Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 82>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
mrvica. View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2011 u 09:39

prije ljubičice koja sam imala su jedom odcvjetale i više nikada i nakraju se posušile.

Sada imam jednu koju sam dobila prije godinu dana i jedno vrijeme je stagnirala ali je sada prepuna cvjetova smile64

čak sam i jedan listić što je otpao zapelcala i nakon nekih mjesec i pol kad sam mislla da nebude ništa nikle su male bebice :)
početnik u svemu :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Bonsai... View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 30
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bonsai... Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2011 u 14:19
baka,ivne su vam ljubicice,ja imam jednu koja je puno cvjetala i odjednom je prestala, ja sam je rasadila jer je bilo puno korijena ali o tada ne cvejeta.moze mala pomoc da opet procvjetasmile97
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 14:18
a tek ja baš ih volim divne divne ljepotice
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 14:14
I ja. I stalno bih slikala svoje.Wink
A čekam nestrpljivo jedne koje još nisu cvale.Obzirom da su od Triše... koje od ovih njenih....?

nbjelov ove roza i plave s višestrukim cvjetovima su veličanstvene!Thumbs%20Up
Na vrh
ivančica flower View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 416
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 11:45
Predivno,obožavam ljubičice!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 11:26
Prekrasne su vam ljubičice, ova zadnja je baš posebna.
Belina moja kad kupuješ ljubice, oni ti pojma nemaju, tek kad je vidiš u cvatu možeš vjerovati da je to ta, inačesmile157

Moje su već dugo vremena sve u cvatu

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2011 u 08:31
ClapLjubičica trailer je prekrasna,kada se kupuje treba dati taj naziv ?
Molim te uputi me,hvala,pozdrav sa mora,otoka Krka.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 16:29
Ova je trailer, raste kao puzavica, kod mene se jos nije raspuzala.
Uploaded with ImageShack.us

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 16:26
I dvije po prvi put procvale, obje su mini-mini.

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 16:24

Evo najprije dvije "stare" koje super razvijaju cvjetice, samo se kite:

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 15:15
Panda, te mlade ce ti brze krenuti ako skines te objesene listove, oni samo iscrpljuju biljku dok nema jak korijen.
ciao, Nina
OPG 159365

Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2011 u 10:14
pokido sam sve stare listove sve su isto uzgajane ....:)
al mi ih je mali brat posprico vodom kad je sprico svo cvijece pa su mi to dobile :/ inace su normalno zelene a ove sto su im listovi objeseni njih sam presadio od starih kojih je bilo vise u saksijama pa jos nemaju korijenje zato su takve .... :/
ivančica flover mozes ih skroz odozgo zaljevat ja svoje tako i jedne i druge (hocu rec ove bolje i losije)
bitno ti je samo da ne dobiju vlagu po listovima :))
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 20:33
smile120Prekrasne ljubičice,draga Baka.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 15:37
Ivancica, prekrasna je tvoja, sva u cvatu. Mogu se one zalijevati i odozgo, ali tako da ne polijevas po listovima.

Baka, jako su lijepe, ova zadnja plava sa bijelim rubom je vrhunska, jako mi se svidja!
OPG 159365

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 11:15
Baka,prekrasne ljubičice!
zdrave i njegovane,svaka čast!!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 08:55
Ove bijele cvjetaju  cijelo vrijeme bez odmora

"Mama"..... ponovno nakon odmora

"Dijete" (od listića), također ponovno cvjeta nakon odmora

Ovo su mini kojima je ovo tek drugi cvat. Prvi je bio "mršav", sad se vidi da ima puno pupoljaka...

Cvijetak iste iz malo bližeg

Ostale, koje imam odmaraju. Rasadila sam dvije različite, koje su rasle u istoj vazi... i još jedna mini, koju sam dobila scvjetićem, ali  je sad u novoj vaz pa odmara....

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivančica flower Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2011 u 07:18

Pozdrav svima!
Evo i moje ljubičice,jako sam ponosna na nju jer mi već mjesec dana neumorno cvate i stalno daje nove pupove.

Imam jedno pitanje-osim što ju zalijevam u podložak,zalijem je i odozgo jer mi se čini da preko podložka ne dobije dovoljno vlage. Površina zemlje je uvijek suha iako ostavim vodu i po sat vremena da upija?
Bojim se da joj ne bi naštetilo to zalijevanje odozgo?
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 22:32
Panda, neke ti vrlo lijepo izgledaju, neke su malo objesene, pazi da ih ne zalijevas previse.

Kakve su to cudne sare??? Nikad nisam vidjela tako satirane listove. Odakle si dobio te listove? Jesu li uvijek takve, ili su takve postale?

Na zadnjoj slici, trebalo bi toj ljubicici otkinuti sve stare listove.
OPG 159365

Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 21:37
krasne su vam ljubice ja sam svoje sad sve presadio pa evo i slikica :))

eoih sve su na okupu rasadjene ima ih svakakvih vec se primjeti novi rast i sto su bile po dvije tri u saksijama ja sve rasadio tak da ih sad ima mislim 14 :))
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 00:05
Dobro, to nije idealno svjetlo, ali ipak mislim da to nije razlog sto ne cvatu. Vjerojatno nisu dovoljno stare. Ipak pomakni ih na prozor cim zatopli. Ne smeta njima vjetar, ja svoje ljeti drzim vani u vrtu, u sjeni, ima juga, ima maestrala, i super rastu.
OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.