Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 34> |
Korisnik | ||
Svarun ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pokušah sa magotiranjem ali nekon cca7 dana biljka se prelomila (na mjestu gdje zarezah sve je bilo vlažno i pokazivalo znakove truljenja) sad sam je stavio u teglu sa zemljom pa ću vidjet što će se dogodit... Zanima me sad da li treba na mjestu gdje je maknuta ta reznica treba što uraditi posebno da potjera nove izbojke jer koliko vidim mjesto reza se lagano suši? Unaprijed hvala na odgovoru... |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Evo još jedne moje dracene - kod nje je druga situacija, isto je otišla visoko i ogoljela u donjem dijelu,pa sam ju porezala, ali se porezani dijelovi nisu primili, nego je potjerala iz stare stabljike.
![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
baš je lijepa
![]() |
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Ovo je ta koju sam odrezala i zapelcala
![]() |
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
evo prepisujem odgovor s vrha stranice
|
||
![]() |
||
|
Meni je uspjelo - ak ne probaš ne znaš
![]() |
||
|
||
![]() |
||
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
.....bas me to zanima jer bi i ja jednu malo recnula....
|
||
![]() |
||
|
Ja sam ovoj svojoj odrezala vrh jer je stabljika ogolila, skinula najdonje listove, zapiknula je u zemlju, jako zaljevala da je uvijek zemlja mokra i primila se. Stavit ću sliku kad je sliknem.
|
||
|
||
![]() |
||
NiNe ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
|
I ja imam takvu dracenu, moja ljubimica, visoka je oko 140 cm, samo su mi se rubovi listova počeli sušiti, mislim da je zato jer dodiruje zid, a i jednom sam je iznijela van na tuširanje pa sam ju ostavila na suncu ( znam ![]() Kako nju razmnožavati, jer bi htjela još jednu, obožavam to drvo. |
||
![]() |
||
tomo_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Ok, hvala na linku :)
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
tomo_zg ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Pozdrav
Novi sam na forumu, a o cvijeću ne znam skoro ništa pa bi imao par pitanja :) Imam juku o kojoj se slabo brinem, zalijevam je par puta godisnje, stoji pored prozora i radijatora, ali raste kao mahnita. Sad bi odrezao grane koje su preteške, cak se neke vuku i po podu :( Zanima me da li ce iz debla niknuti izdanak ako sve odrezem? Da li ce grana koju odrezem i stavim u vodu da pusti zile, imati deblo kad je posadim ili ce uvijek biti samo zelena stabljika i listovi? Htio bi srezati juku, volio bi da mi stara juka ostane, da ne moram presadivati novu, posto je imam vec 8 godina, pa koji je najbolji nacin da to uradim ili je jedini nacin presadivanje? Hvala |
||
![]() |
||
|
....fino je velika...imam takvu malu...moram je presaditi da mi brze raste...
|
||
![]() |
||
|
Evo i moje dracene
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
.....moja nova dracena sa popusta u K.... Dracaena Steudneri...
![]() |
||
![]() |
||
|
otkineš dio stabljike pa staviš u vodu da pusti žile ili odmah u teglu sa zemljom, a nakon nekog vremena ti na "starom" dijelu biljke također izbiju (po par, svaki sa svoje strane) novi listići pa umjesto 1 "čupe" listova, rastu 2ili margotiranjem - zarežeš stabljiku, ali nikako do kraja, staviš u zarez neki štapić/čačkalicu (da napravi malo lufta u rezanom prostoru), uokolo omotaš mahovinom i navlažiš pa omotaš najlonom da čuva vlagu (učvrstiš ga konopcem, da se ne skine prije vremenanakon nekog vremena dobiješ gornji ožiljen dio koji skroz odvojiš i zasebno posadišpostoje slike na webu pa uguglaj margotiranje, ako ti nisam bila jasnanpr. ova
http://img237.imageshack.us/img237/5053/jmargong9.gif |
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
je to ti je dracena marginata
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Svarun ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
Imam pitanje... Ako mi tko može potvrditi da li je na ovim slikama ispod dracaena marginata te kako se bilja sa donjih slika razmnožava?Unaprijed hvala na odgovoru
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
![]() |
||
ryell ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Ma sve sam pročitala :D Hvala!
Danas sam ju presadila u veću teglu, neću zasad ništa rezati nego ću pustiti da se malo privikne. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |