Slavica - moji radovi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 55> |
Korisnik | |
valliSa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 719 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sve je lijepo, naročito kutija koja me odmah osvojila, svaka čast
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
preljepi radovi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Slavica 08 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1317 |
hvala što ste posjetili moje stranice,drago mi je da vam se sviđaju moji radovi. [IMG]smileys/emot134.gif" align="middle" /> ROSE A ŠTA BIH JA BEZ TEBE!!!HVALA
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Kutijica je stvarno divna, kao i svi tvoji tanjuri, ali Kaštela..
![]() |
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
I meni se najviše sviđaju Kaštela...ako je sve print, kako ga uspiješ zalijepit na onaj list da se ne gužva?
Ako nije sve print, jel onda dovrpeno bojom da bude neprozirno? To mi je po guštu, kako ja volim-jednostavno, a tako dobro! |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
Slavica 08 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1317 |
Kaštela su print.To je print jednog kaštelanskog slikara. Print malo zarežem pa ga spajam ako je potrebno. Zaljepim salvetu sa vanjske strane,premažem i pečem i to je to.
|
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Šta pečete? Ja ništa ne pečem kad dekupažiram!?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Aha, sad pretpostavljam da pečete lak koji stavljate za zaštitu? Kad smo već kod toga, koji lak koristite u te svrhe i koliko dugo i na kojoj temperaturi ga pečete? Salveta ne požuti od pečenja? |
|
![]() |
|
Porculan medium lak od marabua. Pečem na 100C oko 45 minuta ne više. Neke salvete požute,neke ne ovisi o kvaliteti salvete a nakon toga više nema pranja boce,može se samo bacit.
|
|
![]() |
|
Hvala, potražit ću taj lak, to je sigurno trajnija varijanta od ovog mog koji maljam na vodenoj bazi, iako se i on dosta dobro drži. Prošle godine za Uskrs sam napravila seriju pepeljarica koju sam poklanjala pušačima. Kako vidim, kod svih se još sasvim dobro drže iako se stalno koriste ali ne vjerujem da mogu izdržati više godina.
|
|
![]() |
|
Sa ovim svojim lakom pekla 1 zdjelicu sa božićnim motivom,salveta je požutila jer sam pekla preko 120-130 i više nikad nisam s ničim,žicama,četkama skinuti već sam je prebojala i ostavila za kućnu upotrebu. Tako se dobro drži da se ni sa žicom nije uspjela izribat.
|
|
![]() |
|
Ok, znači nikako preko 100 C. Hvala na savjetima kako ne bih morala isprobavati "na vlastitoj koži".
Pogledala sam internet stranice Lumosa, NB-a, Chemaca i Perlice ali nisam uspjela skužiti koji bi to bio lak. Što vam točno na njemu piše? Gdje ga kupujete?
|
|
![]() |
|
piše ti-porzulan medium,proizvođač je marabu,isto pakovanje kao i sve njihove boje,bočica od 50 ml i ovdje košta 35 kuna,rad se kad je sve gotovo premaže (tanki sloj) i peče.mada oni govore o temperaturi oko 150 stupnjeva(može ako je u pitanju samo boja a ne i salveta)ja pečem na 100 oko45 minuta i nemam problema,problem je jedino ako hoću nešto mjenjati-neda se više oprati.ima ih u hobyart trgovinama!
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Koliko sam shvatila lakiraš samo sa porcelan lakom i nije više potrebno lakirati sa dodatnim lakovima?
I ja ponekad radim prozirne tanjure, ali ih lakram sa vodenim lakom i do sada mi se nisu odljepljivali, ali tvoji tanjuri su savršeni, a porcelan lak je stvarno jako čvrst. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mumica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
joj Slave što je ovo dobro, posebna mi je ona druga slika kako ju napravi, da li to sa pastom napravljen reljef
|
|
![]() |
|
ovo su "friški" radovi, prvi rad je na staklu,kombinacije 2 savveta i printa.Drugi rad je print koji je dorađen bojama i strutuk pastom,raljefna je lukovi su naglašeni tankim konopom koji sam ljepila,bojala i dodavala struktur pasti,ona penjačica je isto konop a krošnja je struktur pasta,ovako se na slici baš i nevidi reljefnost rada.treći rad je isto print dorađen a okvir reljef-struktur pasta,komad ribarske mreže i školjke.na zadnjem radu sam radila od efa plasta saksije sa cvijećem!
|
|
![]() |
|
hvala Mumice,taman sam objasnila,bila si brža od mene!
![]() |
|
![]() |
|
mumica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
draga moja puna si ideja baš kao šipak pun koštica, veeeeeeeeeeeeeliiiiikkkka pusa
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 55> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |