Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 46> |
Korisnik | |
Marusha0410 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam pitanje jedno....Kolegica mi je nekidan rekla kako surfinijama valja malo pokidati vrhove da budu bujnije.Dali vi to radite i koje dijelove kidate
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
![]() |
|
Marusha0410 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
ona okida i listove pri ktajevima i to radi i sada dok su joj evo kao i tvoje....jer pokraj listova ima izbojaka
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
moram priznati da to prvi put čujem, no ima logike, jer listovi ne stvaraju ništa, dok će iz izbojaka nastati cvjetovi, zar ne!? |
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
morena
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
|
![]() |
|
Sada je sve prekasno. Drugu godinu nemoj upotrebljavati pileći gnoj za uzgoj surfinija. |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Zaista su vam prekrasne. Moje su nažalost, slijedom nevremena prije 2 dana bačene s prozora i sad izgledaju otužno, pola ih se polomilo... a bile su tako bujne i lijepe...
![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Pinuse,riješila sam svoj problem i nije rijetko da se to događa,ali moram reći da nisu gnojene sa pilećim gnojivom, već sa kristalonom. Međutim ono što nisam navela je da se suše samo one surfinije koje se nalaze u sredini (u tegli su tri).Tražila sam savjet cvjećara i moram reći da su se dvije surfinije u potpunosti oporavile ,a treću sam pola osušenog dijela odrezala i ostavila jednu granu koja je zdrava i oporavila se. Zalijevala sam sa vrlo malom količinom odstajale vode i kristalona i to 4x dnevno i morale su biti na osvijetljenom mjestu bez izlaganja direktno suncu.Pravi razlog zbog čega se to dogodilo ne znam,ali nije niti bitno sada, bitno je da su se oporavile i da ne primjećujem više da bi se koja sušila.
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Rješenje je super, samo se ne vidi da li je klupčica probušena sa ovim "šarafom" ili samo pričvršćena?
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Samo pričvrstiš. Jednostavno rješenje, baš kao stvoreno za ženske ruke. . .
![]() |
|
![]() |
|
Ma bez brige, uposlila bih muža. Sad je samo stvar nabava, di ih ima...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Ove graničnika za tegle sam kupio u Merkuru.
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Marusha ja svoje odsjecem kad grane postanu predugacke i gole. Skratim na zeljenu duzinu i nakon desetak dana one potjeraju i cvatu kao nove.
|
|
![]() |
|
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
Molim vas POMOZITE MIIIII!!!! Ov mi je II godina da imam surfinije kao balkonsko cvijece, proslogodisnje su bile kao iz bajke. :) Ove godine sam samo promijenila boje i sve radim kao i prosle god. samo sto mi se sad desava nesto sa njima. Primjetila sam da mi se vec cetiri surfinije propadaju. Prvo izgledaju klonulo, listici im se skroz opuste, zatim i sama stabljika klone, ostanu zelene, ne zute ali klonu skroz. Zna li neko sta je to, i kako to da sprijecim, jer mi vec 4. propada. Plasim se za ostale.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Pogledaj da u tegli nemaš korjenaše,to je debeli bjeli crv koji jede korjen biljci i biljka klone bez ikakvog posebnog razloga,pa se oporavi ,pa opet kad on malo gricne korjen klone,a Ti misliš da grješiš u nečemu.Tih crva ima u zemlji kad je kupiš,prvo to pogledaj,zatim koliko zaljevaš i čime i koliko gnojiš.
![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Naletila na tekstProf. dr.sc. N. Parađikovič s PFOS-a koji glasi"Zaljeva se redovito dok se ne ustali, a nakon toga samo onda kad je tlo suho na dodir. Ako se previše zaljeva,na lišću se mogu pojaviti žute mrljei biljka s vremenom odumire. Kad se biljka previše tretira gnojivom,to može uzrokovati obilje lišćasa po par cvijetova.Treba limitirati dohranjivanje na jedno ili dva tjekom vegetacije. Nakon prve cvatnje biljka se podsječe da bi se potakla sekundarna cvatnja." Znači li to da svi mi koji redovito jednom tjedno dohranjujemo svoje cvjetiće grješimo i na taj način pregorimo svoje biljčice?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |