Duda-Lave -moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 133> |
Korisnik | |
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baš super nadajmo se da ćeš bar jedno kuvanje skuvati, a love šaljem sliku još jednog čupavog prijatelja
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Perla moja po ko če sve to zapamtit
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() a nije ti draga ono parking(samo moji neki gosti misle) to je dvorište al u koje se more uć sa autom ako otvoriš širom dvorišna vrata, i onda blokiraš sve ,ha čuj mislim ja fakat volim djecu al mrzim kad mi se igraju nogomet naravno da mi otkidaju glave cvijeću a roditelji ne trzaju,ovako ču ja smanjit tu igru u dvorištu,na jednom platou koji je natkriven lozicom je ljeti divan hlad i tamo ču napravit samo za male klince malo igralište(pješčanik,ljuljačku,mali tobogan,i onaj rundel šta se vrte)mislim da će to roditeljima sa malim klincima se svidjeti da ih mogu okupirati s nečim barem mrvičak dok su podnevne žege ,a ovi veći klinci nek idu na igralište napucavat loptu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Ovo su ti botaničke odrednice za Tiarelle i Heuchere. Nisu jedno te isto, ali bi se moglo reči da su si ''sestrične''. Tiarella Heuchera Kingdom: Plantae Kingdom: Plantae (unranked): Angiosperms (unranked): Angiosperms (unranked): Eudicots (unranked): Eudicots (unranked): Core eudicots (unranked): Core eudicots Order: Saxifragales Order: Saxifragales Family: Saxifragaceae Family: Saxifragaceae
Heucherella is a perennial flowering plant that is a hybrid of Heuchera and Tiarella. (Heucherella je cvatuća trajnica koja je hibrid Heuchere i Tiarelle.) Sve ostaje u familiji! |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Kod tebe sve več napupalo sa cvijetovima, poslinila sam ti sve ostiće, bijeli mi je preslatki!!!!
Pa zar Lave nije radila kućicu za macu, a sada se slika sa pesekom!!! Kaj je medeni!!! A ideja s pampasicom na sred parkinga je originalna, a kad pampasica naraste, neće biti mjesta za automobile!!! Jako ti je lijepo ispalo ovo oko trave i zidići!!! Ali najljepše mi je kameno popločenje parkinga!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
draga duda evo me i ja prošetah kroz tvoj lijepi vrt, ja koje ljepote kod tebe baš sam uživala u tvom raju, a lave je našla super prijatelja
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dobro ona biljčica je tiarella ..kaj to znači da ne spada u haucheru ?
Lave raste i to jako brzo vidim po odijeći stalno joj je nešto kratko
![]() danas sam se ponovila draga perla je mislila na mene i hapila izvrsnu priliku i nabavila mi pasifloru incense(onu ljubičastu čupavu)..naravski da sam ju jutros preuzela i fino je već zasađena..nadam se da će joj biti lijepo kod nas i da će nam cvasti..
hvala vam djevojke što dolazite barem virtualnim putem u moj skromni kutak to me veseli kad se već nemremo družit uživo
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
saro žuta g. ima srebrne listove dobro si primijetila i naravski da sam je kupila kod Mire
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Stvarno je ova tiarela krasna
![]() Drago mi je da si se družila sa Ivančicom nadam se će se druženja nastaviti
![]() Predivan je žuti čupavi tulipan, moji su tek niknuli, ti čupavi su uvijek najzadnji.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
ma sve 5, al plavo cvijeće
![]() |
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Ovo ti nije heuchera, rekla bih da je tiarella, ali da je krasna - JE! Točno će se znati kad ti Baka Bea navrati u vrt. ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Oooooo, ovdje je bilo puno krasnih sličica.
Vrt cvate i buja, a i Lavanda s njim, krasna djevojčica |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Sve buja i cvjeta, a ovo mi je prelijepo!
![]() ![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ahoj cure...i meni ono sliči na iglicu bumo vidli kad procvijeta...jagoda kako misliš da moja lantana nije u vrtu ? pa jesu sve al moram priznat da mi neke ne izgledaju živo al čekat ćemo i vidjet,cobee sam posijala 6.3 i iznikle su za 10dana sve sad već imaju drugi list baš se veselim,Anastazija iskreno nemam pojma koja je to hauchera zato dbro bi mi došlo da ih identificirate
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
sada sam ponovno sve pregledala, vrt ti divno napreduje, svuda se prepoznaje ta tvoja ruka mala...gledam tu heuheru i mislim si da su one zapravo kameleon biljke, i u tome je i jedna od njihovih čari..ova žuta gailardija je divna, di si ju kupila, kod Mire? Ja sam ih sijala, ali nula bodova...jel mi se čini ili zaista ima srebrnaste listove?
Lave je fino narasla preko zime, baš je slatkica...
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prekrasno je sve rascvjetano, a ono kaj veliš da cvjeta heuchera, mislim da je tiarella.
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Potvrđujem Bergenijino mišljenje to nije heucera nego geranum - iglica, jednostavna biljka sa lijepim ljubičastim cvijetovima....
Duda proljeće je stiglo i preljepo je u vrtu...Zavidim ti što ti ostići i lantane prežive, moje se uglavnom smrznu...Tvoja lantana nije bila u vrtu i izgleda ok...Preslatke su ti mlade kobeje, kad si ih posijala? Ja imam nekoliko sjemenki od moje lanjske, moram posijati, valjda će niknuti....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
i za kraj danas smo Lavanda i ja bile kod naše nove forumašice ivančice flower..koja je simpatična mlada žena odlučila živjeti sa svojim isto simpatičnim suprugom na Murteru u jednoj krasnoj uvali ali je dosta usamljena odnosno samo je njihova kuća tamo..s jedne strane lijepo i more im je tik uz kuću ali po zimi kad udari jako jugo vijerujem nije svejedno u svakom slučaju blizina mora odnosno posolice bi mogao biti mali problemčić za vrt odnosno za neke biljkice..u svakom slučaju mi smo popile kavu i imale mira za čakulu dok je moja Lave isto našla prijatelja za igru
![]() ![]() baš je sladak
i navečer kad smo se vratile kući na balkonu nas je dočekao prvi macaklin
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
kale su potjerale neznam dal će dati i cvijet posadila sam ih početkom 2mj
![]() klematisi su počeli tjerat
![]() amarilisi neki su dali cvijet neki samo list a neki niti trc
![]() ![]() šumarica presađena iz polja inače je krasno roza prema ljubičastom ali nikako nisam mogla uslikat boju
![]() juhuu
![]() ova hauchera je baš čudna stari i novi listovi ka da nisu iz iste biljke
![]() lantane se polako bude
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 133> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |