Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Istrunula ili?Možda joj je prošo "rok trajanja"....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Moguće da jeste jel je bila i velika i stara,a i iscvala se tokom tih godina,ali imam ja još nije ništa stašno.Svejedno mi je ostalo još nekih desetak pa se neče ni primjetiti da nedostaje.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Moguće da ciklame baš ne požive jako dugo,kao druge trajnice...nekoliko godina i to je to...
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Možda sam malo dosadan ali evo prvog uroda od mojih ciklama.Danas sam skupio malo sjemena,a ima i onih koje su ponovo počele cvjetati pa me malo zbunjuje jer mi se to nije dešavalo da mi cvjetaju ovako dugo.URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/sjeme/27513.aspx]
![]() |
|
![]() |
|
Dmirce super da Si nam poslikao sjeme.Ja prva nisam imala prilike vidjeti sjeme ciklame pa evo...sad jesam.Super da Si slikao,hvala...
![]() P.S. ako su tu trebale biti 2 slike,vidi se samo jedna... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ove ciklame su predivne dmirce...jako mi se sviđaju...jedva čekam da uzmem novu pa daj i ja probam sa sjemenom.
|
|
![]() |
|
Nadam se da češ u tome i uspjeti jer vidim da si veoma strpljiva oko uzgoja i dobivanja sjemena.Neznam dali te zanima da ubacim još koju sliku od mojih ciklama,ali ću sad slikati i one koje odmaraju.
|
|
![]() |
|
Strpljenje je zlato.Ko čeka,taj i dočeka...tako kažu,a izgleda da je istina!
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
E Silvestra i mislio sam kad sam vidio kako su ljepe u žardinjeri da će ponovno cvjetati eto kao i moje sad što su pune cvjeta i ne samo crvenja nego i lila i roza.Ova tvaoja je izgleda kao i moja.
|
|
![]() |
|
Silvestra
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Tea i Dmirce imam ih još 4 boje izgleda da im prija vani i kiša je već dva dana po njima padala i mislim da će sve procvjetati.
![]() |
|
![]() |
|
Zbilja su Ti prekrasne
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tea,ipak su voljene ,pa valjda to i osjete.
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hajd' "ciklamaši" dajte mi savjet, da ne moram kopati po stranicama.
Imam tri, još listaju, jedna ima još i cvijetak.
Što sad s njima?
Kada ih presaditi u nove posude?
Naime, imala sam preklani i poslušala savjet: pusti i zaboravi ih preko ljeta. Pa su onda one zaboravile mene i krepnule
![]() Ove su mi poklon od MMK i rado bi ih održala koliko je god dugo moguće.
Hvala unaprijed.
|
|
![]() |
|
Bako,ja sam sve to o njima pročitala i da ih treba zaboraviti i tralalala,i onda sam vidjela da neki forumaši imaju ciklame cjelu godinu u cvjetu i postupila sam ovako:kad više nije bilo opasnosti od mraza iznjela sam ih van i stavila na sjevernu stranu kuće jer ciklama ne voli sunce i pogotovo vručinu i mislim da je naj bitnije di ih držiš.Onda sam ih posadila u veće tegle onako zajedno sa zemljom kako su bile posađene i ništa nisam kopala po korjenu da ga ne ozljedim,pa ih zaljevam posve uz rub posude iodozdola u podložak i to svaki dan po malo sa kišnicom i kad jednom mjesečno napajam moje orhideje ono vode što ostane dadnem njima i bitno je da ne stoje u vodi ali da im uvjek zemlja bude malo vlažna.Eto ništa posebno jel tako.
![]() |
|
![]() |
|
Da baka,ja se slažem s Silvestrom.Samo se treba paziti kakav je supstrat.Treba ga promjeniti ako je loš i neugledan.Sve ostalo piše...sretno i držimo fige
![]() Silvestra kaj se tiče tog dali biljke osjete dal su voljene,u to ni ne sumnjam ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Drag moje, baš vam hvala. One su i sad a i ostat će na prozoru s vanjske strane gdje nema praktično uopće sunca a i ne dosegne nikad kiša,baš je zaštićen.Naime i zimi su tu, ja sam iz Rijeke, pa su mi i stare i nove
tu uspješno prezimile.Problem je sad kao što sam napisala. Ovaj tjedan idem kupiti vaze i selim ih u nove
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra tvoje ciklame su produžile period cvjetanja kao imoje ove godine jer mi niked nisu cvjetale toliko dugo i sad mi cvjetaju četiri boje,a kod tebe je još dobro što malo pokisnu,a to je i najbolje za cvjeće samo što svi nemamo te uslove.Neka samo tako nastavi svaka čast.A za Baka mislim da je najbolje da ih sad presadi,ako misli dok još nemaju cvjet i ako su stajale i dobro napredovale na tom mjestu najbolje da tu i ostanu.Ja moje npr.držim cijele godina na istom mjesti i sad stoje na prozorskoj dasci gdje dođe malo popodnevnog sunca i iz priloženog se vidi kakve su nadam se da ste zadovoljni s mojim odgovorom.Sad čekam i ostale čahure da mi sazore sa sjemenom pa čemo vidjeti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |