Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 14:20
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Schumy,to nije zygocactus,to je rhipsalidopsis,uskršnji kaktus.Pogledaj razliku u cvijetovima,a i vrijeme cvatnje.

Zato sam vas i pitao za raspoznavanje, hvala na obavijesti!
Kako ti se sviđa?
Ovaj tip kaktusa nikako ne mogu zadržati više od 2÷3 mjeseca "na životu", vjerojatno mu ne paše sastav zemlje koji mu ja izmješam....Cry

Puno hvala mali kaktus, pozdrav...............schumyTongue Big%20smile Clap
Tongue
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 07:41
Schumy,to nije zygocactus,to je rhipsalidopsis,uskršnji kaktus.Pogledaj razliku u cvijetovima,a i vrijeme cvatnje.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 07:26
Dobro jutro forumaši!

Šaljem vam jedan primjerak zigo-cactusa.
Ovaj cvate i u proljeće. Dali je moja ocjena ID ovog kaktusa točna, ako nije javite mi koji je to kaktus?

Pozdrav..............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:30
Moj je isto sav u pupovima, on je više predbožični LOL
, cvate svake godine u ovo vrijeme i onda još jednom u četvrtom uvijek oko rođendana moje djece pa mi je posebno drag
klasa optimista
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 17:25
Pozdrav svima, ja sam svoj kupila prosle god i sve je ok, drzim ga u kupatilu na malom prozoru s mutnim staklom a sad su pupovi se tek poceli nadzirat a zemlja mu je jako suha pa me zanima dal da mu sad vec pojacam vlazenje i prihranu ili jos ne?
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 13:24
Ovo je vrijeme kada trebaju mirovati, a ja sam za kirvaj dobila jedan nabildani koji je pun cvjetova, dva su se potpuno otvorila:

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2011 u 19:05
Hvala Brbe. Već sam se pitala gdje si. Već dugo nema tvojih postova.Tongue
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2011 u 13:40
Gricka ne brini....
ako su im uvijeti dobri "božičnjaci" cvatu dva puta na godinu... otprilike svakig 6 mjeseci....
meni već 3 godine za redom cvatu između 11 i 1 mjeseca i sada oko 5-6 mjeseca...
drži im dobre uvijete, malo dohrane svako toliko i sve 5 sa njima... Wink
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 19:20
Hvala Olja.Smile
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 22:18
Kako su lepi kad procvetaju,stvarno neobico lep cvet...ali po meni svi kaktusi imaju posebno lepe cvetove...ovi tvoji su za desetku...
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 15:02
Danas je i ovaj božićnjak procvjetao do kraja

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 12:28
Hvala Lovro. A šta misliš hoće li nam onda cvjetati za Božić?
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 10:02
Prekrasni su, Gricka!!!
I mojima Božićnim se malo "pomiješalo"!
Jedan je procvao obilato, a dva po jedan cvjetić!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 09:54
od mojih ništa, motat ću opet užicati grančicu, pa ću ih ovaj put probati staviti u kuću.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 09:00
A šta mislite da li će cvjetati za Božić? Naime ja sam ga nabavila sa puno cvjetnih pupova, misleći da je to ok u ovo vrijeme. Susjeda ima jedan ogroman, drži ga vani direktno na suncu i sav je cvjetovima. Grane su mu crvenkastozelene.
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 20:44
ja ih isto gledamSmile
probala sam posaditi nekoliko grančica pred mjesec dana, stavila ih na balkon, i sve se sasušile!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 20:23
Gricka,ja sam ih pogledala i mogu ti reči da su jako lijepi iako im sad nije vrijeme.WinkTongue
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 20:16
Premda me nitko ne doživljava moj božićnjak neumorno cvjeta. Sadašnji cvjetovi su puno veći nego oni prijašnji.

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 14:32
jeli to normalno što paralelno cvjetaju???Shocked
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 14:26

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.