Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 96> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvo sam kupio čuvarkuće. Kao obično sam malo pretjerivao prilikom kupnje. Poslije vidim ove zanimljive tegle. Pogledajte njihovu kombinaciju:
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
muhlenbergia, uvijek volim pogledati tvoje slike.
![]() Što da kažem za ove slike sempervivuma osim da su savršene. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Kako se vam lijepe.Moram slikati one za koje mislim da su čuvar... tek da mi znalci potvrde!!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,Baka Bea,sad ću ja svoju odmah presaditi na drugo mjesto,znala sam da nije čuvarkuća,ali nisam znala šta je,sad znam-Saxifraga kamenika
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Hvala Pinus, hvala, vjeruj mi na riječ
![]() |
|
![]() |
|
Tko zna, zna. Baka Bea u pravu si. Nije Sempervivum nego Saxifraga - kamenika.
Čini mi se da joj neće odgovarati prženje na direktnom suncu zajedno sa čuvarkućama. Premjestit ću ju u svijetlu sijenu. |
|
![]() |
|
SunnyMum ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Puno ti hvala, mislila sam da je to u pitanju, ali kako je previše vode čest problem, nisam htjela riskirati prije provjere sa stručnjacima.
Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Baka Bea ,prodavač u vrtnom centru gdje sam kupovao sempervivume je za tu biljku rekao da je vrsta sempervivuma koji raste samo u Alpama na visinama većim od 1700 m.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Evo i mene u ovoj temi - i ja volim čuvarkuće i imam dosta koje mi je Kaktusek darovala a neke sam i kupovala...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Antonija,stavit ću jednoga u teglicu da se razraste i sljedećom pošiljkom putuje k tebi.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Ti sklupcani a zdravi ce vjerojatno oporaviti se, jer takvi izgledaju kad im fali vode, samo dobro zalij i stavi na sunce, ma sempervivumu samo ime kaze-vazdazivuci...prezivi svakakve nedace! Sretno!
|
|
![]() |
|
SunnyMum ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima,
već vas dugo čitam, mislim da ste pola mojih biljaka spasili od raznoraznih muka svojim savjetima :) No sada trebam još jedan...
Pronašla sam na putu kući odbačenu duguljastu teglu čuvarkuća. Nisu bile velike, no svima su donja 2-3 reda "rozeta" bila posve sasušena... Ali nisam ih imala srca ostaviti samo tako, pa sam ih ofc pokupila...
E sada, akcija spašavanja je sadržavala micanje tih suhih reodva kao prvo. Manji dio njih koje su imale sasušenu i sredinu rozete sam bacila.
Ostale sam presadila u zemlju za kaktuse, i stavila na balkon.
Moje pitanje je - da li trebam još nešto ili bolje da ne? Jedan dio njih ima kvalitetne mesnate listove, i izgledaju zdravo. Dio njih se "sklupčao" kao u pupoljak i listovi su smežurani... Kada ih presadim da li ih treba obilnije zalijevati (balkon je na južnoj strani, sunčaju se čitav dan) ili ne?
Hvala vam unaprijed na odgovorima, i od mene i od čopora sa ulice :)
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Meni se čini da nije Sempervivum nego Saxifraga.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
vera pametno zboriš i slažem se s tobom
kaktusek fino su se nagužvali ovi tvoji ![]() Pinus odličan za tegle, hvala za info o kamenčićima ![]() htjela sam još jučer komentirati hipertufu od Maso, ali sam preumorna bila, stvarno su fenomenalne ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Dve godine su stari,ali ja sam ih i puno razdijelila
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |