemlju u vrt jel to onako ka grah ili se stavi samo jedna  mislim možda je glupo pitanje al bolje pitat nego skitat
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2011 u 09:49
....krasno  je  to  bila  slikovno  opisala  Dada iz  Slavonije...ne  mogu  nac  njene  slike....
....ja  sam   bila    posadila  4  biljcice  zajedno  i  stapovi  za  penjanje... 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,217 sekundi.