Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 41> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uskršnji cvatu već duže vrijeme...
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Pobježe mi veliki format, sorry...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Moji mali božićni kaktusi počinju cvjetati
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Maxx
![]() Ja svoj božićni držim na stepenicama,također samo poslijepodne ima sunca i ima jako puno novih izboja.Valjda mu paše. |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ma jesu, onda su to mladi listovi valjda, jer to nam je novi božičnjak. Onaj stari cvate svake godine kao lud.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Moji vani borave u hladu terase, sunca imaju jedino pred zalazak kojih sat-dva. Vidim da im to paše jer počeli su novi listovi nicati.
Što se tiče crvenila, ne znam, i mojima se to ponekad desi, najčešće dok su mladi listići, poslije poprime zelenu boju. Da li su dovoljno zaliveni ? |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Da li božični katusi mogu stajati s ostalim kaktusima vani na suncu ili moraju biti u hladu?
I što se dogodilo ako su listovi promjenili boju u crvenkastu nakon premještanja van u hlad? |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Maxx ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
jako su ti lijepi kaktusi Gricka..:)
za uskršnje nisam niguran ima li u drugim bojama ali božičnih ima u raznim kombinacijama vidio sam ljubičasti..tj više vuće na tamno roza boju,,i bijeli sa rozim prugama ali vjerujem da ima i drugih boja.. sretno s uzgojem ... ![]() |
|
![]() |
|
Imam i jedan božićni crveni kojeg sam slučajno dobila. Bila sam svekrvi u posjeti, oni imaju prekrasan - veliki, star četiri godine. Puhao je jako vjetar i otkinuo jednu granu. Moj muž je to stavio u zemlju i začudo još prošle godine je dao dva cvijeta, a ove je potjeralo jako puno novih izdanaka...
![]() |
|
![]() |
|
drugi:
![]() |
|
![]() |
|
Ja također imam dva uskršnja kaktusa. Zanima me ima li još koja boja?
jedan: ![]() |
|
![]() |
|
Maxx ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Ja sam svog kupio tek prije otprilike 3 tjedna...
kad sam ga kupio bio je u pupovima i sada se za blagdane rascvjetao.. inaće prihranjujem biljke 1 mjesečno,to bi trebalo biti dovoljno.. kažu da kod ovog kaktusa ako želimo da procvjeta...treba ga sredinom listopada ostaviti u hladnijem mjestu (npr hodnik) te rijetko zaljevati i uvijek mora biti u istom položaju jer promjenom položaja može doći do otpadanja formiranih pupova,također nakon sadnje potrebno mu je 6 tjedana mirovanja uz rjeđe zaljevanje te se tek tada može presaditi... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Ako se ne varam Maxx moj je isto uskrsnji ali ne cvjeta
![]() Raste i siri se ali nikako ni jeeednog jedinog cvijeta ... Stoji inace na prozorskoj dasci, zalijevam ga jednom tjedno i to je otprilike to.. Mozda ga treba prihranjivati? Koliko cesto vi prihranjujete sobne biljke? |
|
![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Nema na čemu Kat.rea
Ima na ovom forumu puno korisnih informacija, čitao sam čak i teme o cvjeću koje i nemam, neko me zaintrigiralo pa sam nabavio, neko imam u planu Ljep je osječaj kad dobiješ savjet koji ti spasi biljkicu ili pomogne da bolje napreduje |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Zmaj hvala.
Komentarima na temi Uskršnji kaktus ste me natjerali da proučim svih 22 stranica o Božićnom i nakon svega raduje me što su znanstveni dokazi koje je postavila Aglaja u skladu sa mojim "zdravoseljačkim" zaključcima o razlici između Božićnog i Uskršnjeg kaktusa. No naravno, usput sam još dosta toga naučila... hvala curama koje su na početku bile jako vrijedne. I da povremeno treba ponoviti str. 9 sa opisom razlika, opisima...
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Kat.rea predivno ga je vidjeti
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ja sam moj božićni kaktus prije mrazova unijela u kuću, bolje rećeno u tavansku prostoriju koja ima dosta svjetla, ali je hladno. Nisamm ga na vrijeme donijela u dnevni boravak da bi mi cvao za božić, pa sam ga donijela kada smo skinuli bor
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |