Duda-Lave -moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 133> |
Korisnik | |||
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Lipa kolekcija hauchera
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
||
hauchere prelijepe posebno me se dojmila ona sa tamnim listovima ja ima ssmo ovu obićnu i jako zahvalna biljka , ali ovaj vrijedni cvijetak je bez premca izgleda vrijedna na mamu, posebna pusa za nju.
![]() |
|||
![]() |
|||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
||
ma koje hauchere, najljepši cvijetić ovog vrta je Štrumfeta!!!
![]() Duda, možda je sada već kasno za gliciniju, ali ja bih probala: na onoj pergoli gdje se penje glicinija, ostavi od svakog stabla 2-3-4 glavne grane, a sve koje izbijaju od njih skrati na 4-5 pupova!!! Je rez radikalan ali zato bujno cvatu!!! Nemoj se bojati reza, ma kako radikalan bio, rezultat ćeš vidjeti uskoro!! A cvijetni pup ti je debljine palca, mucasti, ostalo su ti sve mlade grane, koje izcrpe biljku, pa cvatnja izostaje. Gliciniju ja odavezno režem prvo ujesen, radikalno, sve što ima više od 4 pupa od glavne grane, a zatim preko cijelog lijeta svaka 3-4 tjedna, sve mladice!!! Glicinija ionako ima svojstvo da cvijetne pupoljke potjera makar i iz samog debla!! Ali mlade grane ne cvatu, cvate na starijim granama, sve mlado odma reži, lakše je odrezat izboj dugi pola metra nego najesen grane izvlačit od 2-3 metra!! Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva, moj zimski vrt je u stvari otvorena terasa koju smo zatvorili!! Ljeti smo se sklanjali od pogleda ogromnom glicinijom koja je bila stara preko 20 godina, možeš zamisliti kakav smo rat vodili, mladih grana ko u priči, ali rezanje je zakon za glicijiju!! Ja sam imala 3 grane puštene od iza kuće, preko cijele verande po krovu do vrha krova, ali sve mladice sam odma rezala, jer grane su se uvlačile pod crijepove i izbijale na najčudijim mjestima, ušla je kroz crijep na krovu i izašla kroz šalaporke na tavanskim prozorima, meni se kuća u proljeće nije vidjela od milion lila grozdova!! A kad sam je orezivala, odrezanih grana je bilo za jednu traktorsku veliku prikolicu!!!! Ali-i traktorsku prikolicu cvijetova sljedećeg proljeća!! ![]() |
|||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|||
![]() |
|||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
||
Ovo se može nazvati pravom kolekcijom heuchera.....
![]() ...........štrumfeta preslatka.....
možda griješim.......ali čini mi se da ovo nije heuchera već neka vrsta geraniuma ili tako nešto ..............
![]() |
|||
![]() |
|||
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
||
halo djevojke hvala vam svima što pratite moj vrt
![]() no ovako mačija kućica još nije gotova jer me susjed zezno pa mi otpilio stranice kućice krivo ..za poludit sad nemam druge stranice neznan kako ćemo se snać..
umeđuvremenu je glicinija napupala sad bumo vidli ča če ispast cvit ili list..
bergi ja sam nabavila većinu hauchera kod Baka Bee i baš znam da je ova zelena iz njezinog vrteka ,ja nemam uopće nigdije geranium ..al ko zna ..možda se trglica ušuljala među hauchere to može samo BB prepoznati...
štrumfeta je preslatka jako je vesela jer kornjača Bore se svaki dan budi i ona ju hrani..
amarilise ču sutra poslikati neki su izašli Mira tvoj je da cvit ali nažalost karanfil je odapea..
stavim slikice čim spregledam 74 poruka koje su me zasule
![]() |
|||
![]() |
|||
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
||
Duda, je li ovo aloe arborescens
![]() |
|||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
||
hoya draga nemam pojma ...to sam si kupila za roćkas kad je MM lagano zaboravio..pisalo je samo aloa..vidla sam da je nemam a prilika je tu
![]() |
|||
![]() |
|||
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
||
Prava mala majstoricaa!!!
Ne kužim zašto glicinija ne cvate,moja je duplo manj pa cvate već 3ću god. Imala je jedan cvjetić iste god kad sam ju posadila
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
||
i mene bi veselili
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
|
|||
![]() |
|||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
||
Za gliciniju moram ujutro bacit pogled na susjedinu, koja se penje po cijeloj njenoj pergoli... baš me zanima...
I ja sam od BB nabavila crvene i jednu zelenu haucheru....
Inače kad vidim biljke, koje mi držimo u pitarima, a kod tebe u zemlji .... ipak su u prirodnom okruženju prave
![]() ![]() A kućica za mačke...pa ako nađete mačkicu prije, bit će dosta i kartonska kutija za početak.
![]() I na kraju malecka. Pa narasla je prilično. A ne znaš je l' slađa dok marljivo kucka ili kao Štrumfeta!
![]() |
|||
![]() |
|||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
||
svaka čast Duda i na ideji i na ostvarenju, odlično obavljen posao
![]() |
|||
![]() |
|||
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
||
Sve pohvale za novonastale biljčice i tulipane,ali obrađeni kamen je
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
hvala curke ... evo smo gotove sa kučicom za micu sad ju moramo ofarbati i spremni smo za udomljenje
|
|||
![]() |
|||
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
||
Evo i mene napokon u tvom vrtu!
Prekrasno ti je sve,baš mi se sviđaju ti kameni zidovi,a pokraj cvijeće.Dobra ideja za nepropisno parkiranje,vidim da ljeti svi imamo slične probleme... Aloa ti je predivna,nažalost moja nije preživila zimu... Puno pozdrava! |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 133> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |