Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Surfinija - Surfinia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Surfinija - Surfinia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 46>
Korisnik
Poruka
Marusha0410 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marusha0410 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 14:53
Imam pitanje jedno....Kolegica mi je nekidan rekla kako surfinijama valja malo pokidati vrhove da budu bujnije.Dali vi to radite i koje dijelove kidate
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 15:17
da, vrhovi se kidaju dok su one još male, da se ljepše koše, a kasnije je dovoljno samo odstraniti ocvale cjetove, evo mojih:

"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
Marusha0410 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 25
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marusha0410 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 15:46
ona okida i listove pri ktajevima i to radi i sada dok su joj evo kao i tvoje....jer pokraj listova ima izbojaka
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 16:12

moram priznati da to prvi put čujem, no ima logike, jer listovi ne stvaraju ništa, dok će iz izbojaka nastati cvjetovi, zar ne!?

"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:03
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:07
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:25
morena

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:32
Originalno poslano od člana Yoyo1 Yoyo1 napisao:

Pileći gnoj je super i ako ga se stavi u određenoj količini cvijeće će rasti i cvijetati većim obujmom. Ja gnojim tim gnojem u kasnu jesen i u proljeće prokopam i sadim. to radim svake dvije godine.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:32
Originalno poslano od člana Yoyo1 Yoyo1 napisao:

Trebam savjet,primjetila sam da mi surfinije odjednom počinju venuti i posuše se,a ne znam razlog. Najprije je jedna posušila se, a danas gledam još tri i jedna mi je sumnjiva. Što napraviti sada?

Sada je sve prekasno. Drugu godinu nemoj upotrebljavati pileći gnoj za uzgoj surfinija.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 08:53
Zaista su vam prekrasne. Moje su nažalost, slijedom nevremena prije 2 dana bačene s prozora i sad izgledaju otužno, pola ih se polomilo... a bile su tako bujne i lijepe... smile43
Tena 28.3.2010
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 09:46
d.i.n.a. pogledaj ovo jednostavno rješenje za vjetar. Kod mene stalno puše. Vjetar mi je bacao tegle sa prozorskih polica svaku godinu. Od kada sam kupio ove graničnike tegle ostanu sačuvane, sada mi jedino lomi grane ( baš sam sretnik).

Na vrh
Yoyo1 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Yoyo1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 13:38

Pinuse,riješila sam svoj problem i nije rijetko da se to događa,ali moram reći da nisu gnojene sa pilećim gnojivom, već sa kristalonom. Međutim ono što nisam navela je da se suše samo one surfinije koje se nalaze u sredini (u tegli su tri).Tražila sam savjet cvjećara i moram reći da su se dvije surfinije u potpunosti oporavile ,a treću sam pola osušenog dijela odrezala i ostavila jednu granu koja je zdrava i oporavila se. Zalijevala sam sa vrlo malom količinom odstajale vode i kristalona i to 4x dnevno i morale su biti na osvijetljenom mjestu bez izlaganja direktno suncu.Pravi razlog zbog čega se to dogodilo ne znam,ali nije niti bitno sada, bitno je da su se oporavile i da ne primjećujem više da bi se koja sušila.Smile
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 08:16
Rješenje je super, samo se ne vidi da li je klupčica probušena sa ovim "šarafom" ili samo pričvršćena?
Tena 28.3.2010
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 08:41
Samo pričvrstiš. Jednostavno rješenje, baš kao stvoreno za ženske ruke. . .
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 15:55
Ma bez brige, uposlila bih muža. Sad je samo stvar nabava, di ih ima...
Tena 28.3.2010
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 21:35
Ove graničnika za tegle sam kupio u Merkuru.
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Lipanj 2011 u 13:49
Marusha ja svoje odsjecem kad grane postanu predugacke i gole. Skratim na zeljenu duzinu i nakon desetak dana one potjeraju i cvatu kao nove.
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2011 u 18:42
Molim vas POMOZITE MIIIII!!!! Ov mi je II godina da imam surfinije kao balkonsko cvijece, proslogodisnje su bile kao iz bajke. :) Ove godine sam samo promijenila boje i sve radim kao i prosle god. samo sto mi se sad desava nesto sa njima. Primjetila sam da mi se vec cetiri surfinije propadaju. Prvo izgledaju klonulo, listici im se skroz opuste, zatim i sama stabljika klone, ostanu zelene, ne zute ali klonu skroz. Zna li neko sta je to, i kako to da sprijecim, jer mi vec 4. propada. Plasim se za ostale.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 00:01
Pogledaj da u tegli nemaš korjenaše,to je debeli bjeli crv koji jede korjen biljci i biljka klone bez ikakvog posebnog razloga,pa se oporavi ,pa opet kad on malo gricne korjen klone,a Ti misliš da grješiš u nečemu.Tih crva ima u zemlji kad je kupiš,prvo to pogledaj,zatim koliko zaljevaš i čime i koliko gnojiš.smile85
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 21:49
Naletila na tekstProf. dr.sc. N. Parađikovič s PFOS-a koji glasi"Zaljeva se redovito dok se ne ustali, a nakon toga samo onda kad je tlo suho na dodir. Ako se previše zaljeva,na lišću se mogu pojaviti žute mrljei biljka s vremenom odumire. Kad se biljka previše tretira gnojivom,to može uzrokovati obilje lišćasa po par cvijetova.Treba limitirati dohranjivanje na jedno ili dva tjekom vegetacije. Nakon prve cvatnje biljka se podsječe da bi se potakla sekundarna cvatnja." Znači li to da svi mi koji redovito jednom tjedno dohranjujemo svoje cvjetiće grješimo i na taj način pregorimo svoje biljčice?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.