Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 136> |
Korisnik | |
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gricka, to je Christal fountain, barem moj, ovaj donji, za gornji nisam sigurna jel Josephine ili Empress, ti dva su sa Sjevera.
Hmm čudno je to. Josephine totalno drugačije izgleda, slikat ću vam jednog pa ćete vidjet razliku. Ovaj od waterlily nije josephine 100%. a po meni i taj drugi nije taj koji mislite. Slažem se s Grickom za gornji da je multie blue, |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Natalija čekamo sliku kad se onaj prvi skroz otvori.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Ako misliš zbog boje Wat. klematisa Klimatis, mogu biti te tamnije nijanse.
Meni Natalija svi ti cvjetovi liče na piluu. Prelijepi su ti klematisi Klimatis ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Da ali totalno drugačije baš i ne može.
Da, gledao sam malo svoje, pillu je to sve. Jedino se onaj prvi nije još otvorio. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Evo i tamno crvenog klematisa, polako se cvatnjom pridružuje bijelom ljepotanu!
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Ono na našim slikama nije Pink Fantasy nego Margaret Hunt i obrnuto. Malo smo se zabunili.
Da li itko ima iskustva sa orezivanjem nakon prve cvatnje clematisa 3 skupine? Mi to nismo dosada radili na nekima i sve nas je strah. No u dogovoru s boljom polovicom budem ih sve skratio skroz, a i možda je bolje jer su se grane dosta odrvenile. Naime Ville de Lyon tako treba tretirati, a i Margaret Hunt zbog zabune sada. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pozdrav svima!Molim pomoć,htjela bi staviti slikicu moga Clematisa ali mi nikako ne uspijeva!Kako da postavim fotografiju?Hvala
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
klimatis, ja nikad čula za orezivanje, nakon cvatnje, 3. skupine. to san radila sa 2. skupinom !
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Moje je mišljenje da ga ne bi trebalo drastično orezivati. Samo do željene visine. Naime, kad sam iznijela vani moju štkrljavicu P.Dianu (3.grupa)koju sam preko zime držalau negrijanoj sobi svi mladi listići su počeli žutjeti. Redom sam ih sve odrezala a na nekim granama sam rezala vrhove. Što se dogodilo? Na mjestima gdje sam odrezala listove istjerale su na svakom mjestu nove grane, a odrezani vrh nije se maknuo nimalo. Dakle mislim da se orezivanjem u ovom periodu dobiva gustoća i samim time i više cvjetova. Mislim da ako se drastično oreže neće kao u proljeće potjerati izboji u većoj količini.
Poslije ću staviti sličicu. Sprema za za cvjetanje.
![]() Morena malo je komplicirano ovako objasniti. Nađi nekog iz svog okruženja da te pouči. Ako imaš kojeg klinca oko sebe-oni ti to svi znaju raditi.
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Prekrasan je Nono
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Ljudi pomoć, moja dva klematisa je pokrila nekakva bijela prašina, krenulo je od podnožja biljke i putuje prema vrhu. Na jednom otpadaju listovi a na drugom su se pojavile smeđe fleke po listovima. Kaj da radim???
![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Jel izgleda kao plijesan? Ako je to je zbog klime i premalo vode. Uglavnom malčiranje, puno zraka i redovno zalijevanje spašava stvar.
Fungicid koji sadrži buprimat i triforine redovno od proljeća u jednakim razmacima, ako je vrag odnijeo šalu. Clematisi pate od te bolesti, pogotovo neke sorte. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Piluu je najneobičniji klematis: jednom dupli, jednom obični, ponekad sa četiri
latice ![]() |
|
![]() |
|
Danas je procvjetala Justa
![]() |
|
![]() |
|
A p. Diana samo što nije....najcrveniji do sada
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Da, izgleda kao plijesan, ali glupo je jer je na dobrom mjestu i redovito se zaljeva. a ništa trkom po fungicid, hvala! |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Gricka koliko imaš vrsta klematisa?
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Puno. Moram prebrojati
![]() D.i.n.a. a je li bilo možda mraza kod vas? Ja bih orezala sve te listove a grane ne bih dirala.
|
|
![]() |
|
Bilo je, ali prije 2 tjedna. Listove sam počupala (koji nisu sami otpali) ali tih bijelih naslaga ima i na stabljici, lagano se širi prema vrhu, izgleda baš kao neke gljivice koje obrišem prstima na lišću, sa smeđim flekama. Imaju i neki drugi te fleke ali nema tih gljivica, baš ta dva koja su jedan do drugog su zaraženi... ako se sjećate stavila sam sliku par str unazad od 2 klematisa koja se penju po luku za penjačice, to su ta dva....
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6970717273 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |