Nocna frajla- mirabilis jalapa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
alad ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 790 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alad ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 790 |
Ispravak: samp-samo
|
|
![]() |
|
Prelijepe su.Sad sam tek skužila da ih i ja imam .Samp moje su u vrtu.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Imam jedan grm koji već drugu godinu ne cvate i valjda nema namjeru.Kako to?Genetska greška?
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Frajle lijepo napreduju iako su posadjene u kaljeve
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Čekamo da procvatu..
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
nada123 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
![]() |
|
![]() |
|
nada123 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
![]()
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Zar nigdje kod nas nema sjeme matthiole bicornis za kupiti?molim Vas neki link ako može gdje nabaviti sjeme...unaprijed hvala
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Eto takve sam N. frajle naručila s ebaya...sjeme je stiglo za 4 dana - iz Litve! Kolegica ih je već posijala i nikle su..ja još nisam sijala...a mogla bih ovih dana... |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Hvala na savjetu. Udvoruštu imam samo veeelike kaljeve u koje sadim cvijeće, Nadala sam se da bi frajle u tome mogle živjeti. Sad sam razočarana
|
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Noćne frajle se ne siju u teglama već direktno u zemlju.Pokušala sam i ja sijati u tegle ,ali kada dođe vrijeme presađivanja one se tada ne prime, jer nemaju razgranat korijen, korijen im više sliči na nekakav gomolj sa sitnim korijenčićima. Mogu narasti do 1 met. u visinu (što ovisi koliko im odgovara zemlja ,gnojivo,...),pa u tegli i ne može ostati,jer bi se prelomile od visine i težine. O
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pokupila sam sjeme u Valbandonu i u osijeku i posijala u tegu na prozru. Izniklo ono iz osijeka, iz valbandona ne. Mozda mu je jos prehladno?
|
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Sijala sam jednobojne noćne frajle,ali nikada takve nisu niknule, bile su šarene od rozi,žutih,bijelih boja.Jedne godine dominirala je roza boja sa malo žutim šarama, druge godine dominira bijela,dok prošle su mi bile najljepše žute sa tu i tamo rozih šara ili bijelih. Ne znam o čemu ovisi promijena boje jer zemlja je uvijek ista kao i gnojivo koje koristi prilikom zalijevanja.
|
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
Na temu rasprave različitih boja cvjetova, jedne iste vrste (u ovom slučaju noćne frajle)....
![]() Ako ste uzeli autentično sjeme, a u vašem dvorištu se pojacio cvijet druge boje, genetika je ''fenomen'' koji se sekundarno može navesti kao razlog...Glavni razlog pojave druge boje je promjenjena pH vrijednost u uslovima u kojima biljka raste, u vašem slučaju moguća je varijabilnost u pH vrijednosti zemljišta, pa je frajlin cvijet nijansiran ili je druge boje.. ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kiki, kad se ona jednom uhvati, teško se iskorijeni, tako da se nećeš trebati previše truditi, ona će sve i sama napraviti
gomolji prezime u zemlji pa svake godine nanovo izbija iz njih, a da ne govorim koliko sjemena posije svake sezone iz kojih opet dogodine rastu nove biljke |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Pun grad je crvenih,žutih,bijelih i šatiranih(a dogodi se i da je pola grma jedne boje,a pola druge).Ja sam prošle godine posijala par sjemenki.Niknu mi 3 biljke.Dvije žute i jedna prekrasno roza.Sačuvala sam par sjemena.Probaću je razmnožiti.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
bubica. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: ... Status: Offline Bodovi: 618 |
Boja cvijeta se može pretpostaviti po boji stabljike mlade biljke. Bijele i žute imaju zelenu stabljiku, crvene - pomalo roskastu, a ljubičaste - primjetno crvenkastu stabljiku...
Nadam se da će ovo nekome koristiti
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Bili smo na ljetovanju u Orebiću, i svaku večer je nekaj prekrasno mirisalo. Otkrilo se da su to noćne frajle. Naravno, uzeli smo par sjemenaka, i sad u ljeto, podvečer, i naš vrt prekrasno miriše!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kod nas u Primorju, ova je biljka prisutna baš u svakom dvorištu, naravno imam je i ja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |