Vilac - Cobaea scandens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 14> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ove godine sam kupila i bilo je u vrećici 3 sjemenke a prošle godine je bilo 5. A nije sigurno ni da će sve niknuti.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
uspijela sam i ja kupiti sijemenje stvarno ima malo sijemenki
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja san je danas posijala!
u vrećici su bile ravno 3 sjemenke, ako nikne barem jedna,ja sretna! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....Antonija, kod nas si kupila ili?
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
manči, imaš sjeme u bauhaus... u Zagrebu, ako si blizu.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...sunceee, hvala na informaciji ali nazalost , daleko sam....
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Sjeme vilca je i kad izvana naručujete skupo i pakovanja su mala (4 sj.) a i ne prokliju sve, pa već u startu ispadne 1 sj. 7 kn.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
manči, poslala mi natalija iz Zadra!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
....posijala sam prije 2 godine prekasno pa ih je mlade vrucina unistila....
....mi u Dalm trebamo dosta rano posijati tako da biljka ocvrsne do lipnja....
...Antonija, vidit cemo kako ce tvoje napredovati....
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Posijala sam ove godine, nije još nikla. Imam u podrumu od prošle godine. Ima nešto zelenog lišća i jesenas je napupala ali se cvijet nije otvorio jer je zahladilo. Sada ću još malo pričekati da bude toplije da iznesem napolje jer u podrumu nema baš dobre uvjete.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Kod nas je za divno čudo jeftinije. 1 pakovanje je bilo 4,50 kn u intersparu. Danas se spremam posijati sjemenke. Onako po opipu kroz vrećicu čini mi se da ima 5 sjemenki. |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
kupila u intersparu jedan paketić prije mjesec dana. Posijala, bilo u vrečici 6 kom.
Sve su nikle u roku od 15 dana.
Sada su cca 7 cm visoke :)))
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Samo da vam javim da je u mojoj vrećici bilo 28 kom. sjemena.
Vidjet ću koliko će nići, danas sam posijala.
Sjeme je kupljeno u bauhau... u ZG na jankomiru.
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
28 sjemenki
![]() ove u merkura i spara su od istog proizvođača i imaju po samo par sjemenki |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Vrećica je mala, najmanja koja postoji, a proizvođač topstar seeds ( Holland ).
I ja sam razrogačila oči kad sam vidjela koliko ima sjemena- naročito jer sam pročitala postove s ovih stranica.
|
|
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Ja sam danas slućajno naišla na kobeu i kupila sjeme.Zanima me da li bi ona na južnoj strani kuće dobro uspjevala ako bi je ja posadila u teglu na gornji balkon i pustila da se objesi prema dole,a kad dovoljno naraste pincirala bih joj vrhove da se razgrana.To je jedna varijanta,a druga da je posadim u veliku teglu na terasi i kako raste da je pletem oko bambusovog štapa,jer drugog mjesta za posaditi nemam.
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Sjemenke sam imala namočene 24 sata u mlakoj vodi jer sam vidjela da su jako tvrde i drvenaste,a nakon toga sam ih posijala svaku u svoju teglicu i dobro zalijala,pa sad čekam što će se dogoditi i hoću li imati sreće da mi iskliju.Bile su u vrečici samo 4 sjemenke.
![]() |
|
![]() |
|
....Silvestra, ako si u podrucju s vjetrom treba je drzati na zaklonjenom mjestu....moj prvi pokusaj s tom biljkom je propao zbog vrucine a i zbog vjetra, bila je na vjetrovitoj taraci....koliko sam citala , ona je biljka za omatanje oko necega...
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
juhuu u vrećici šta sam kupila bilo je 15 sijemenki i posijala sam 6.3 a niknulo je 13 komada i to sam primjetila 16.3 da vire...ma divota sad samo da nešto ne zaribam sa mladim biljčicama ....nego koliko se stavi biljčica zajedno u zemlju u vrt jel to onako ka grah ili se stavi samo jedna mislim možda je glupo pitanje al bolje pitat nego skitat
|
|
![]() |
|
....krasno je to bila slikovno opisala Dada iz Slavonije...ne mogu nac njene slike....
....ja sam bila posadila 4 biljcice zajedno i stapovi za penjanje...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |