Gasteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne moraš ti kod susjede biti po tri dana Pinus
![]() ali posjećuj ju i dalje redovito ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja imam obje ove Gasterie,ali su još male.
![]() Pinus,dajem ti zadatak da redovno posječuješ svoju susjedu i da sa sobom uvijek imaš fotić
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Na ovoj prvoj slici, a vjerujem da je ta ista koju ja imam, tu se fino vidi kako ide stapka iz stapke :) mozda i kod moje tako bude....predivne su obje!!!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() maso krasna je tvoja Gasteria! ![]() Danas sam posjetio svoju susjedu. Otišao sam malo pogledati njezine lijepe sukulente. Imao sam i što vidjeti. 50 tak kaktusa i ostalih sukulenata cvijeta ili se priprema za cvijet. Sa Gasteriom maculatom sam otvorio ovu temu. Pogledajte ju sada kada se priprema da procvjeta. Ako sam dobro brojio potjerala je 7 cvjetnih stabljika. Na drugoj slici je Gasteria verrucosa. I ona se priprema da procvjeta. Jedna mala verrucosa je danas zalutala u moju kolekciju. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
maso svi se skupa s tobom veselimo i očekujemo otvaranje cvjetića
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Još jedna ljepotica
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A kakav će to cvijet biti kad se sasvim otvori
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Ovo je zaista lepotica,bas dugo cekamo da nam pokaze svoj cvet,a po svemu sudeci bice velicanstven
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dakle ipak ne puno sunce po ljeti, no dobro osigurat ću nekakvu sjenu, bar najsunčaniji dio dana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Budi strpljiv ! Tko čeka taj dočeka !
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
iz vlastitog iskustva nažalost, znam da su gasterie vrlo osjetljive na popodnevno ljetno sunce jer im ono sprži listove.
Mnogo sukulenata ne podnosi popodnevno ljetno sunce, pa treba biti oprezan i svakako provjeriti. A što se tiče svjetlosti, u potpunosti se slažem sa Pinusom. Svjetla, svjetla, svjetla - to obožavaju svi sukulenti.
|
|
![]() |
|
Izravno ljetno sunce i izravno zimsko sunce nisu jedno te isto. Isto tako izravno sunce i svijetlo nisu jedno te isto.
Sukulentnim biljkama je potrebno svjetlo, ali neki od njih će bolje rasti ako se ne kuhaju u podnevnom ljetnom suncu. Sa druge strane je direktno zimsko sunce na našim zemljopisnim širinama toliko slabo i tako puno je oblačnih dana da je položaj na prozorskoj dasci po meni bolji nego podrumski prostor bez svjetla. Još nešto sukulenti ne vole ustajali zrak. Dobra cirkulacija zraka na prozorskoj polici je po meni bolja varijanta nego ustajali podrumski zrak. Problem je ako je kolekcija tako velika da je raspoloživog prostora na prozorskim policama preko zime premalo. Alternativa je u tom slučaju: podrumski prostor, temperatura ispod 10 C i bez zalijevanja. Tada nema vegetacije pa ne treba i niti svijetla. Pitam se gdje drže preko zime svoje sukulente veliki proizvođači recimo Kaktusi Bešlić ili MBM ? Zašto Krasula moje susjede preko zime izgleda OVAKO ? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala maso, ja isto mislim da joj ful sunce neće smetati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Trisa, moja je an prozoru, preko ljeta je przi sunce stalno i ocigledno uziva, ali ju nisam iznosila van pa ti to neznam reci, ali mislim da ipak bolej na sunce kao i svaki sukulent! Ali bolje ce ti reci ostali, znaju vise!
|
|
![]() |
|
Evo i ja imam pitanje, U Rijeci sam na kakvu mjesto da je smjestim, od potpunog hlada do ful sunca, sjene imam ako treba i ujutro i popodne, dakle kamo s njom? I još koja je najniža temperatura na kojoj može preživjeti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |